הערצה של בחור

הערצה של בחור

אני לא בטוח למה אני כותב. אולי מחפש פורקן. אולי מחפש לשמוע דיעות. אולי מחפש תחליף זול לפיסוכולוג שאין באפשרותי לממן. אני בחור בוגר. נמשך לבנות ולא לבנים, אבל יודע להעריך יופי של שני המינים. לאורך חיי קרו לי מספר מקרים שכשאני חושב עליהם בדיעבד, אני מרגיש מעורער. יצא לי כמה פעמים (3 למעשה) להעריץ דמות מסוימת, עד כדי ממש התאהבות בה. תמיד אלה קולגות שכל העובדים בחברה מעריצים. אנשים שתמיד מוקפים בעובדים אחרים. כולם מנסים להתקרב אליהם. הבוסים מהללים אותם. הקולגות נדבקים אליהם. כולם חברים שלהם. הם תמיד מוכשרים, מוצלחים, חברותיים. הכל הולך להם בקלות. פתאום הם גם נראים יפים יותר ממה שנראו סתם בלי להכיר. לי אין הרבה חברים טובים, אני תמיד מצר על כך. אבל באיזשהו מקום זה נעשה מבחירה. אני מרגיש שהרבה אנשים לא מעניינים אותי. ואם מישהו הוא לא חבר ברמה שאוכל לסמוך עליו ב100 אחוז, אני מעדיף להפגש איתו רק לשיחת חולין פעם בהרבה זמן. למזלי/לצערי - תמיד הצלחתי להתחבר עם אותם אנשים שהערצתי. תמיד הייתי החבר הכי טוב שלהם בחברה. מה שמדכא בזה, שהם היו חברים הכי טובים שלי בעבודה, אבל מחוצה לה- רק חברים מהמניין אם לא פחות מזה. אני מתוסבך בשתי דילמות 1)מצד אחד, אני מפגין הכי את החברות ברמה הכי גבוה שאני יכול בלי ללחוץ או להיות מוקצן. אני תמיד מציע עזרה ביוזמתי. דואג לשמור על קשר במהלך היום. מצד שני, אני מקבל מהם פידבק חיובי. הם מגידים עצמם כחברים. אבל אני לא מרגיש חבר מהמניין. לדוגמא: לא תמיד אומרים בוקר טוב/יוצאים בסוף יום בלי להציע טרמפ וכו. לא מזמינים ליציאות עם חברים אחרים. מדברים מעט מאוד אחרי העבודה. 2) מצד אחד אני מפרגן. כי לדעתי באמת מגיע לאותם אנשים. אני לא חוסך מהם מילים טובות. מצד שני, אותם אנשים כ"כ מצליחים ומוצלחים. מקצועית ובעיקר מוקפים בטונות של חברים בבית - שאני מרגיש חסר חשיבות לידם. אני לא מפגין זאת בשום צורה, אבל הבטחון שלי מתערער לחלוטין. אני מרגיש קנאי לזמן של אותם חברים. זה כמו סוג של תרפיה/סם. אני מאמין שאני צריך להתרחק מהם עד כדי מידה מסוימת. אבל מצד שני אני מרגיש מעודד, שמח ונהנה מכל שיחה ותומת לב שיש לי מהם. אני מרגיש ש"התאהבתי" בדמויות מסוימות. מה אתם ממליצים לעשות? לנסות להתרחק בכוח. לנתק לגמרי את הקשר? להשאר בקשר חברי - כי זה עושה לי טוב. אבל ללמוד איכשהו לחיות עם האכזבה שהיחס לא סמטרי? אם כן- אז איך? אשמח לדיעות

גרא.

