הערכת שמאי לחצי חדר..

gilgur

New member
הערכת שמאי לחצי חדר..

ברשותי דירה חדשה מקבלן שנרכשה כשלושה חדרים בסכום של 175 אלף$ לאחר בדיקת מומחה מסתבר כי הממ"ד אינו יכול להיחשב כחדר אלא רק כחצי חדר ולכן יש כאן ירידת ערך. האם ניתן להעריך את סכום הירידה עצמאית? לפחות מינימום - מקסימום? איזה נתונים לספק?

ירידת ערך זה לא רק מתמטיקה ...

לפעמים חצי חדר שווה לחדר ולפעמים הוא שווה הרבה פחות. שווי החדר אינו רלבנטי לעניינך, מה שחשוב זה האם למידותיו יש השפעה על שווי הדירה כולה (מה שכלל אינו בטוח) או לא. מינימום 0 מקסימום 20,000 $ ...

היות ואתה מכיר את המקרה ../images/Emo9.gif וירטואל

אזי השאלה הרבה יותר פשוטה האם העובדה שלפי חוק דירה ספציפית לא יכולה להקרא 3 חדרים ונמכרה ככזו האם יש בכך ירידת ערך השאלה איננה עוסקת בין חצי חדגר גדול בדירה אחת לבין חדר קטן בדירה אחרת אלא בדירה זהה לחלוטין אשר לצוקרך מכירתה כותה 3 חדרים כאשר לפי חוק לא ניתן כך לקרא לה - האם יש בזה ירידת ערך כלשהי? היות וגם אני מכיר אז שאלה נוספת לשואל כיצד רשומה [אותרשם] הדירה בטאבו? כי אם לפי כל הנירות היא תהיה 3 חדרים כחוק גם אתה תוכל בבא היום למכרה ככזו אישית אני משער שאם יש הבדל שווי הרי הוא קטן ביותר היות והמימכר ברור [גודלו שטחיו וכו] ורק כינוי משתנה אותי יותר מטריד בסיפור הזה הוא הרמיה וההונאה על ידי הקבלן

ציפי ג

New member
בדירה עם ממ"ד

לא רשום בטאבו כמה חדרים הדירה. הפסיקו לציין פרט שכזה. מדובר כעת רק על שטח

ציפי ג

New member
לא

מכיוון שלפי התקנים לחדר יש גודל מקסימלי, וכל ארכיטקט מתחיל יודע זאת (בת דודתי הארכיטקטית המתחילה למדה אותי זאת). הואיל וקבלן מתחייב לבנות לפי התקנים, לחריגה מהתקן יש מחיר. מה המחיר? אני חושבת שדירה של 2.5 חדרים יש מחיר פחות. היום השואל לא יוכל בודאות למוכרה כשלושה חדרים כיוון שאם הוא יעשה כן, הוא מטעה את הקונה. אנשים לא מסתכלים בשטח, לצערנו, אלא קונים לפי מספר חדרים. אני לא שמאית, ולכן אני מדברת מתחושת בטן.

למעלה