הערפד רוכב אל החופש

shellyland

New member
הערפד רוכב אל החופש

קבלו את הערפד החדש לשבוע זה: Freedom Rider! פריד יציג את עצמו ואתם תוכלו להתחיל לשאול אותו.

freedom rider

New member
טוב, הרשו לי להציג את עצמי...

...למרות שהדרך הטובה ביותר להכיר אותי בדמותי האינטרנטית היא לקרוא את הגיגי המתפרסמים מעת לעת בפורומים של תפוז וגם בבלוג שלי ב-livejournal. הדרך הטובה ביותר לדעתי להציג את עצמי היא לתת רשימה של כמה עובדות עליי: * המאכל האהוב עליי ביותר הוא גלידת שוקולד. * אני אוהב לבשל. * אני לא נשוי, יש לי שני ילדים חצי פולנים, ואני חי עם בת זוגי הנפלאה הילה. * אני סטטיסטיקאי במקצועי ומנהל את פורום מתמטיקה בתפוז. * חייתי בארה"ב ארבע שנים, בעיר שיקגו. לפעמים אני מצטער שחזרתי. * אני אוהב בייסבול. * לאחרונה התחלתי לתרום מזמני וכישורי לפרוייקט בן-יהודה. * הניק freedom rider לקוח משיר של להקת traffic. * אני אוהב לישון. * הספר האהוב עליי ביותר הוא "מאה שנים של בדידות" מאת גבריאל גרסיה מרקס. * בשנתיים האחרונות קרו לי המון דברים טובים. זהו, בטח יש עוד המון דברים ששכחתי. אבל זה מספיק לבינתיים, לא?

אני רוצה לדעת

איזה דברים טובים קרו לך בשנתיים האחרונות. פירוט ישמח אותי מאוד.

freedom rider

New member
אוקיי

קודם כל שלא תהיה אי הבנה - קרו לי גם דברים רעים. ובכל זאת, הנה הפירוט של הדברים הטובים: * הצלחתי להשתחרר ממערכת יחסים הרסנית ולהחזיר את החיים שלי לשליטתי. * יצרתי לעצמי חברים חדשים במקום אלה שהפנו לי עורף. * הכרתי את בת זוגי, הילה, ועברתי לחיות איתה. * נחלתי מספר הצלחות מקצועיות (פטנט, מאמר, הרצאה בכנס). * הצלחתי למצוא מקום עבודה מעניין ומאתגר לאחר 7 חודשי אבטלה.

freedom rider

New member
חוץ מהדברים הרעים שקרו לכולנו כאן?

הנה כמה דברים רעים (לא לפי הסדר): * הייתי מובטל במשך 7 חודשים - דבר שפגע בי מאוד מבחינה כלכלית. * לבנים שלי יש בעיות חברתיות קשות בבית הספר - חלק בגלל הפרידה ביני ובין אמא שלהם, אך לא רק בגלל זה. ההתמודדות קשה. * ריב מאוד גדול ומכוער ביני ובין אם ילדיי, ולצערי הרב היא לא היססה להשתמש בהם ככלי ניגוח כלפי. * קשר רומנטי שכמעט ריסק אותי נפשית (אל תשאלו לעוד פרטים על זה). * אבא שלי ורעייתו (אמי נפטרה לפני 15 שנה) שניהם חולים מאוד. * ריב גדול עם הבוס הקודם שלי, על רקע של חוסר גיבוי וגניבת קרדיט. כמעט פוטרתי, אך למזלי החברה פשטה את הרגל לפני כן

המוזרה

New member
ואני שואלת

איך אתה מתמודד עם הילדים אחרי ששימשו כלי ניגוח? איך אתה משקם את הקשר בינך ובינם? האם אתה סבור שמלאכת השיקום עולה יפה?

freedom rider

New member
קשה, קשה

האמת היא שאני עדיין לא מצליח להתמודד. אני חלש במניפולציות, וגם לו הייתי טוב בזה, אני לא חושב שהייתי רוצה להוסיף בחישות משלי. כשאני איתם, אני משדר מסר שהכל כרגיל. אם שואלים אותי "אבא, זה נכון ש-...", אני עונה כמיטב יכולתי, ברצינות, בהגינות, ובלי להשמיץ אף אחד. בטווח הקצר לא נראה שזה עוזר, אבל יש לי סבלנות. אני מאמין שזו הדרך הטובה ביותר.

shellyland

New member
מה היה הרסני במערכת היחסים?

