הערקים הם עם לא עמה

הערקים הם עם לא עמה

היי כן כן אני נולדתי בארץ ממשפחה שעלו מעיראק מהעיר בגדד מאז שאני זוכר את עצמי המנטליות הערקית פשוט חלק ממני אני מאוד אוהב את כולם ובפרט את העדה העראקית אולי כי נולדתי למנטליות כזאת. נולדתי חילוני וחזרתי בתשובה ומה שמענין שדווקא כשאתה חרדי אתה מתענין בשורשים שלך אז שמעתי על רבנים עיראקים וניסיתי להבין מה הטעם בכל המנהגים שלנו ואז ה' זיכה אותי להגיע למקום שאני ממליץ עליו בחום זהו מוזיאון יהדות בבל שממקום באור יהודה ברחוב העצמאות ליד הבריכה של אור יהודה שם יש ממש אבל ממש הכל על העדה המוזיאון מתחיל מהעליה הציונית יש שם תמונות של אותם יהודים שתלו אותם בגלל חשד לריגול מראים את המזודות שהיו בתקופת העליה וגם כתוב שם על הקיר את מיסדי הציונות והמחתרת העראקית שפעלה לפני קום המדינה משם עוברים למוזיאון שבו מוצגים כל פרטי הלבוש של יהודי בבל זה מתחיל מהבגד של התינוק סכין המילה והצעצועים שבנו לילדים הליכון ועוד מראים שם את הטלית ואת התפילין בבר המצווה את טכס החנה (חנה ראשי תיבות חלה נידה והדלקת הנר אלא הם 3 המצוות שאישה מצתווה מרגע שהיא נישאת ולא כמו אותם בורים שרושמים חינה אין יוד במילה חנה) מראים את חליפת החתן והכלה ואז מראים את חליפות המבוגרים והזקנים הזבון הדשדשה עיקאזה ואפילו את החרזה משם עוברים למקום שהוא מועותק כמו רחוב אמיתי בעיראק ואז מגיעה ההפתעה בית הכנסת הגדול בעיראק שנקרא סלאת אל כבירי (בית הכנסת הגדול) שהוא מועותק ממש בחכמה אדירה כמו המקורי שם יש ספר תורה של הבן איש חי (הרב יוסף חיים עליו השלום) ומראים גם את חגי השנה ואת המאכלים המיוחדים לכל חג ד"א יש מערכון בעראקית על השדכנים (דלאל ולדלאלה) אם אתם מבינים עראקית על בוריה אתם תקרעו מצחוק ויש שם ספריה שתוכלו לראות כל מה שתרצו על יהדות עיראק וגם קלטות שמע של קריאת התורה בנוסח עיראקי כולל הפטרות מי שלא היה שם פשוט מ פ ס י ד אל תדאגו אני אחזור עם עוד המון ספורים ומשלים מעיראק ביי בינתיים עיראקים חכם עבודי

למעלה