העשרה לילדים

CBF600

New member
העשרה לילדים

שלום רב, אני אב לשתי בנות 9 ו- 11. אנו מתגוררים בהרצליה, ואני מחפש כבר זמן רב פתרון לבעיית "חוסר הלימודים" והעינין בבית ספרן. הרמה יחסית לא גבוהה במיוחד (בלשון המעטה), ואני מתקשה למצוא לימודי העשרה או חוגים מענינים עבורן. אני חייב להדגיש כי בנותיי חושבות כמוני, ומעונינות לשתף פעולה. יש למישהו רעיון לגבי האפשרות ללימודי העשרה עבורן? חוגים מענינים? אנו מוכנים להשקיע בעינין, ואפילו חיפשתי עבורן חוגים באוניברסיטת תל אביב. אשמח לכל רעיון,

noa128

New member
שלום לך איש עם ניק מוזר

אינני יודעת מהם תחומי העניין של בנותיך, מצרפת לינק לאתר העירוני ובו פירוט נושאי תרבות הפנאי בעיר, חוגים ופעילויות. יכולה לספר לך שילדיי שלי פעילים בקונסרבטוריון העירוני, בתיאטרון העירוני, הולכים לחוגים במתנ"ס, בני משחק טניס בבני הרצליה וקטרגל ב"ליגת נאפיס" לבתי ספר. יש מגוון של חוגים פרטיים, אשמח לתת רעיונות מול תחומי העניין שלהן. בנתיים מקווה שתקבל רעיונות מהלינק. בהצלחה.

CBF600

New member
ל- NOA, תודה על תשומת ליבך

ובכן הניק, שם האופנוע שפעם היה לי, ופעם הייתי בפורומים של האופנועים. בכל מקרה, לגבי בנותיי, העינין הוא לא חוסר פעילות או התענינות. סך הכל הן די עסוקות ואנו דואגים לכך במסגרת פעילות משפחתית (טיולים רבים ונסיעות, אופניים, חברות, חוגים שונים וכו'). העינין הוא, שאנו מחפשים חוגים בתחום לימודי העשרה מכיוון שהגענו למסקנה כי רמת הלימודים בבית ספרן היא נמוכה, ואנו פשוט חוששים. אגב, הבנות עצמן טוענות ומרגישות כך. אנו מחפשים פתרון שלמעשה יעניק להן מרחבים נוספים, ותוספת השכלה אמיתית, תוף כדי שילוב עינין. אחת הבנות ניסתה אף להתקבל לחוגים של אריקה לנדאו בתל אביב, ולא יכלה. רמת הידע שלה לא הספיקה לקבלתה (והיא נחשבת למובילה בכיתתה). מצב מתסכל מאד, ללא ספק.

פלגיה

New member
ומה לגבי לימוד עצמי בבית?

קריאת ספרי עיון? עבודות מחקר יזומות? אינטרנט? (יש המון מקום ללמוד באינטרנט) למכון וייצמן למדע יש חוג מתמטיקה בהתכתבות דרך האינטרנט, שווה להתעניין.

CBF600

New member
קריאה עצמית? מחקר ויזמות?

לא יודע, אבל מהילדות שלי אני לא כל כך מצפה. יתאים להן "ללכת" לאיזשהו חוג, להכיר גם חברים נוספים, ולא להיתקע מול מחשב במשך שעות. את זה יש להן גם כך. מחפש פשוט חוג ללימודי העשרה לילדים. התענינתי גם לגבי מכון וויצמן, אולם יש צורך להגיע לשם וזה לא לעינין.

noa_f

New member
איזו מין "העשרה" אתה מחפש?

העשרה לילדים, אלו בד"כ חוגים כמו: משחקי חשיבה, אנימציה וקומיקס, חוגי אמנות ומוסיקה, וכו'. לא משהו "לימודי" אלא משהו "על יד". אם אתה מחפש משהו יותר "לימודי", אפשר להתאגד כמה הורים יחד ולמצוא מורה טובה לאנגלית ו/או לחשבון או אפילו לחוג תנ"ך. שים לב, שילדים לא תמיד אוהבים ללמוד שוב, אחרי שביה"ס מסתיים... לגבי אריקה לנדאו, אלו אמנם חוגי העשרה, אבל הם מיועדים לילדים מחוננים. אל תיקח את העובדה שהבת שלך לא התקבלה, למרות שהיא תלמידה מצויינת בכתתה, כסימן לרמת ביה"ס. ילדים מחוננים הם לא סתם תלמידים טובים, זה משהו מעבר. ודבר אחרון, אני לא פוסלת קריאה. אולי לא "מחקר ויזמות" ולהתקע מול האינטרנט סתם כך בשביל "עבודות", אבל קריאת ספרים אף פעם לא מזיקה... ואפשר לכוון גם קריאה שהיא העשרה מעבר להנאה (למשל ספרים, כמו סדרת הגיבורים של דבורה עומר, שאפשר גם ללמוד מהם על תקופות היסטוריות, אישים וכו')

CBF600

New member
חוגי העשרה

לא בגלל אריקה לנדאו הגענו למסקנות לגבי בית הספר. הרגשתי זו היא כבר מזה למעלה משנה, למרות שהבחינות שלה התקיימו לפני כחודש. חוץ מזה אני לא הבנתי שהחוגים של אריקה לנדאו הינם למחוננים. אני גם בוודאי לא חושב שמי מבנותיי מחוננת. ממש לא נראה לי. אבל חוגים בסגנון הזה, זה משהו שאני לא מצליח למצוא. זה יכול להיות בתחום מדעי הטבע, מתמטיקה, פיזיקה, חברה, או מבחינתי כל דבר אחר. לטניס, מירוצי קרטינג, ואמנות הן כבר הולכות. גם הן מחפשות משהו אחר. יכול להיות רעיון נחמד לארגן קבוצה בעינין הזה, אם כי אין לי מושג קלוש כיצד.

פלגיה

New member
איך מארגנים קבוצה?

פונים להורים של חברות וחברים בכיתה ובודקים אם יש היענות. אם יש כמה הורים מעוניינים פונים בבקשה למתנ"ס הקרוב. אני מניחה שבמתנ"ס יידעו כבר להגיע למדריך הנכון. מדריך וחדר. זה כל מה שצריך.

noa_f

New member
אצלנו במתנ"סים העירוניים

היו חוגי מדע לנוער (מדהימים הם לא היו, אבל הילד אהב ללכת ואפילו הצליח ללמוד כמה עקרונות, למרות שהם התאמצו שזה יהיה בעיקר "מגניב"). פה יש גם מצפה כוכבים ומדרך הטבע יש גם בו חוגי נוער של אסטרונומיה. תבדוק במתנ"סים, אולי בכ"ז יש להם משהו כזה.

ממה אתם חוששים?

(מצטערת שאין לי אינפורמציה לגבי חוגים לתרום, אני לא מהמרכז. אבל אתה יכול לנסות בפורום שלי) ניסיתם לדבר עם המורות שלהן?

Wednesday

New member
יש באוני' ת"א וי-ם

תכניות בשם "נוער שוחר מדע" להעשרה בתחומים שונים. הבנתי שכמה מהחוגים מוצלחים מאוד. תריץ בגוגל חיפוש, תראה איזה נושאים הם מציעים.

יש פתרונות במתנסים השונים

לימדתי בעבר בעיר ולכן הייתי אומרת שזה תלוי באיזה שכונה אתה גר חוצמזה מה עם שיעורים פרטיים בנושאים שונים ופיתוח עצמי?

למעלה