הערכת שווי מוזרה !?

DoriMa

New member
הערכת שווי מוזרה !?

כבר כמה זמן שאני מבקר בפורום הזה... ורציתי לשאול משהו שנראה לי מוזר. ישנם הערכות שווי של שטרות ומטבעות מלפני 18 שנים לדוגמה - שטר 10000 שקלים של גולדה ששוה 70 ש"ח (לדברי רוזן) ואילו מטבע כלשהו משנת 1885 ששווה רק 50 ש"ח .... (ראו בתחתית העמוד) אין בזה משהו מוזר ?

רוזן71

New member
תגובה.

בס"ד. באספנות שווי הפריטים לא נקבע לפי גילם אלא לפי נדירותם, ולכן ישנם מטבעות עתיקים בני 2000 שנה ששוים רק כמה עשרות שקלים בגלל נפוצותם, וישנם פריטים מהשנה האחרונה ששוים מליונים בגלל נדירותם. הכל היצע וביקוש ולפי זה נקבע המחיר. רוזן.

רוזן71

New member
לשינוי שלום.

בס"ד. אני שמח שאת הפרשנית שלי... וברצינות, אז נתתי הצעה כללית שמישהו רצה הערכה לאוסף בולים, ושוק הבולים חלש מאד ומי שרוצה למכור בולים הסוחר חותך למחצה שליש ורביע.. מה שאין כן במטבעות ושטרות שהשוק די חזק וכשאני נותן הערכה (פרטנית) לפריט מסוים המחיר הוא מדויק, וההפרש בין קניה ומכירה הוא עד 20%. רוזן.

רוזן71

New member
קטלוגים.

בס"ד. הקטלוגים נותנים רק אינדקציה כללית, ובדרך כלל הם מגזימים במחיר כדי שהסוחרים יוכלו למכור לפיהם ולעשות "הנחה" למען ההרגשה הטובה. האומדנים שאני עושה פה בפורום הם מחירי שוק מדויקים ומעודכנים ואני עומד מאחריהם. דהיינו, אף שאינני סוחר אלא אספן אני מוכן למכור כל פריט שנתתי לו פה אומדן ב-10% יותר, ולקנות כל פריט ב-10% פחות מהאומדן. וכ"ז כדי לשכנע אותך ואת חברי הפורום שהאומדנים שלי מדויקים. האם הצלחתי לשכנע אותך?? רוזן.

כן ורציתי לדעת

יש לי שטרות של 20 50 100 200 מהסדרה הקודמת שבוטלה. מה ערכם כי זה הרבה כסף (370 שח) ועדיין אפשר להחזיר לבנק עד 2005 לבנק

רוזן71

New member
תשובה.

בס"ד. אם השטרות לא חדשים שווים כערכם הנקוב, (ואכן את צודקת, השטרות עדיין הילך חוקי עד 2005 ואפשר להמירם בבנק ישראל, או בבנקים מסחרים תמורת עמלה). אם השטרות חדשים יש להם ערך אספני אולם שווים תלוי בשנת ההנפקה. רוזן.

למעלה