הערכת שווי + שאלה

Glock19

New member
הערכת שווי + שאלה

שלום לכולם. שמתי למכירה באי ביי מטבע כסף של אולימפיאדת אטלנטה 1996 של החברה הממשלתית למדליות. המטבע נמכר ב-49 דולר. האם עשיתי נכון שמכרתי והאם הסכום שאקבל הוגן ? תודה, ניצן

® רן

New member
גלוק שלום

לא ידוע לי ולא מצאתי בקטלוגים מטבע של החברה הממשלתית למדליות עם נושא אטלנטה 1996. ייתכן שמדובר במדליה, ולא במטבע. אם מדובר במדליה, קיבלת לדעתי מחיר מעולה - רוב מדליות הכסף לא שוות אחרי ההנפקה יותר ממחיר המתכת (הכסף), שהוא בסביבות $5 למדליה ממוצעת. אם תצרף תמונה או קישור למכירה אולי נוכל לתת תשובה יותר מדויקת (אם כי אחרי שכבר מכרת נראה שזה מאוחר מדי).

Glock19

New member
תמונות של המדליה

אכן זו מדליה.... לדעתי מדליה מאוד יפה, גם אם לא שווה הרבה לאחר הנפקתה. אנא תעדכן אותי אם לזה התכוונת ואשמח לדעת מה השווי שלו בקטלוגין ובשוק. תודה, ניצן

kipod2

New member
../images/Emo99.gif יוווווווווו איזה יופי ../images/Emo70.gif

Glock19

New member
גם אני חושב...קבלו עוד תמונה

נ.ב. *קטלוגים ולא כפי שרשמתי.

® רן

New member
אכן מדליה יפה

אבל, צריך להבין שבעוד שמטבעות יכול רק בנק ישראל להנפיק (או הבנק המרכזי של כל מדינה, במקרה של מטבעות לא ישראליים), מדליות יכול כל אדם או ארגון להנפיק. במקרה של מדליות נפוצות מהשנים האחרונות, אין להן הרבה ערך מעבר לערך הדקורטיבי שלהן. ספר לנו, איך התגלגלה המדליה לידיך, ומה עוד אתה אוסף?

Glock19

New member
המדליה

דרך אגב במדליה זו הונפקה כמות מירבית של 1996 יחידות כסף. הייתה תקופה באמצע שנות ה-90 שבה קניתי בהתלהבות מהנפקות החברה הממשלתית למדליות ולמטבעות. מדליה זו הייתה אחת מאותן רכישות. קניתי למשל את המדליה של הסכם השלום ישראל ירדן. יש לי כרגע אוסף נחמד של מדליות. איפה ניתן למצוא חוברות שבהן ניתן להעריך את הפריטים באוסף ? תודה רן.

® רן

New member
בכל חנות למטבעות

תוכל למצוא חוברת בשם "נומיסמטיקה" בהוצאת אהרוני. חנויות מטבעות תוכל למצוא בדפי זהב או באתר התאחדות הבולאים (כמעט כל סוחרי הבולים עוסקים גם במטבעות). קח בחשבון שיש פער גדול בין מחיר קניה מסוחר למחיר מכירה לסוחר, במיוחד בפריטים נפוצים יחסית. כמות הנפקה של 2000~ למדליה זה די הרבה - אין להן ביקוש גבוה בד"כ. המחיר הקטלוגי כפי שהוא משתקף בחוברת הוא בד"כ מחיר קניה ולא מכירה.

למעלה