העשרה לילדה בכתה ד'

מצב
הנושא נעול.
אם היא טיפשה ואטומה

דיברתי איתה בעבר על נושאים אחרים
היא טיפשה ואטומה. אבל אני אנסה שוב. אולי אדבר גם עם המחנכת. היא חדשה ואני לא יודעת כמה היא תוכל לעזור, אבל אנסה.
אם היא טיפשה ואטומה
נסי לא לבלבל אותה בפרטים ופשוט הציבי בפניה את העובדות בשטח - הילדה סיימה את החוברת, הילדה לא תעבוד בה השנה, הילדה תעבוד בחוברת יותר מתקדמת והיא (המורה) לא תפריע לה. כמובן, ברגישות ובנחישות.

תודה נועה!

אם היא טיפשה ואטומה
נסי לא לבלבל אותה בפרטים ופשוט הציבי בפניה את העובדות בשטח - הילדה סיימה את החוברת, הילדה לא תעבוד בה השנה, הילדה תעבוד בחוברת יותר מתקדמת והיא (המורה) לא תפריע לה. כמובן, ברגישות ובנחישות.
תודה נועה!
זה לא שהיא רעה. פשוט הנתונים ההתחלתיים שלה לא משהו... אבל הרעיון שלך נשמע לי מצוין

apk

New member
../images/Emo51.gif

בכתה ד' חוברות "שבילים" כוללות את
המספרים עד 1000000 שברים פשוטים בעיות מילוליות טבלאות. ויש עוד כמה שעוד לא יצאו לאור. את חוברת שברים היא עשתה בכמה ימים בסוף החופש ועכשיו היא בחרדה מה יהיה כשיגיעו לזה בבי"ס.... (בסוף אני פשוט אצטרך לקנות עוד אחת..)

תראו, רק ליתר בטחון (כדי לא לפספס כלום) אני חוזרת (בכל המקצועות) עם שירילי על הכל מהיסוד. אז נכון שאנחנו לא נעצרות בגבולות ה-10, או ה-100 או ה-1000. אבל אני חוזרת איתה מהבסיס על כל פעולות החשבון, בע"פ במספרים קטנים יחסית בלבד (עד 10000) ובכתב גם מספרים גדולים יותר, ואנחנו לומדות את החשבון גם בשיטות של יסודי וגם בחזרה על יסודות האלגברה (תוך כדי פתרון משוואה ניתן גם לתרגל פעולות חשבון בסיסיות ושברים וכל דבר אחר). בנוסף, מצאתי בסטימצקי חוברות ב-10 ש"ח "חשבון בקלי קלות" וקניתי את אלו שעטסקות בכפל וחילוק ובשברים. מעבר לזה נראה לי שבמתמטיקה אסתפק בספרים שהשגתי ממקורות שונים (בעיקר ישנים מאוד שמצאתי אצל אמי), בדפי העבודה שאני מוצאת ברשת או בכאלה שאני יוצרת. אשמח לרעיונות לגבי מקצועות אחרים.

תוכלי בבקשה לשלוח לי קישורים לדפי

תראו, רק ליתר בטחון (כדי לא לפספס כלום) אני חוזרת (בכל המקצועות) עם שירילי על הכל מהיסוד. אז נכון שאנחנו לא נעצרות בגבולות ה-10, או ה-100 או ה-1000. אבל אני חוזרת איתה מהבסיס על כל פעולות החשבון, בע"פ במספרים קטנים יחסית בלבד (עד 10000) ובכתב גם מספרים גדולים יותר, ואנחנו לומדות את החשבון גם בשיטות של יסודי וגם בחזרה על יסודות האלגברה (תוך כדי פתרון משוואה ניתן גם לתרגל פעולות חשבון בסיסיות ושברים וכל דבר אחר). בנוסף, מצאתי בסטימצקי חוברות ב-10 ש"ח "חשבון בקלי קלות" וקניתי את אלו שעטסקות בכפל וחילוק ובשברים. מעבר לזה נראה לי שבמתמטיקה אסתפק בספרים שהשגתי ממקורות שונים (בעיקר ישנים מאוד שמצאתי אצל אמי), בדפי העבודה שאני מוצאת ברשת או בכאלה שאני יוצרת. אשמח לרעיונות לגבי מקצועות אחרים.
תוכלי בבקשה לשלוח לי קישורים לדפי
עבודה ברשת? תודה.

rotem3101

New member
"שבילים" לכיתות יותר גבוהות...

"שבילים" זה חוברות
רק של חשבון. הרמה לפי כיתות... למשל החוברות של כיתה ג' כוללות בין השאר: גימטריה וחוקי פעולות, כפל עד 10000 (כולל בעיות מילוליות, כפל במאונך, אומדן), חילוק עם שארית ושברים יסודיים (ברמה נמוכה), חקר נתונים, בעיות השואה (כפל וחילוק) ובעיות רב שלביות לפי מה שכתבת על שירילי, אני לא חושבת שיש לך מה לחפש שם... את חוברות "שבילים" של כיתות גבוהות יותר אני לא מכירה...
"שבילים" לכיתות יותר גבוהות...
אם זה השבילים שאתם מתכוונים אז יש לי שבילים לכיתה ז'.. הנושאים הם: חוברת א - היכרות עם מספרים מכוונים חוברת ב - משתנים תיאורים וביטויים חוברת ג - פעולות במספרים מכוונים הערות: -אתר השבילים לכיתות ז' - http://www.cet.ac.il/math/forums/high-school.asp?FID=55210 |סלינק| החוברת בתמונה זו רק אחת מהחוברות -פרטים על הניסוי - http://storage.cet.ac.il/SharvitNew/Storage/520069/281788.doc - אני קיבלתי את החוברות מהבצפר בינתיים קיבלנו רק 3, ולדעתי החוברות יהיו לילדה קלות מדי...אולי בהתחלה היא תוכל למצוא קצת חומר מאתגר ומייד אחרי זה יהייה לה מאוד מאוד קל - תשאלו בטלפון שיש בדף עם הפרטים על הניסוי אולי אפשר לעבוד עם החוברת באופן עצמאי בהצלחה רותם

מצב
הנושא נעול.
למעלה