העשייה היא פוליטית...

העשייה היא פוליטית...

הייאוש... קשה,באמת שקשה לקום בבוקר, או ללכת לישון אחרי אתמול בערב. כמה כעס, ועלבון, ועצב, ובלבול, וחוסר בטחון, אופפים את החברה הישראלית היום. המלחמה האחרונה (לא זו שהייתה אמורה להיות המלחמה האחרונה,לפי הבטחתו של יהורם גאון בשיר...), צרבה בנו פעם נוספת עד כמה לא רק המנהיגים שבקרבנו קשים לנו. החברה מייצרת את מנהיגיה. היא דורשת את עיצובם, את דורשת מהם דין וחשבון,והיא קובעת את סדר היום המוסרי שלהם. לא להיפך... יותר משקשה לי מהדו"ח וינוגרד הזה, קשה לי עם החברה שלנו. נכון,לא אנחנו מנווטים את הצבא בלבנון, ואנחנו סומכים על מי שכן מוביל אותו, אבל אני לא מפסיק לשאול את עצמי, האם באמת כל כך כואב לנו שאנחנו מובלים ע"י אנשים שכל מה שנאמר עליהם, גורר זלזול ובושה, או שפשוט נוח לנו. אולי נהיינו כל כך אדישים, כל כך מרוכזים בהצלחות או בכשלונות שלנו, שאולי אפילו מדו"ח כזה, כמו קודמים לו, לא יצא שום דבר,סתם עוד צריבה לחברה הישראלית. לא,אני לא מייחל לכישלון לאומי כולל, לא רוצה שהכלכלה תקרוס, או שאנשים יעזבו את הארץ,ממש להיפך. רק שנבין שערך שלטון העם הוא לא דבר שרק לומדים אותו בשיעורי אזרחות בבית ספר. שכמו שזו זכות, זו גם חובה. אנחנו כאן, טוענים לריבונות, טוענים לעצמאות, מאהבה שגבתה וגובה מאתנו,כחברה, מחיר לא פשוט. ובכל זאת אנחנו כאן...האמנם? "אנו ילדי התקופה התקופה היא פוליטית, כל המעשים היומיומיים או הליליים שלך,שלנו,שלכם הם מעשים פוליטיים. תרצה או לא תרצה, לגנים שלך עבר פוליטי, לעור גוון פוליטי, לעיניים היבט פוליטי, כך או אחרת, לכל דבריך הדהוד, לכל שתיקותיך השתמעות פוליטית" (ויסלבה שימבורסקה) מה אני אומר בעצם? מה שאנחנו דורשים מהמנהיגים שלנו-אחריות, יושר, מוסר- בואו נדרוש מעצמנו. אנחנו ילדי התקופה... יום טוב יאיר

yuvalberger

New member
כולם פוליטיקאים!

