הערכת שווי ליין - Castel 2001

Alexsh1983

New member
הערכת שווי ליין - Castel 2001

שלום רב,
ברשותי היו שני בקבוקי יין Castel grand vine בציר 2001 אשר נרכשו בשנת 2004 מהדיוטיפרי ונשמרו במקרר יין ביתי עד לעצם יום זה.
לאחרונה פתחתי בקבוק אחד והיין היה מצויין, טיפה מעבר לשיא.
ברצוני לדעת האם מישהו יודע להעריך את שוויו המשוער של היין בהתחשב בעובדה ששוויו של יין כזה מבציר 2005 הנמכר בחניות כיום הינו 389 ש"ח.
אשמח לשמוע תגובות,
אלכס

קשה לדבר על שווי

כי לא מכירים אותך אז קשה לדעת מה תנאי האחסנה שלך
להערכתי 2001 צריך להיות בין מעבר לשיא בתנאי אחסון אידיאליים ממש, לבין הרבה מעבר לשיא, עם הבדל בין הבקבוקים השונים
לכן לא הייתי מסתכן בקניה שלו, בטח ממישהו שאני לא מכיר

אם מצאת בחנות קסטל ב-390 זה לא אומר שהיא מוכרת אותו, זה אומר שהוא עומד שם על המדף, בקבוק או 2 כמה שנים. יכול להיות שבסוף ימצא מי שיקנה ויכול להיות שלא - לכן זה שווי תיאורטי בלבד
בכל מקרה, לאור הגיל, הייתי משלם יותר על 05 מאשר על 01
בסופו של דבר יכול להיות שגם אם תפרסם אותו ב-1000 שקל יבוא הפרייאר שיקנה - אין לי ניסיון עם דברים כאלה...

Alexsh1983

New member
catel 2001

אין חיה כזו,
אני לא אמכור אותו לאף אחד בסופו של דבר אני אשתה אותו
בעצמי לבד.
רק מעניין אותי לדעת מה שוויו וזאת מכיוון שבשביל אנשים מסויימים הטעם משתבח עם העליה במחיר (מה לעשות?).
לעניין ההגדרה שלך את היין הזה "הרבה מעבר לשיא", לא הייתי מגדיר אותו כך.. אך אתה יודע "על טעם ועל ריח".
אציין, כי לפני שלוש שנים (2009) שתיתי ירדן שנת 1995 שעדיין היה טוב אומנם הרבה מעבר לשיא - אני אהבתי.
אולי בעתיד אמכור כמה יינות ישנים שיש לי לאספנים..

eran735

New member
אין לו שווי אובייקטיבי

השווי שלו זה כמה שתצליח להשיג עבורו
כל חנות\מוכר יכולים לתמחר אותו אחרת ואין שום נוסחא לחישוב ערכו.
11 שנים אחרי הבציר ליין הישראלי זה הרבה, מעטים היינות הישראלים שיכולים להתיישן תקופה כזאת בכבוד.
עם קסטל פחות יש לי נסיון אבל אני מניח שלפני השיא שלו הוא בטח שלא נמצא אז אם אתה גם ככה מתכוון לשתות אותו בעצמך הכי טוב שתעשה את זה בזמן הקרוב ואל תשכח לספר איך היה

Alexsh1983

New member
Castel 2001

11 שנים זה אומנם הרבה ליין ישראלי, אך קסטל הוא מהיינות שנמצאים בשיא שלהם לאחר 8 שנים מהבציר (מניסיון).
כבר עתה אני יכול לספר לך שהיו שני בקבוקי בציר 2001 של קסטל ואחד מהם פתחתי לא מזמן - היו הרבה משקעים, אך היה מעולה.
הסיבה לכך שהחזקנו אותו עד היום היא, כי שכחנו על קיומו בתחתית מקרר היין.
יחד איתו נמצאו עוד שני בקבוקי: המערה 2000.

Padod

New member
10000 שקל

אני הייתי משלם עליו 10,000 שקל. בתנאי שאתה לא באמת מוכר כמובן.

למעלה