New member
השבוע מתחיל,מפנייתך אפשר להעריך

ההתחברות החברתית שלך "נורמאלית" ושכיחה למדי.כאשר יחסי החברות שאת מפתח אינם תמיד הדדיים.מחברים אחדים אתה משקיע הרבה ומקבל יחסית פחות בחזרה,לגבי אחרים שהם להרגשתך אנשים מצליחים מוצלחים מקצועית ומוקפים טונות של חברים,אתה מרגיש חסר בטחון חסר חשיבות לידם,ואינך מסוגל ליצור עמם יחסי חברות הדדיים למרות שאתה מפרגן להם ולא חוסף מהם מילים טובות.הקושי בסוג מערכת כזו של יחסים לכאורה\שהיא אמור אינה שיווינית,אתה זקוק להם הרבה יותר מאשר הם לך.וכל מה שאתה יכול כפי שכתבת רק לזכות בפינץ בפירורי תשומת לב שאנשים כאלה מסכימים לעיתים להעניק לך לעיתים.מה כדאי לעשות? זו כמובן החלטה שלך.יש אנשים שמסתפקים רק באצבע שהם מקבלים ולא רוצים את כל היד.ויש כאלה הגורסים הכל,או כלום לא.דומה שאתה בסופו של דבר מרגיש שמה שאתה כן מקבל עושה לך טוב.וכנראה שזו התשובה אפשר ללמוד לחיות עם האכזבה שהיחסים לא הדדים.אפשר לנסות לשדרג את היחסים האלה.כפי שכתבת המפתח הוא בהצלחה המקצועית שלהם.איני יודע במה מדובר,אבל הצלחה מקצועית גורפת גם רווחים,אבל גם הפסדים.אם אתה מסוגל לשפר את המקצועיות שלך בעבודה,ולהעלות את הערך הסגולי שלך מבחינת התפקידים,סביר שתשיג עוד חברים,אבל גם יותר אויבים.לעיתים מצב כזה הוא סטבילי למדי עד שלקורה משהוא שמשנה את התמונה.לעיתים זה כלל לא תלוי בך.

תגובה מאוד מעמיקה. תודה.

תארת בדיוק אחד-לאחד את מה שאני מרגיש. הבעיה שלי קשה שבעתיים כי אני מרגיש שאני מקבל יחס מועדף מאותו חבר לעבודה. ז"א הוא מדבר איתי ברמה מאוד אישית. חושף סודות שלא משתף קולגות אחרות. ארוחות צהרים קבועות, אפילו אחד על אחד זה נוהל. כלומר אני מרגיש שיש פרטנר. אבל מחוץ למשרד - הכל נעלם כלא היה. אני מסכים שאני מפיק מזה וכנראה עדיף להמשיך. מה שמפחיד אותי זה תחושת האכזבה, הריקנות אחרי כמה ימים שאנחנו לא מדברים. מפחיד אותי שזה יכול להעיב אצלי על המצב רוח. להפוך כמה ימים סבירים לימים פחות סמפטיים. הכל בגלל יחס לא סמטרי באותם ימים. זה מה שגרם לאסימון שלי ליפול. איך יכול להיות שאני מפתח תלות ויחס כזה לקולגה. אם הייתי מפתח כזה לבת זוג (אין לי כרגע) אז הייתה חצי נחמה כי שמעתי על בחורים שמתעוורים אחרי בת הזוג. אני לא משווה את אותו חבר לבן זוג או משהו, פשוט בראייה מהצד- אני מרגיש שאני מגיב ונפגע בצורה מוגזמת. רק בגלל שאותו בחור באמת משמש מודל לכל מה שהייתי רוצה להיות בעצמי. זה קרה כבר עם כמה בחורים בעבר. כולם בעמדות מפתח. כולם נעצרים במיוחד על ידי הסביבה. איך היית ממליץ לי להיות פחות מושפע? אולי בהדרגתיות. (בכל מקרה רוצה לשמור על גחלת של חברות - כי האדם הזה חשוב לי מאוד ואני חושב שאני נהנה כמו שרשמת מהיחס, אפילו החלקי) או לחילופין אולי כדאי לי להיות יותר יוזם. פחות לחשוב על "לא נעים לבקש להצטרף אם בצעתי כבר והצד השני לא הזמין" למפגש חברים?