יאיר היקר! אני חושב שהבעיה היום היא שהעם יורה ביקורת וקוטל את האנשים שהוא בעצמו בוחר! כלומר אנחנו מצביעים בעד מישהו היום ומחר אנחנו נגיד איזה אסון הוא מי העיז לבחור בו?! כל אחד היום חושב שהוא הפוליטיקאי הכי מוצלח או השופט הכי טוב בין אם זה נוגע לכוכב נולד למיניהם שידוע שהזוכה לא נבחר באמת כי הוא הכי טוב אלא כי הוא הכי חמוד או שישי לו רגליים יפות וכנ"ל בפוליטיקה כל אחד שתשאל ברחוב ייתן לך את ההסבר הכי טוב והדרך הכי טובה לנהל ת'מדינה אבל זה בדיוק העניין! שאף אחד מהם לא ירים ת'כפפה ויעשה עם זה משהו!!! אז מי הולך לפוליטיקה ....? כל ה"חכמים" , "נבחרי העם" הטובים שבטובים ואני לא מסוגל להעלות על כתב את הסרקסיזם שבו אני אומר את המילים האלו כי הרמה הכי נמוכה היום מגיעה לפוליטיקה ומנהלת לנו ת'מדינה מושחתים ורודפי בצע שעסוקים כל הזמן בלהנציח את שמם בדפי ההיסטוריה ולוודא שחשבון הבנק שלהם לא יורד מ7 ספרות! הגענו למצב שהיום התחתית נמצאת בפסגה וזו הסיבה שהמדינה שלנו או לפחות חלק נרחב ממנה נראית ככה וזה רע!!! מאוד!!! אז אני אומר בואו לא רק נדרוש מעצמנו אחריות יושר ומוסר אני אומר בואו נדרוש גם מהמנהיגים שלנו , מנהיגי העתיד שהם אנחנו את הערכים הללו !!!! בואו נחנך כבר מאתמול כדי שמחר יהיה כבר יותר טוב! בואו לא ניתקע בהווה או בעבר ונסתכל קדימה ונבין שהתנועה שלנו וכל תנועת נוער אחרת היא זאת שתקבע מה יהיה מחר!!! אז בואו ננחיל ערכים כדי שבעתיד הערכים הללו יהיו בסיס ולא רעיון אידיאולוגי שמרחף מעל הראש!!!! עושה הפסקה ממתמטיקה!! יובל!

noam tapuzy

New member
האמת שאני ממש מסכים איתך

נוצר מן גל של "לינצ'ים" ציבוריים על מנהיגיה- והם בהחלט מוצדקים וזו היא בעיה אחת אבל כאן כבר צורב לי משהו אחר לגמרי בגרון.. משבר אמון בהנהגה(ובצדק) הוא קרקע מצויינת לעלייה של כל מיניי מפוקפקים לעמדות כוח (כמו שקרה עם היטלר למשל) וכאן, ממש פה בישראל אני מפחד שצומח לנו אחד בין הרגליים- ארקדי גידמאק. ציוני?!..אני לא יודע..משהו בקמפיין שלו ל"צדק חברתי" והשיטה השיטתית שלו להשיג תומכים מקבבים ביום העצמאות מעצבנת עד יאוש. הוא נכנס בדיוק לאן שהממשלה לא מגיעה..הוא צובר כוח והוא מפחיד אותי. אני חושב שצריך לבדוק כל הזמן לאן אנחנו מכוונים. נכון, משבר הנהגה, אבל- האם ראש הממשלה צריך להתפטר?..לכאורה כן..אבל אני אומר לכם שהעתיד שאני צופה מבחירות הוא שחור...בכלל אם יש בחירות נראה לי שנצתרך לעשות הרבה מבחינה פוליטית ולצאת מהחור שלנו. קורים כאן דברים שגדולים מ90 בתנ"ך או בפיסיקה. ואם אנחנו כבר בשיח שכזה..אני לא יודע מה איתכם אבל העולם משתגע...פוטין משתולל. רבים ממתנגדב נעצרים ונעמדים למשפט. הוא הוציא חוק שמגביל את העיתונות לחדשות "טובות" בלבד. אני לומד היסטוריה ואני רואה אותה עולה מחדש. מאזני אימה חדשים- אירן מפתחת נשק אטומי. תנועות טוטאליטריות מתחילות לתפוס תאוצה מפחידה. המצב נראה די רע מפה איך שלא נסתכל. נשאר לי לקוות שעוד אנשים רואים את הנקודה הזאת וזוכרים מה המשמעות של מלחמת עולם מעבר למדינתינו הקטנטונת. לא אחרית הימים, אבל צריך להיזהר ולשים את היד על הדופק לילה טוב

