הערכת תמונה

kobylevy77

New member
הערכת תמונה

שלום,

ברשותי תמונה ישנה של משפט שלמה המלך שהתמונה מורכבת מצרוף המילים של הפרק. התמונה היתה של בבית סבי לפחות 50 שנה.

הייתי מעוניין לדעת כיצד\היכן ניתן להעריך את שוויה של התמונה.

תודה מראש

קובי.

iwata018

New member
ערך ציור נקבע ע"י המחיר שמוכנים לשלם עבורו !!

או לחלופין המחיר ששולם בעבר . המחיר שתקבל עבורו (במידה והינך סוחר ממולח) , זה יהיה ערכו .

aharonavsha

New member
הוא לא העלה מפני

שאין לו את הציור המיסטורי
הזה, סתם בדיחה לחג.
וסליחה שקשה לעבוד עלי.

חיפשתי בגוגל "משפט שלמה המלך תמונה"

ומצאתי את התמונה הזאת פעמיים, ומסתבר ששתיהן באותו אתר. (נראה לי אתר של בית ספר כלשהו).
הנה לינק לאחד מהם:
http://www.mkm-haifa.co.il/schools/yavnieli/king salomon/omanut/omanut.htm
יש שם כל מיני ציורים ותחריטים, ועל כל אחד מהם כתוב מי היוצר. רק על התמונה הזאת לא כתוב מי היוצר, ויש לינק (שלא מוביל לשום מקום) לאתר שממנו נלקחה.
בקיצור, שם האמן לא ידוע, וכנראה שגם היצירה הזאת לא באמת ידועה, אז אני לא מאמינה שזה יהיה הרבה כסף.
אבל בכל מקרה כפי שכתבתי למטה, זה לא מחליף ייעוץ מקצועי.

kobylevy77

New member
היכן אפשר להעריך את התמונה?

היי,

גם אני ראיתי את זה אבל לא יותר מדי מידע.

בתחתית התמונה, רשום בקטן: "דפוס גולדברג ירושלים". חיפשתי באינטרנט וראיתי שזה בית דפוס שהוקם בשנת 1900 וכמו שנראה לא קיים יותר.

אשמח לעצה על מקומות ספציפים באזור המרכז שעושים הערכות מחיר לתמונות אם מישהו מכיר.

תודה מראש, קובי.

כשאתה אומר תמונה אתה מתכוון לציור?

מקורי? רפרודוקציה?
בגדול מי שכתב למעלה ששווי היצירה הוא כמה שאנשים מוכנים לשלם עליה זה נכון. אבל בכל זאת אפשר להעריך מראש מהו טווח המחירים שאתה יכול לדרוש. בכל מקרה כדאי לנסות לקבל ייעוץ בגלריה או מוזיאון, או איש מקצוע אחר למשל מבקר אמנות.
הרבה פעמים אנשים מעלים לפה עבודות ושואלים את השאלה הזאת ונראה לי שאף פעם לא קיבלו פה תשובה... אני לא באמת יודעת אם בגלריות נותנים ייעוץ כזה, אבל כדאי לנסות (ואם אתה יכול גם לחזור לספר לנו אם עזרו לך ואיפה כדי שנוכל להמליץ פעמים הבאות).

roni yoffe

New member
באמנות כמו באמנות

למחיר התמונה אין קשר לערך שלה.

המחיר שלה יהיה בסופו של דבר זה שבו תמכור אותה.

זה שמומחה יגיד שהיא שווה 1000 דולר זה לא אומר שזה המחיר שתצליח למכור בו. ויש מצב שתמכור אותה גם ב5000 דולר...
הערך של הציור יכול להיות הרבה דברים, מבחינה אמנותית, מבחינה אסטתית,תרבותית,הסטורית או דתית. זה לא משנה.

תמצא לך לקוח שמוכן לשלם הרבה.
זאת עבודה קשה, אבל בכל מקרה תצטרך לעשות אותה אם אתה רוצה למכור.

ומאיזה סכום הוא יתחיל?

ברור לי שאני לא אמכור ציור בשקל אחד,
וברור לי שאם מישהו יציע לי מיליון שקל על ציור אני אסכים בכיף אבל הסיכוי שזה יקרה אפסי.
מומחה יכול להמליץ על טווח סכומים שהוא יכול להתחיל מהם. בשביל אנשים שלא מודעים לסדר גודל של מחירים ההמלצה הזאת חשובה.

roni yoffe

New member
עדיף לא להסתבך

עדיף ללכת לכמה גלריות, לראות את טווחי המחירים שם.
להבין מה המצב בשוק ואז להתאים את טווח המחירים שלך.

זה שמומחה יגיד משהו אחד, לא אומר שמומחה אחר יגיד דבר אחר.

אחד יגיד שהיצירה שווה 100 דולר, אחד יגיד שהיא שווה 10000... זה לא ממש טווח שאפשר להבין ממנו משהו.
זאת טרחה מיותרת בעיניי.