הי, יש שתי אפשרויות,

כפי שהצעת, ליזום יותר מפגשים מחוץ לסביבת העבודה, ומצד שני להבין שאם אתה רואה שאין התעניינות מצידו לאחר שהצעת מספר פעמים (ולא רק פעם אחת ולוותר) , תבין את הרמז, הוא מעוניין ביחסים רק בתנאים שהוא קבע. מבחינה זו כן כדאי בכל אופן להוריד ציפיות. כשאתה יושב איתו בהפסקות תזכור תמיד שהרצונות או הציפיות שלך ממערכת היחסים איתו אינן תואמות לשלו. קל מאוד להתפס לאשליה שמה שאנחנו רוצים גם הצד השני רוצה, אבל כדאי להזכיר לעצמנו שזה לא כך לאור הנסיבות, לפי היחס -הכולל- שאנחנו מקבלים מהצד השני. מובן מאוד הרצון שלך להיות מקורב לאנשים שאתה מעריך ואפילו מעריץ, לא הייתי קוראת לזה התאהבות. אנחנו נמשכים למי שאנחנו רוצים להיות דומים להם, רוצים את מה שיש להם. אבל כדאי לזכור שאין אנשים מושלמים, לא כל הנוצץ זהב, ואולי זה קצת יעזור לך להוריד אותו מהכן הגבוה שהעלית אותו אליו. אבל זה מעניין, אנחנו מרגישים תלות כלפי מישהו שאנחנו מפחדים לאבד אותו. יש אנשים שאנחנו מרגישים מספיק בטוחים שלא נאבד אותם ולכן לא מרגישים את התלות הרגשית הזאת. ככל שפוחדים לאבד כך התלות מתחזקת. אולי כדאי לחשוב מהי התלות הזאת, מאיפה זה נובע, ומה היה קורה אם לא היית איתו בקשר. מה בעצם היית מאבד. לפעמים אנחנו מעריצים מישהו שמסמל עבורנו משהו, הוא לא בהכרח יכול או רוצה לתת לנו את אותו משהו שלו אנחנו זקוקים, אבל אנחנו "מתעלמים באלגנטיות" מהידיעה הזאת (-: שאלת שאלה חשובה, לא רק עבורי, אני מאמינה שרבים מתמודדים עם שאלה כזאת באיזשהו שלב בחייהם. אני גם מתמודדת עם משהו דומה. התשובה הזמנית שהגעתי אליה היא שיש איזשהי תחושה של חוסר (כל אחד והחוסר שלו, והחלל החסר שבו), ובאחריותנו למלא את החוסר הזה במקורות אחרים, שהם אפשריים עבורנו..

"אנחנו מרגישים תלות כלפי מישהו שאנחנו מפחדים

לאבד". אני מאוד מתחבר למה שאמרת. אני חושב שפעלתי כך עם כל הדמיות שהערצתי כי הבנתי שאם לא אזום, הם לא ימצאו בי עניין מיוזמתם. אני בחור טוב, אבל לא מסמר המסיבה. אם לא אקח יוזמה- אולי אצטער שאנשים טובים שרציתי קשר חברי איתם לא עשו בעצם את הצעד. "מה היה קורה אם לא היית איתו בקשר" היה לי חסר קולגה בעבודה שאני יכול לפרוק אצלו בדסקטריות כל מה שאני חושב על מקום העבודה. אני צריך רק אחד כזה. אבל שיהיה דעתן ויחזיר לי קונטרה אובייקטיבית ולא יהיה יס-מן. קשה למצוא כאלה. גם מבחינה מקצועית, אני מרגיש שאני משתפר. לומד ממנו בגלל הקירבה הפיסית. "באחריותנו למלא את החוסר הזה במקורות אחרים" כולם חוזרים על זה כמו מנטרה. חוגים, תחביבים, התנדבויות. אני מסכים - אבל אין לי תשוקה למשהו מסוים. אני אפעל ב"כח" רק כדי למלא זמן ?

reva7

New member
אולי...

כדאי לנסות כמה עיסוקים ולראות אם זה מתאים? כשאנחנו ילדים אף אחד לא שואל אותננו כל כך איזה חוג אנחנו בוחרים [גם אם כן, עד כמה אנחנו באמת מבינים את הרצונות או יודעים ומכירים? פשוט הולכים עם החברים ;)] ובכל זאת, אנחנו מהר מאוד [בדרך כלל] מתאהבים בחוג הזה ופתאום נורא אוהבים אותו וזה הופך להיות התחביב שלנו. אז למה שלא תנסה את זה גם? אפשר לפתח תחביב מאפס- תנסה לרכב על אופניים ואולי זה יתאים לך, תנסה להתנדב אישפהו עם ילדים\מבוגרים ואולי זה יתאים לך. עד שמנסים לא יודעים ! :) אולי בהתחלה זה ירגיש שזה ב"כח" ואחר כך זה כבר יתחבב עלייך, או שלא ואז תמשיך לעיסוק אחר
בהצלחה, מקווה שלא חפרתי מידיי