הו נועם, כמה זמן לא דיברנו על גידאמק

אבל אתם יודעים מה- גידמאק הוא האחרון שאני דואג לגביו, סליחה, אולמרט ופרץ הם האחרונים שאני דואג לגביהם, לגבי גידמאק אני דואג קצת יותר. אני דואג כי המנהיגים משקפים את ציבור בוחריהם, אני דואג כי אין היום חזון לאנשים, אין שאיפות, אין תקווה לחברה טובה ובריאה יותר, אין אידיאלים. היום ראיתי כמה מחברי הנוער העובד עושים מפגן לכבוד האחד במאי וחשבתי שזה המקום האחרון בו נותרה אידיאולוגיה ואמונה- תנועות הנוער באשר הן. אבל תנועות הנוער מצטמצמות, גם בכוח השפעתן וגם בכמות הנוער שחברים בתנועות. אני רואה את המדינה בעוד 30 שנה, אפילו 10 שנים, ואני רואה חברה שגדלה בלי אידיאולוגיה פוליטית, בלי חזון. הדבר שחסר לנו היום זה חזון, ולא אכפת לי איזה חזון, אני בטוח שלכל אחד יהיה חזון שונה, אבל אנחנו כבר לא חברה של אנשים עם חזון, ובלי חזון אין לנו עתיד. המקום שלנו כתנועת נוער הוא בדיוק להציב את השאלות, לגרום לחניכים לפתח את החזון שלהם, ואם הצלחנו להשפיע במובן הזה, אשרינו. ראה- גם אני מקווה לאחרית הימים, בה לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה. הבעיה היא שכרגע עוד לא הגענו למצב הזה, אך בכל זאת כל איש יושב תחת גפנו ותחת תאנתו, אך יש מחריד.

Tiki Torch

New member
אתה קצת צודק וקצת טועה

מה שבטוח לא חסר בארץ שלנו זה אידיאולוגיה. לכל אדם במדינה הקטנה הזאת יש חזון ואידיאולוגיה משלו לעתיד מדינתינו,לזה חונכנו מילדות אך עם חלוף הזמן אצל הרבה מאוד מהאנשים האידיאולוגיה פוגשת את המציאות הישראלית ולרוב לא שורדת יותר מדי זמן ופשוט דועכת לה אך עדיין נשארת באיזשהו מקום. הבעיה טמונה במשהו די מציק:אנשים מחליפים את האידיאולוגיה שלהם בתאווה לכסף וקידום אישי וככל שיש מקום יותר גבוהה לשאוף אליו בקידום אישי הקידום הקולקטיבי של המדינה\חברה\וואטאבר נעשה בצורה פרופורציונית פחות חשוב. זה המחיר שאנו צריכים לשלם על כך שטוב לנו ושהבעיות שלנו קצת פחתו מאז הקמת המדינה,פעם לא היה לאן להתקדם מבחינה אישית אלא היה אפשר להתקדם רק כמדינה וכעם אך עכשיו כל אחד יכול להתקדם ללא קשר מוחשי לארץ שבה הוא חי,כך הרבה פחות אכפת לו מאותה הארץ. למרות כל זה עדיין כשמופיעה שאיפה או נוצרת אידיאולוגיה מספיק חשובה אנשים נאבקים בשביל לממש אותה.לדוג' : המאבק לקיום מצעד הגאווה בירושלים,שביתת הסטודנטים,הדרישה מצד העם בסוף מלחמת לבנון 2 לקיום וועדת וינגרד והדוגמא הכי חשובה מהזמן האחרון-ההתנתקות . בכל המצבים האלה ההכרח גרם לאנשים לשכוח את הטובה האישית שלהם למען משהו גדול וחשוב חבל שגם התופעות האלה אינן לגמרי מגיעות ממניעים טהורים אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי. יוני.

