הערעור שלי נדחה

Aphophis

New member
אין סיכוי

דניבוי לא יכול ללכת ליחידות השדא בגלל שהוא בן יחיד. העניין לדעתי הוא כזה: הם עשו טעות ולא מוכנים לשנות את ההחלטה שלהם. המכתב שקיבלת לא משנה הרבה כי זה נוסח רשמי אחיד לכולם. לדוגמא: הייתי מועמד לקורס במודיעין ובסוף כקיבלתי הודעה על קבלה לעתודה אז שלחתי בקשת ויתור. בעקבות זה התקשרו אלי מספר פעמים ממודיעין, כולל סגן מפקד הקורס וניסו לשכנע אותי לא לוותר. כשבסוף הם החליטו לעזוב את זה, קיבלתי מכתב שלצערם הם דוחים אותי בגלל שיש אנשים יותר מתאימים או משהו כזה... בקיצור, עד כמה שזה מעליב, הם לא יכתבו מכתב אישי לא בשבילי ולא בשביל דניבוי, ככה זה בצבא.

Hawk17

New member
מה אתם אומרים?

שילחם בצבא וילך לדבר עם דרגים בכירים במדור עתודה במנהל גיוס? שיתעקש על פגישה? זה קטע ממש מסריח!! לדני, אולי כדאי שתלחם על קבלה למסלול אביב!, וכאשר תקבל אותה, לא תצטרך לדאוג, כי אתה בפנים והיא תהיה המשך טבעי ללימודיך עתה?

D a n n y b o y

New member
הערעור שלי נדחה ../images/Emo7.gif

אני לומד בבן גוריון בכל זאת...אני די נהנה מזה- האנשים נחמדים, רוב המרצים סבבה, אני מקוה רק שהצבא לא יקדים לי את הגיוס פתאום.

D a n n y b o y

New member
אני מנסה כל מיני אפשרויות.

אני מכיר מישהו שפרש ממשהו כמו שלושים שנות קבע לפני שבוע, דיברתי איתו והוא אמר לי שהוא מכיר כמה אנשים ושהוא ידבר איתם מחר. אני מקווה שהוא יצליח לעזור לי. חוץ מזה, כתבתי מכתב שמפרט את הבעיה אבל עוד לא שלחתי אותו- לדעתי מוקדם מדי והם פשוט יחזירו לי את אותה התשובה. מה אתם חושבים על זה? בכל אופן, אני מתייעץ עם כמה גורמים- ביניהם אחד המרצים שלי. הוא המליץ לי לבקש להתחיל את פרוייקט שנה ג´ כבר עכשיו כדי שאחד מאנשי הסגל יכיר אותי טוב יותר ויוכל להמליץ עליי...אני לא יודע בדיוק איך זה עובד או אם זה אפשרי... לגבי הקבלה למסלול אביב- אני די בטוח שהחליטו מי הולך למסלול הזה כאשר החליטו מי ילמד במסלול הרגיל, ככה שלדעתי ההחלטה שלהם לא תשתנה. לצערי, מדור עתודה פשוט אטום והביורוקרטיה לא מאפשרת לתקן טעויות.

Hawk17

New member
דווקא עדיף שתקדים ו-

תשלח עכשיו. לא יעזור, תשלח עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם ועוד פעם, תתעלק להם על הביצים.....