מתי הבנת שזה הרסני? כמה זמן לקח לך לעשות מעשה (ולמה)? איך הצלחת להשתחרר מזה? איך, מלכתחילה, נכנסת למערכת יחסים כזאת? עם איזו תובנה על עצמך יצאת מהסיפור הזה?

freedom rider

New member
שאלות קשות

לא ציפיתי שיהיה לי קל. אני לא מתכוון להרחיב הרבה בתשובות לשאלות האלה. דנתי בהן ארוכות עם עצמי ועם אנשים קרובים וגם עם איש מקצוע. אומר בקצרה כי האמון ביננו התערער, ובשלב מסויים התברר לי כי חוסר האמון היה שם ממש מההתחלה. כמה זמן לקח לי לעשות מעשה? זה לא ככה. זה תהליך. פנינו לייעוץ מקצועי, ניסינו לשקם, לבנות מחדש, לסלוח. הקרע כבר היה גדול מדי. המשבר כולו ארך כארבע שנים. איך משתחררים? אחרי שביררתי עם עצמי בדיוק מה אני חש, מה אני רוצה, ומה מפריע לי להשיג את מה שאני רוצה, שכרתי לי דירה, הרמתי טלפון לאחי, וביחד לקחנו את החפצים שלי לדירה החדשה, וזהו, התחלתי בחיים חדשים. איך נכנסתי מלכתחילה? אה, זה קל. הייתי אז אדם אחר, וגם היא הייתה אחרת. שנינו השתנינו במשך השנים, רק שהשינויים הרחיקו אותנו במקום לקרב אותנו. תובנה? זה רשום בכרטיס האישי שלי - ציטוט של אנטואן דה סנט-אכזיפרי, ופרפראזה על אמרה של הנרי דויד ת'ורו.

freedom rider

New member
שאפרט? אתה בטוח?

בתפקיד הקודם שלי עסקתי בבקרה של קווי תקשורת. חברה מסויימת הציעה פתרון טכני למדידית איכות העברת הנתונים על קו תקשורת בין שתי נקודות, אולם טענה שאין אפשרות לשקלל מדידות של שני קטעי קווים (או יותר) למדידה אחת כוללת של כל אורך המסלול. אני מצאתי דרך לעשות את זה, ועל כך נרשם פטנט.

leeloo

New member
ובמדידה אתה מתכוון לציוד בדיקה?

המצאת תוכנה או חומרה? והכין זה מיושם כיום?

freedom rider

New member
זה שילוב של תכנה וחומרה

אני לא ממש מתמצא בכל ענייני המיקרופרוססורים והכרטיסים למינהם.
זה לא מיושם בסופו של דבר כי החברה הפסיקה את פעילותה ונסגרה.

leeloo

New member
אחחח.. ואותי עניין לשאול אותך

על הבחורה הזו שראינו במפגש, מי היא ומה היא בשבילך בימים אלו.. אבח הבנתי פחות או יותר.. אז, כמה זמן אתם יחד? האם יש תוכניות לעתיד? מה אתה הכי אוהב אצלה? מה אתה הכי פחות אוהב אצלה? אתה גר אצלה או שהיא אצלך או שעברתם למקום חדש? וכל מה שאתה חושב לחלוק עימנו..

freedom rider

New member
אוקייי ../images/Emo13.gif

הילה ואני ביחד כבר שנה ורבע, ואנחנו גרים ביחד מזה שלושה חודשים (עברנו יחד למקום חדש). לגבי שאר השאלות - קשה לי לענות
בקשר לתוכניות לעתיד - עדיין מוקדם מדי, אנחנו זורמים, אבל כמו שהדברים נראים כעת, יש לנו עוד הרבה עתיד משותף. מה אני אוהב או לא אוהב אצלה? לא יודע - אני אוהב את כולה, עם כל הפגמים (המועטים) והתכונות הטובות (הרבות). היא מקבלת אותי כפי שאני, אני מקבל אותה כפי שהיא, יש ביננו כבוד הדדי, אמון, תמיכה. היא אדם מדהים. זהו? מה אני יכול לומר מעבר לזה?

קודם כל - שיהיה בהצלחה!

אני מניחה שאם זה יתקדם לאן שאתה חושב שזה יתקדם, הילה ואתה בטח תרצו להקים משפחה. מה יחסך לנישואים שניים? מפחיד אותך, לאור נסיון העבר? וילדים נוספים?

עידן, את תכנסי!

פריד - למה מתמטיקה? וגם: למה גרת בארה"ב? מה עשית שם? למה חזרת? למה לא רצית לחזור? מה עוצר אותך מלעבור לשם שוב?

למעלה