yuvalberger

New member
יוני חבובי היקר

תשמע אחי אני לא כל כך מסכים איתך או שאתה לא מבין נכון את ההגדרה של אידיאולוגיה! אידיאולוגיה זה לא משהו שמתחלף כל שני וחמישי זה לאא שיום אחד אדם קם ומחליט המממ היום אני רוצה להיות אידיאליסט קם למחרת ומחליט שהיום הוא קומוניסט או כל דבר אחר . אידיאולוגיה זו דרך חיים וצורת מחשבה ! האאנשים במדינה שלנו לא החליפו את האידיאולוגיה שלהם בתאווה לכסף זה הרבה יותר חמור מזה! הם הפכו את הכסף לאידיאולוגיה שלהם!! המטרה של רבים רבים בעם ישראל כיום היא להשיג כמה שיותר כסף לקנות ת'מכונית הכי חדשה לקשט את הסלון במסך הפלזמה הכי גדול ולקנות לילדה את הבגדים הכי חדשים! וזהו!!!! לא רואים ימינה לא מסתכלים לרחוב לראות אם אולי בטעות מישהו צריך עזרה! עוד משהו שאני מאוד מאוד לא מסכים איתך זה המשפט שאמרת ש"זה המחיר שאנו צריכים לשלם על כך שטוב לנו ושהבעיות שלנו קצת פחתו מאז הקמת המדינה,פעם לא היה לאן להתקדם מבחינה אישית אלא היה אפשר להתקדם רק כמדינה וכעם" אתה מרגיש שההורים שלך והדור שלנם לא הגיעו לשומקום כנ"ל לגבי סבא וסבתא שלך ? הם התקדמו רק כעם וכמדינה....? אני לא חושב..... אני חושב שהיום בגלל שהיום זה היום ויש לנו עולם מתוחכם משוכלל שאפשר לעשות בו הרבה יותר דווקא בגלל זה אנחנו יכולים להתפתח מאוד כאינדיבידואלים וכעם כאחד! ולא זה במחיר זה!!!! ודרך אגב..... אין היום בעיות....? אני לא חושב שאני אפילו צריך להתחיל לפרט על כמות הבעיות הבלתי נגמרת של המדינה הזו!!!! אני מצטער מאוד לאכזב אותך יקירי אבל היום , אף אחד לא נאבק באמת! כי מי שרוצה להיאבק כי המצב פוגע בו נפלט מהחברה ומי שאמור לתת את הטון במדינה הדמוקרטית(!) הזאת יושב על התחת רואה טלויזיה או משחק במחשב! אז תבין חבוב שמה שחסר פה זה רק אידיאולוגיה! כי את כל שאר החרא כבר יש פה בשפע!!! יובל!! נ.ב. אומנם הדברים קצת מקטרגים את המדינה שלנו אבל "אין לי ארץ אחרת" ואת זו אני אוהב!

מי קובע את הסטנדרטים..?

השאלה שלי היא כזו- מתי הפסקנו להיות כאלו חסרי אונים,שהמנהיגים שלנו קובעים עבורנו את סדר העדיפויות, את הנורמות, את מערכת הערכים? מי מצמיח אידיאולוגיה? מי מקדש אותה? מי נבחר בכדי לממש אותה? הכל כאן התערבב לי לחלוטין.. הראו לי את מנהיגינו ואגיד לכם מי אנחנו... המנהיגים שלנו משקפים את החברה בה אנו חיים,את מערכת הנורמות שלה וערכי המוסר שלה. נבכה עד מחר בטענה שהמנהיגים שלנו מושחתים וכשלונות-עד שלא נייצר אנחנו דור מנהיגותי משמעותי,עם מערכת ערכית שאנחנו כן חושבים שהיא צודקת ונכונה, אז נבחר בברירת המחדל,ולא באופציה הטובה מכולן... - אני רוצה לזרוק כאן כפפה לאויר, מאוד הייתי רותה לראות אותנו,כולנו מרימים אותה:אני יודע שאין זמן,כולנו עסוקים, אבל הייתי רוצה שהדיון הזה יהיה רחב יותר. אולי נוכל לחלק ביננו כאן אחריות להעביר ערב לשכב"ג בקהילות,כל אחד בקהילתו שלו, בנושא הזה? תגידו מה אתם חושבים... יאיר

למעלה