ramil

New member
משוגעים, רדו מהגג

אתם לא מבינים איזה נזק אתם גורמים לעצמכם בתקוות השוא האלה. במקום להתאושש מהמכה, ולחשוב על "איך לעזאזל אני מגיע לצבא בצורה הכי טובה, לקורס הכי טוב", אתם שקועים בשאלה "איך אני מגיש עוד ערעור ועוד ערעור להשגה על הדחייה של הקבילה על הערעור". ילדים יקרים שלי, יש דבר שנקרא מיצוי הליכים. וברמת המדיניות (טיפה חשיבה מערכתית, בכל זאת...): הקבלה לעתודה נעשית לפי מכסות. לאו דווקא מקבלים את המתאימים ביותר (בניגוד למה שנכתב כאן), כיון שיש מתאימים לא פחות שצה"ל רוצה לשלוח למקומות אחרים, חשובים לא פחות מהעתודה (כמו יחידות קרביות, מודיעין, יחידות התנדבות וכו´). אין לעתודה מונופול על כוח האדם האיכותי ביותר, רק בגלל שיש כמה ילדים בני 18שמתעקשים להגיע לשם בכל מחיר. צה"ל משאיר גם כמה אנשים איכותיים שיגיעו לקרבי, או סתם לקורסים איכותיים שמחייבים קב"א קצונה. לחלק מהם יש דרישות פרופיל גבוהות, כיון שבוגריהם משרתים בתפקידים שהם על גבול הקרבי. לדוגמא: יחידות מודיעין ליד הגבול, עשוייות לא להחשב קרביות, למרות שהן נחשבות מסוכנות, ובן יחיד יכול להישלח לשם בלי להניד עפעף (אלא אם כן יש לו קל"ב בשל בעיות ת"ש אחרות). כנ"ל לגבי מי שממלא תפקיד לא קרבי ביחידה קרבית (שליש, למשל) - עשוי למצוא את עצמו עם הגדוד הקרבי שלו בעין הסערה, אפילו אם הוא בן יחיד/פרופיל לא קרבי/וכו´ - כך שהיותו של דניבוי בן יחיד ממש לא מחייבת שישרת בקריה בהכרח. וברמת המדיניות של העתודה- נניח שיקבלו לעתודה כל מי שרוצה (הרי אם ניקח את הרצון של דניבוי וכל האחרים שלא התקבלו, זה מה שנקבל). מה אתם חושבים שיקרה? כולם יחיו בגן עדן של שוטים 3 שנים, ילמדו על חשבון משלם המסים, ובסוף יעמדו מול שוקת שבורה ויגלו שהם לא משובצים במקצוע, כי יש עודף של עתודאים... רבותי- המכסות האכזריות של שנה א´, זה מה שמגדיל את הסיכוי של מי שהתקבל לקבל שיבוץ במקצוע בסוף שנה ג´. הדרך היחידה להבטיח את זה היא לדחות חלק כבר בהתחלה, ולא לתת להם לחיות באשליות כל התואר. גם מנקודת המבט של העתודאי הבודד- דניבוי וכל היתר (וסליחה שאני לוקח אותך כמשל) - תחשבו שאתם מתקבלים לעתודה בכל זאת, אבל אתם יודעים מראש שלא תשובצו במקצוע (כיון שאתם מעבר למכסה). עדיין מעוניינים? או שאולי עדיף ללכת לצבא, לעשות שירות יפה של 3-4 שנים, ואז להתחיל ללמוד?

D a n n y b o y

New member
אתה כנראה צודק...

אבל אי הודאות הזו הורגת אותי. אני לא מסוגל לחשוב מה יקרה אם אני אגיע לבקו"ם בלי לדעת מה אני הולך לעשות במשך 3-4 השנים הבאות. מצד שני, אם אני אלך לאוניברסיטה אני אדע שאני אלמד לתקופה מסויימת- אני אדע מה אני הולך לעשות לתקופה לא קצרה, ויותר חשוב- אני אהנה. אני מקוה שאתה מבין את המצוקה הזו... אני אנסה פעם אחת אחרונה לערער, למרות שאני די בטוח שהערעור גם הפעם לא יתקבל. בכל אופן, בזמן שנותר לי עד הצבא- אף אחד לא יגיד לי מה לעשות. אני הולך ללמוד ולנסות לדחות את השירות בכמה חודשים כדי לסיים את השנה במלואה.

ramil

New member
אני ממש מבין לליבך, דני

יש לי חבר מאוד טוב (מכיתה א´) שאמור היה להתקבל לעתודה. בחור מבריק, מיותר לציין שהתקבל בלי בעיה (פסיכומטרי 769 וכו´) לכימיה, שזה ממש לא מקצוע מבוקש. תכננו לקחת יחד חדר במעונות, והופ - שבוע לפני הוא מקבל טלפון מדור עתודה המבשר לו שלא התקבל. שנה אח"כ הם חיפשו נואשות עתודאים שילמדו כימיה. מה נסגר? הלך למודיעין (גם הוא, אגב, בן יחיד עם פרופיל גבוה), יצא מצטיין בקורס שלו והגיע למקום מעניין מאוד, בו עשה בפועל עבודה של קצין (החליף אותו קצין...) - ועוד השאירו אותו לחצי שנה בתנאי קבע. ובכן, אין ספק שמסלול העתדוה נותן ודאות מאוד גדולה, בעיקר לאור שיעורי הנפל הנמוכים מאוד מעבר למיון הראשוני. זה גם כיף להיות סטודנט כשכולם מתגייסים מסביב. אבל סך הכל, אתה מגיע לאותה נקודת מוצא של כל מלש"ב אחר, שנמצא בחוסר ודאות מסויים לגבי השיבוץ. נסה לצמצם את אי הודאות דרך מיונים מוקדמים, ושמור על פרופורציות.