הי,

ככה זה בחיים (-: אם לא יוזמים, לא מגיעים לתוצאות. בכל מצב שתיתקל בו חשוב ליזום כדי להתקרב לאנשים שאנחנו רוצים בקרבתם. שים לב שגם החבר'ה "הנוצצים", אלה שמצליחים מבחינה חברתית ומקצועית, גם הם מאוד פעילים ויוזמים. הם לא היו מגיעים למעמד שהגיעו אליו אם לא היו יוזמים צעדים כאלה או אחרים. אז כן, להיות אקטיבי ויוזם זה חשוב. אני לא חושבת שהבעיה נעוצה פה, אלא יכול להיות שאתה קצת סלקטיבי מדי בהתיחסות שלך לאנשים בסביבתך. לי נראה שאתה מחלק אנשים בסביבת העבודה שלך וגם מחוצה לה לחלוקה דיכוטומית, או "יס מנים" (שלהם אתה בז), או "מנהיגים", שאותם אתה מעריץ. יש גם מצבי ביניים. יש מי שבהתחלה מקשיב ורק אח"כ מחליט, יש גם מי ששקט יותר אבל בעל דעות עצמאיות שאולי דומות גם לדעות שלך. אני חושבת שאתה יוצר לעצמך חלון הזדמנויות צר מאוד להכרות עם אנשים ויועיל לך לבחון הרחבה של חלון ההזדמנויות הזה. כן, תמיד מומלץ להרחיב גם את תחומי ההתענינויות והעיסוקים, אבל אתה בפירוש מבקש ליצור קשר עם אדם במסגרת העבודה שאיתו תוכל ליצור קשר קרוב יותר, קשר הדדי. אז אני הייתי מציעה להפנות מבט גם לאלה שהם לא מנהיגים, לא אלה שהכי פופולאריים, כי יש מגוון של אנשים, אלה שחזקים בתחום אחד וחלשים קצת באחר, ואלה שחזקים בתחום זה ובאחר קצת מתקשים. תמיד תוכל ללמוד מהטובים בתחום העיסוק שלך, זה לא מחייב שתהיה החבר הכי טוב שלהם. ואם הם לא פנויים לקשר קרוב, תוכל למצוא גם את אלה שכן טובים לך מבחינת קשר קרוב ודעתני, גם אם אינם מבריקים בתחום העיסוק שלך.

אני בחור די בולט

לחיוב. אני מאמין שאני מתחבר לאנשים הבולטים, כי זה מוסיף למעמד שלי. אני מרגיש מעודד שאלה החברים שלי. ללכת להתחבר "סתם" עם מישהו מהעבודה - זה לא האישו. לא התכוונתי לזלזל. פשוט זו התחושה שלי.

אז מה שחשוב לך הוא ההתחברות עם

האנשים "הנכונים". חשוב לך המעמד במקום העבודה ומחוצה לו, ואין בזה כל רע, רק שכרגע אתה מתאר חוסר שביעות רצון מהמצב, תחושת בדידות וחוסר סיפוק. נראה שאתה לא "מאוהב" באותם אנשים (אותו בחור ואלו שקדמו לו) אלא "מאוהב" המעמד שלהם, רוצה להיות ולהשיג את המעמד אליו הגיעו. קיימת גם האפשרות שאם תהיה במעמד מורם שכזה אולי לעולם לא תהיה מסופק, שתמיד תרצה לשאוף למעלה יותר. גם בזה אין רע, אבל יכול להיות מחיר שתצטרך לשלם, חוסר סיפוק תמידי, אולי "הבדידות שבצמרת". שוב קיימת הבחירה בין שתי האפשרויות, ליזום יותר בקשר לאותם אנשים שבחברתם אתה מעוניין, ואם הם אינם פנויים ומעוניינים, אולי כדאי להתייחס אליהם כאל "מנטורים", ללמוד מהם ככל שניתן, אבל להבין שהם מעוניינים בדיסטאנס מסיבותיהם שלהם. יש לך הזדמנות ללמוד מהטובים ביותר לתפישתך, קח מהם את המיטב שהם יכולים להציע - ובכל הקשור ליחסי קרבה אישית, תבין שמהם לא תבוא הישועה. את החוסר הפנימי ותחושת הבדידות אין ברירה אלא למלא במקומות אחרים.