זה לא סותר,

ללכת לגלריות ולראות כמה הם לוקחים זה תמיד טוב בלי קשר.
לדעת על היצירה פרטים על ערך היצירה שהגיעה לידיך בדרך זו או אחרת ואת/ה רוצה למכור - זה עוד יותר חשוב.
הרי מבחינת מחיר אין דין ציור בשמן כדין ציור באקריליק שעלו עליו בשמן מדולל, אין דין ציור שנקרע ועבר רסטורציה כדין ציור שנשמר שלם ובאיכות טובה שנים ואין דין הדפס על נייר איכותי כדין הדפס על נייר שהצהיב עם השנים. מומחה לא צריך רק לנקוב במחיר, הוא צריך להסביר למה הוא נקב במחיר. ואם רוצים להדר אפשר ללכת לשמוע דעה שניה.

roni yoffe

New member
זה נכון בתיאורייה

אבל כמה זמן לדעתך קדישמן עבד על ציור אחד שלו של כבשה וכמה עמיד לדעתך הציור ?
לעומת עבודת שמן מוחשית ומפורטת לרמת השיערה של צייר אלמוני?

הערך הכספי לא מעיד כלום על איכות העבודה, לא מבחינה אמנותית ולא מבחינת העמידות שלה לאורך זמן.

אני לא מתכוונת להתחיל כאן דיון לגבי קדישמן או כל אמנות אחרת.
זה היה לצורך הדוגמא בלבד.

מה הקשר?

מה הקשר בין רמת הריאליזם של הציור לבין מה שאני כתבתי?
איפה כתבתי שאני חושבת שצריכה להיות קורולציה בין זמן העבודה לבין עמידות הציור?

אדם פרטי שקונה יצירה כלשהי להנאתו, לא תמיד בודק את איכות העבודה ולכן את צודקת שהערך הכספי במקרה הזה לא תמיד מעיד על שום דבר, למרות שזה לא אמור להיות ככה. לעומת זאת מוזיאון, גלריה, או אספן אמנות מנוסה, בודקים טוב מאד מה הם קונים בעזרת אנשי מקצוע. חתימה אמיתית של קדישמן על עבודה תעלה את הסכום שאספני אמנות יסכימו לשלם על אותה העבודה, אבל זה לא הפרמטר היחיד. חומרים, עמידות, ההיסטוריה של היצירה, הכל ביחד מעיד על הסכום. גם בגלריות שאת מציעה להסתובב בהן, מתמחרים בדיוק ככה את העבודות. כל עבודה לגופה.

roni yoffe

New member
לא דיברתי על מידת הריאליזם

דיברתי על משך הזמן שהושקע בעבודה. ועל מידת העמידות שלה לאורך זמן.

ציורים רבים שנמצאים בגלריות ומוצעים למכירה במאות דולרים, שלא לדבר על יותר,
נעשו בזמן של *אולי* שעות ספורות. וכבר בהיותן בגלריה הן דוהות, משחירות, וסביר להניח שהן יתקלפו תוך שנתיים פלוס מינוס.

קדישמן הייתה רק דוגמא לכאלה עבודות.

אני לא מסכימה איתך בשני דברים:

1. איכות העבודה לא תלויה בזמן שהושקע בה ועבודה שהושקעו בה 3 שעות יכולה להיות איכותית ועמידה.

2. "עבודת שמן מוחשית ומפורטת לרמת השיערה" - זהו משפט שהשתמשת בו והוא מתאר 'ריאליזם' ולא 'זמן עבודה'/'עמידות'. לכן הנחתי שהתכוונת לזה. אם בכל זאת לא דיברת על ריאליזם אז אני לא מבינה את כוונתך.

roni yoffe

New member
זה לא משנה כבר

לא רלוונטי לשאלה שנשאלה.

דעתי בנושא היא שחבל להשקיע זמן וכסף באדם שיעריך את ערך היצירה.
כי אין שום קשר בין איכותה האמנותית, הפיזית או השד יודע מה, לבין המחיר שמישהו ישלם עבורה.

נתתי דוגמאות לכך, שיש ציורים, שבזמן שהם נמצאים מוצגים בגלרייה מכובדת, עם תוית מחיר של חמש ספרות במטבע זר - הן משחירות לאיטן והן לא יחזיקו מעמד, שלמות ויפות על הבד יותר מ5 שנים.
קדישמן זאת דוגמא פרטית ומופרז ליחס בין איכות ועמידות העבודה לבין המחיר שגובים עליה - היחס הוא אבסורד גמור.
זה שאת לקחת את זה למקום של ריאליזם או לא.... זה לא קשור.
כשכתבתי "עבודת שמן מוחשית ומפורטת לרמת השיערה" התכוונתי לעבודה של בעל מקצוע שלמד ומבין לא רק את הפן האמנותי והאסטתי של הציור. אלא גם את הפן של איכות העבודה, הגימור והעמידות שלו לאורך זמן.

למעלה