D a n n y b o y

New member
התקשרו אליי היום מלשכת הגיוס...

הם אמרו לי כמה דברים: א. הערעור שלך לא התקבל, אתה לא יכול לעשות דבר בנושא. ב. ויתרת על מה שבחרת במנילה. ג. הסיכויים לדחות את הגיוס עד תום שנה"ל האקדמית קלושים, סביר להניח שתתגייס במרץ. יש עם שני הסעיפים האחרונים בעיות- ב. קיבלתי מנילה, התפקיד ש"ויתרתי" עליו לא הופיע לי בכלל במנילה ובטח שבטח שלא דירגתי אותו בתור עדיפות שניה. במנילה דרגתי בתור עדיפות ראשונה (ויחידה)- תוכניתן באשכול מקצועות מחשב. הצבא החליט שהוא לא רוצה לתת לי להתמיין לקורס הזה בכלל. אין לי מושג למה... ג. אין לי בכלל תאריך גיוס, מה פתאום היא מודיעה לי להתייצב במרץ?!?! אני מרגיש שסימנו אותי בתור מטרת התעללות בלשכת גיוס, אני פשוט חסר אונים. נפסלתי משום מה למיונים למודיעין (אמרו לי שזה בגלל שקםצתי כיתה)...אין לי מושג מה הולך לקרות. אני חושב להפסיק ללמוד באוניברסיטה, כי גם ככה אני אצטרך לחזור על הקורסים האלה אם אני לא אסיים שנה. למה??????????????????????????????

La Bamba

New member
אתה באמת מתכוון לפגוע בעצמך?

ממש תורם את גופך למדע. לפי מה שאני יודע, על אחד שפרק כתף ודחו אותו במחזור גיוס. וגם בתחקיר בטחוני ששאלו אותי אם דחו לי פעם את הגיוס מסיבה בריאותית, שאלתי "מה זאת אומרת?", והחייל שתיחקר אותי הביא שבירת רגל בתור דוגמא. אבל דני, אנחנו רוצים אותך בריא ושלם

ramil

New member
הטלת מום

(סעיף 100 לחוק השיפוט הצבאי): "חייל שהטיל בגופו מום או מחלה, או הניח לאדם אחר להטיל בו מום או מחלה, או שעשה מעשה על מנת ללקות במום או במחלה שיש לו, והכל מתוך כוונה לפסול על ידי כך את עצמו משירות בצאי, או לעשות את עצמו בלתי ראוי לתפקיד בצבא שהיה ראוי לו אלמלא המום או המחלה, דינו - מאסר עשר שנים".

פלטרון

New member
שים לב-אמרת "חייל" - לא אזרח .

לפני גיוסו, דני הוא אזרח לכל דבר. דני, רוץ ושבור רגלך, החוק לצידנו הפעם
( וכדי שלא נקבל קטע של " ח י י ל המשכנע או ממליץ ל- ח י י ל אחר להטיל בגופו מום או מחלה או ...." , אז שיהיה ברור - דעתי היא ( &&& טאם טאדאם &&& ) שכל אחד שמטיל בעצמו מום כדי להשתחרר מהצבא, או אפילו כדי לדחות את גיוסו, עדיף שילך לקב"ן. במקרה שלו(של ה"כל אחד") זו לא התחזות. "ח י י ל שהטיל בגופו מום או מחלה, או הניח לאדם אחר להטיל בו מום או מחלה, או שעשה מעשה על מנת ללקות במום או במחלה שיש לו, והכל מתוך כוונה לפסול על ידי כך את עצמו משירות בצאי, או לעשות את עצמו בלתי ראוי לתפקיד בצבא שהיה ראוי לו אלמלא המום או המחלה" ... סימן שנמצא במצוקה כה גדולה , עד כי מוכן אפילו לפגוע בעצמו ובבריאותו, ועל-כן זקוק לטיפול רפואי נפשי ... אצל קב"ן. בדיוק כמו כל אחד שמאיים או רוצה להתאבד . אז תשמרו על עצמכם פלטרון נ.ב. אם ramil מקבל הכרה כיועץ-המשפטי של הפורום , האם אני מקבל הכרה כפורע החוק של הפורום??
אל תענו , אל תענו - אני צוחק .

