העשרת ילדים

שרי30

New member
העשרת ילדים

האם אתם מכירים את האתר הזה, שתמורת מנוי שולח דפי העשרה לגילאים שונים? יש לי בן 3 ובן 6 והדפים נראים מתאימים, השאלה אם הם מקצועיים ואם הילדים אוהבים לבצע אותם. למישהו יש ניסיון איתם? כמו כן אשמח לקבל הפנייה לאתרים וספרים העוסקים בפיתוח חשיבה ויצירתיות אצל ילדים. הגעתי למסקנה שבמערכת החינוך לומדים חומר, אבל צריך גם בבית להעניק חינוך לימודי. מה דעתם בסוגיה הזו - האם באמת צריך גם להשקיע בבית או שלסמוך על מערכת החינוך? איזה השלמות אתם עושים בבית חוץ מחוגים? האם אתם יושבים עם הילדים על חוברות ודפי עבודה? ספרים לימודיים? אשמח לשמוע את דעתכם ומניסיונכם. לבני הגדול יש מנוי לעיתון דובון והוא אוהב לקרוא שם ולפתור את החידות. האם יש עיתון אחר מוצלח יותר? האם יש עיתונים או חוברות לילד בן 3? תודה רבה

רבקה6

New member
בית הפר לדעתי הוא גורם משלים! לבית.

אם הורה לא משקיע בחינוך של ילדיו-אף גורם! לא יוכל לעשות את זה. והשקעה לא תמיד פרושה כסף. אם בבית מקריאים לילד ספרים, ודנים בתוכן הסיפור (כל גיל ורמת הדיון שלו) הילד מפתח אהבה למילה הכתובה ומחשבה. אם תאפי או תבשלי עם הילד הוא ילמד סדר וניקיון, בניית תהליכים ושיתוף פעולה. אני לא יושבת עם הילדם על חוברות, כן פותרת איתם מדי פעם תשבצים או "איפה הילד". משחקת איתם משחקי שולחן (הלהיט העכשווי הוא דמקה וששבש.) חוגים אני שולחת בכתה א' לא לפני. עיתוני ילדים אנחנו היינו מנויים במשך שנים על מסע אחר לילדים (הפסקנו בגלל שיקול כלכלי) ויש לנו עותקים ישנים (מאות) של נשיונל ג'אוגרפיק והילדים מתסכלים בהם ושואלים שאלות. ילד בן שלוש לא צריך לדעתי עיתון. יש את פו הדב ואת דיסני ואולי עוד-לטעמי זה לא נחוץ בגיל הזה. ר/

פלגיה

New member
אני לא מכירה את האתר

יהיה באמת מעניין לראות את התכנים שמופיעים בו. באופן כללי אני לא אוהבת פעילויות דף ועיפרון (או צבעים וחוברת, לא משנה) בגיל שלוש. לכן אני גם לא ממליצה על עיתונים לגיל הזה. גם בגיל מאוחר יותר, וגם אם אני מספקת חוברות, הן יותר חוברות בשביל הכיף. אני לא "יושבת" עם הילדים על חוברות, אלא כאשר יש צורך מוטורי נקודתי שצריך לטפל בו. הדרכים של ההעשרה הלימודית בבית הם: ספרים (ספרי עלילה, ספרי עיון, אנציקלופדיות, עיתוני ילדים...), שיחות, משחקי חשיבה כמו שעת השיא, ודברים דומים. כשהבן שלך יהיה קצת יותר גדול - אני ממליצה בחום על "גלילאו צעיר" שהוא עיתון מרתק ומלא בידע.

חינוך / לימודי

לא פעם אני פוגשת הורים שמשקיעים הרבה בלימודי הילדים - חוברות עבודה, שעורים פרטיים (שמעתי גם על שעורי אנגלית לילדי גן). אבל שוכחים להשקיע בקשר עם הילדים, ביחסים, בחינוך. זה הרבה יותר חשוב מאשר הלימודים. ילד שיקבל חינוך טוב, שיהיה לו קשר טוב עם הוריו, שיקבל מהם עידוד, שילמד גבולות. שבזכות מה שיקבל מהוריו יהיה לו בטחון עצמי טוב, דימוי עצמי גבוה, ידע להסתדר במסגרת, ידע ליצור קשרים חברתיים - יוכל להצליח בלימודים, גם אם לא קבל המון חוברות עבודה מגיל צעיר. אני מצטרפת למה שכתבה רבקה - פעילויות שונות יחד, כולל עבודות הבית - נותנים הרבה למידה חשובה לחיים.

למעלה