הערצה וסיפור אישי.

ainsanto

New member
הערצה וסיפור אישי.

מה אפשר להגיד לכם? אנם אני צעירה מכם בהרבה (14) ולא חזרתי בשאלה בדיוק, הדבר היחד שאני יכולה להגיד לכם הוא שאני מעריצה אתכם. אולי זה ישמע לכם כצרות ילדותיות, אבל כשהייתי קטנה, בת 5 בערך אבא שלי חזר בתשובה (כיפה סרוגה) ותראו מה זה עשה לי ולמשפחה שלי: הוא גרר את אימא שלי שבאה מרקע חילוני בעקבותיו, אבל לא לגמרי. נוצר אצלי קונפליקט רציני,כי מצד אחד אבא היה דתי אבל אימא לא ממש (כשהוא היה בבית כנסת בשבת בבוקר ראינו טלוויזיה והוא לא ידע למשל) ואני, שלמדתי בבית ספר חילוני לא יכולתי ללכת לימי הולדת למשל או לדברים כאלה (צרות של ילדה בת 10, אל תצחקו) והייתי מנותקת לחלוטין. לא ידעתי מה אני, או מה אני רוצה להיות. (הייתי בוגרת לגילי.) וההורים שלי, למרות שמאוד אהבו אחד את השני התגרשו לפני 3 שנים אימא שלי ראתה שסבלתי כשאבא שלי היה דתי, והיא שיתפה אותי בתהליך. אני זוכרת שבתות בצהריים, שהייתי שואלת את אימא שלי מתי את ואבא תתגרשו? (איזה ילדה נורמלית בת 9-10 שואלת דבר כזה??!) בעקבות הגירושים אני רואה באמא שלי מין משיח (אין לזה ביטוי אחר) ששחרר אותנו (אותי ואת אחי הקטן, שלא סבל כמוני כי הוא נולד לזה) ועד היום אני מבדילה בין שני אבאים שיש לי: אבא של יום חול, שהוא נחמד וכיפי ואבא של שבתות וחגים, שהוא שוט בן אדם שונה לגמרי. רציני, צועק ושאי אפשר לדבר איתו בכלל. לפעמים אני מגרישה שהתורה חשובה לו יותר ממני. והיה לי נורא קשה להגיד את הדברים האלה שהיו אצלי בבטן יותר מ- 3 שנים, אז תודה.

MAYA20

New member
אני איתך../images/Emo141.gif

גם אבא שלי הוא חוזר בתשובה, איכשהו נראה לי שהפנטיות של החוזרים בתשובה הרבה יותר גדולה משל אלה שנולדו דתיים, אבא שלי למשל תמיד חיפס מחפש לתפוס אותנו עוברים עבירות ותמיד פירש את מה שאמרנו ועשינו באופן שלילי (=עבירות) הוא לוקח כל דבר כעלבון אישי וכפגיעה עצומה בדת (כלומר מבחינתו באנושות כולה) והוא תמיד הגיב בהתאם, איכשהו נראה לי שאם היה נולד דתי התגובות שלו היו פחות חריפות ... מאידך יכול להיות שאני טועה והוא סתם בנ"א לא נחמד, בכל אופן, אני איתך, בהצלחה.

מטאור38

New member
הבת האב ורוח הקודש

קודם כל אני חושב שצריך להעביר חוק שלא כל אחד/ת יכול להיות הורה, או לפחות שיעברו קודם איזה קורס או משהוא כזה. לפעמים אני חושב מעניין מה יש יותר הורים שסובלים בגלל הילדים שלהם או יותר ילדים שסובלים בגלל ההורים.(ולא מדבר על ילדים מוכים אלה על הסבל של לחיות ביחד), ובכלל כל המוסד הזה של המשפחה צריך שיפוץ דחוף, יש לי כמה רעיונות אבל אולי בפעם אחרת. ובקשר למה שחלקת איתנו אחותי החדשה Ainsanto אני ממש מבין אותך, אני לא מכיר את אבא שלך ולא יודע מה התסבוכים שיש לו אבל הדת לפעמים מוציאה לא רק את הטוב מאנשים.אולי תנסי לדבר איתו להסביר לו כמה הוא מפספס את המטרה בזה שהוא כל כך קפדן , תני לו את ההרגשה שאת באמת מבינה כמה שזה חשוב לו (ואני מאמין שזה באמת חשוב לו) ותגידי לו בדיוק מה שאת מרגישה כמ השאת אוהבת אותו ורוצה לחיות בשלום... לפעמים זה עוזר. חבל לחרבן מערכת יחסים בגלל אלוהים, הוא לא שווה את זה.

למעלה