ramil

New member
דבר אחד בטוח

פלטרון לא הולך להיות היועץ המשפטי של הפורום.... ס´ 11 לחוק השיפוט הצבאי (המכונה חש"ץ) קובע כי החוק יחול גם על אנשי מילואים לגבי עבירות מסויימות אותם ביצעו בזמן בו אינם בשירות פעיל. אחת העבירות היא העבירה של הטלת מום. מסקנה: לא לרוץ לשבור רגליים.

J3di

New member
עזוב אותך... צריך הלשנה כדי שידעו

באמת אתה חושב שהרופא יכול לדעת אם אתה גרמת לך נזק בכוונה ? מה הבעיה להגיד שבדרך הבייתה נפלת ושברת תרגל, או ששיחקת עם אחיך הקטן ונפלת על היד ? אתה צריך שמשהו ילשין עליך כדי שהם ידעו... זה חוק יבש, צריך פרוטוקול לכל דבר אפשרי, זה לא אומר שמשתמשים בו בפועל, וגם אם כן במקרה הזה אני בספק אם על כל מי שבא עם רגל שבורה, אומרים לו קודם כל גרמת לעצמך נזק אתה אשם תוכיח אחרת (כמו במקרים אחרים בצבא...)

פלטרון

New member
דבר נוסף בטוח

אתה חושב יותר מידי על מה החוק אומר. אני לא אומר שיש לפרוע חוק - נהפוכו. אבל, אני יודע שהצבא לא מעמיד לדין אנשים שמנסים להתאבד - אלא מכיר במצוקתם, כנראה כה גדולה עד כי גרמה להם לנסות ולשלוח יד בנפשם. אי-לכך, אנשים כאלו צריכים טיפול רפואי נפשי, ולא צו לבית-משפט. כנ"ל למי שמסוגל לשבור לעצמו את הרגל. אני באמת חושב שהצבא במקרה הזה לא יעמיד לדין, אלא ישלח לקב"ן ,אולי אפילו ישחרר , עם המלצה חמה להמשך הטיפול הרפואי ונפשי באזרחות. ושוב - אני חושב שמי שממש אבל ממש רציני בנושא, וחושב לשבור לעצמו את הרגל, עדיף שישב ... ירגע ... יבקש לראות קב"ן , ויספר לו שם שהוא במצוקה נפשית בגלל סיבה X, עד כדי כך שהוא חשב על פגיעה בבריאותו, למשל שבירת רגליים וכו´... אני בטוח, שהקב"ן יעדיף לתת לו ת"שים ושאר הטבות שיקלו עליו את השירות , מאשר לאפשר לאומלל לשבור לעצמו רגליים . אז ... break a leg
פלטרון

יש לי שיטה פחות כואבת ויותר יעילה

פשוט תסתובב יום שלם באוטובוסים בצפון\מרכז\מזרח ירושלים, כמוני. אני לא מאמין שאני חוזר הבייתה כל יום בחתיכה אחת. literally .

יוסי99

New member
תמיד אפשר לבחור בפירוש מצמצם

ולומר שדחיית גיוס אינה בגדר "הפיכת עצמו לבלתי ראוי" או "פסילה עצמית משירות צבאי". אני בספר אם טענה כזו תתקבל, אבל יחד עם זאת קשה לי לראות הטלת עונש רציני (כמה שנים בכלא) על אדם שרצה לדחות בחודשיים את הגיוס כדי לסיים שנת לימודים או משהו כזה. אם א) מישהו יגיש תלונה ב) יהיו ראיות מוצקות להטלת המום בכוונה האמורה ג) התובע האחראי יחליט שראוי לתבוע ד) הסיפור לא יגמר בעסקת טיעון של 3 שבועות בכלא ה) השופט יהיה קשוח במיוחד אז אולי יקבלו על "תרגיל" כזה חצי שנה-שנה מאסר. אפשר לראות שהסבירות שזה יקרה היא לא גבוהה במיוחד..

למעלה