manson23

New member
לי זה נשמע

כמו משהו שקשור לתהליך הזדהות, אתה אומנם לא ציינת שאתה מנסה לחקות אותם, אבל יש משהו בהערצה הזו אחרי דמות גברית שמזכירה לי קצת ילד שמעריץ את אבא שלו ורוצה להיות איתו (בגלל זה גם אפשר להבין למה זה נוצר לך רק כלפי גברים ולא כלפי נשים) הבעיה שהחברים שלך לא יודעים את זה והם מגדירים אותך בתור "חבר לעבודה" ונהנים איתך אבל הם לא נותנים לך את היחס שאתה באמת רוצה כי הם לא יודעים עד כמה אתה "התאהבת" בהם, וכמובן אתה נהיה מתוסכל מכל העסק. אני לא חושב שאתה צריך להשלים עם האסמיטריות הזו, אתה צריך לנסות ולשנות את זה. אני חושב שחלק מההתאהבות הזו נובעת אולי מאיזו תחושת שעמום שנוצרת אצלך ביום יום , ההתאהבות זה משהו חדש ומעניין שנותן חשק לחיות, לכן אני חושב שאולי כדאי שתפתח את עצמך יותר, תנסה למצוא תחביבים אולי אפילו כאלה שקשורים לדמויות שאתה מעריץ (למשל- חדר כושר) , התנדבות איפשהו, וכו..., ואולי גם לבדוק אופציה של טיפול פסיכולוגי, זה ייתן לך את האפשרות להבין את מה שקורה אצלך בפנים כשאתה חווה את התחושות האלו ולמה אתה בכלל חווה אותם בהצלחה

מאוד התחברתי למה שרשמת

לגבי התחביבים אני מסכים. למרות שמה שבא לי הכי לעשות עכשיו זה להקים איזה סטארט-אפ. דווקא הקולגות שאני מעריך מאוד הם פרטנרים טובים לזה. לכן הבוץ הטובעני. "אני לא חושב שאתה צריך להשלים עם האסמיטריות הזו, אתה צריך לנסות ולשנות את זה." איך? השלמת החסר ע"י תחביבים (אגב, אין לי משהו מובהק) או התנדבויות - לא תשלים את הסמטריה החסרה. לא? שאלה אחרונה- איזה אופציה זולה/חינמית של טיפול פסיכולוגי את מכירה?

manson23

New member
היי

אני לא "את" אלא "אתה" איך לשנות? אותם אתה לא יכול לשנות אבל את עצמך כן, אני מניח שזה משהו שיכול להיעשות במסגרת של טיפול, ברגע שתבין איזה צורך ההתאהבות הזו ממלאה אצלך אז הדברים אצלך יתמתנו.. תחביבים או התנדבות יכולים יותר להעשיר את חייך, תוכל לחזק אצלך כל מיני מיומנויות וזה יתרום לך רבות ברמה האישית גם אם אין לך משהו מובהק (גם לי אין אגב) אז אפשר לנסות לחזק סתם דברים שאתה גרוע בהם כמו בישול או ריקוד (חלילה לא מניח מראש שאתה גרוע בתחומים אלו..) מבחינת אופציות טיפול - אני מכיר מישהי שמתעסקת בדמיון מודרך, מניסיון אישי זה אחלה דבר וזה ממש עוזר, וזה גם לא יקר וממושך כמו טיפול פסיכולוגי...אם תרצה אני יכול לברר לך איתה, היא נמצאת תל-אביב הבנתי שדרך קופת חולים אפשר לקבל טיפול פסיכולוגי במחיר זול יחסית, נסה לבדוק

manson23

New member
תראה כאן

http://www.derech.net/relax6.htm קשה לי להסביר לך בדיוק מה זה, אני גם לא רוצה להטעות אותך, בלינק הזה שצירפתי יש הגדרה מצומצמת, יש גם פורום בתפוז הנוגע לתחום, תוכל לבדוק שם ממה שאני יודע, זה יותר קצר וזול מטיפול פסיכולוגי. אבל בגדול - במהלך הפגישות אתה במצב של הרפיה, מדמיין את מה ששואף שיהיה לך,

לא מזלזל

אבל קשה לי להאמין שמשם תבוא הישועה. רק שיחות, חפירה ואכוונה - אולי. אבל גם זה בטח לא כיף.

manson23

New member
אני מבין את הגישה

כמעט כל מי ששומע על זה חושב שזה יכול לעזור לו, שזה שנטי מידי וכו'..... זה סוג אחד של טיפול שהוא יחסית זול וקצר שאני מכיר תבדוק באינטרנט אולי יש עוד סוגים יש גם טיפול פסיכולוגי CBT שהוא מוגדר כטיפול קצר בניגוד למשל לטיפול דינמי שהוא יותר ממושך..... לא חסר מטפלים שעובדים בשיטה זו. אל תהיה פסימי, טיפול יכול מאוד לעזור.

למעלה