הערכת מצב

atidih1

New member
הערכת מצב

בהערכה זעירה, אפשר להצביע על הגורם העיקרי למצב שבו אנו נמצאים ועוסקים בו כל העת. אין ספק שהנושא בוער בעצמותיהם של כותבים רבים ובראשם מנהלת הפורום ואני כמותם שגם עצמותיי שלי בוערות. אני רוצה לנסות להתמקד בהגורם ואשמח אם יתקנו אותי או יצביעו על גורם אחר. כמובן שיש יותר מגורם אחד אבל יש בסיס שממנו ואליו מתנקזות הבעיות. לדעתי אפוא, כל הדיבורים על חינוך, היעדר נורמות וכיו"ב, כמובן שלו אלה היו כתיקונם הרי שדברים אלה היו מיותרים. לכן, כאשר הללו נעדרים, זו מציאות מוכחת - האשם העיקרי הוא בהיעדר שלטון ואם יש כנסת, חברים שיושבים בה, מוסדות וכו', הללו הם אטרקציה בלבד. שכן, מי שצריכים היו לשלוט, משמע לתפקד ככאלה. מסתבר, שהדברים הנדונים כאן, בכלל לא מעניינים אותם. ואם בכל זאת כאילו מתפקדים אז לעיתים בצורך הנסיבות המידיות - באים בבוקר לעבודה עושים משהו בכל זאת וכך כמו בתחומי עבודה מסוימים, ששם העובדים נמצאים פיזית ולא נפשית. . הסיבה לכך פשוטה: העיקרית כבר נכתבה כאן ולא אחת שהרי הללו לא נבחרו אישית ע"י הציבור שלו כן, לפחות האחרון לא היה בוחר בהם שנית ע"פ תוצאות תפקודם. מסיבת עובדה זו (ואין אפשרות אחרת) שפשוט אין לאלו את ה"שוט" ההכרחי, משמע, שיתנו את הדין אי-פעם, יפחדו בשל כך אבל הרי זו בדיחה - ממי יפחדו? ממי שלא יכול למנוע את בחירתם בשנית, בשלישית וכך אין סוף? מסקנה, שכל העצות, הרעיונות ומה לא, כולם פועלים בחלל ריק ליד אותם מי שנקראים נבחרי-ציבור, זה ליד זה - הם ודרך בחירתם - מבלי שהאחד "מפריע" לשני. יש בעיה. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
נבחרי הציבור

חושבת שלרבים מאיתנו יש לא מעט תלונות על נבחרי הציבור ועל הדרך שבה הם נבחרו. אולם פורום זה אינו המקום לדון בסוגיה זו. ניסיון לקשור בעקיפין את גל האלימות השוטף את המדינה לנבחרי הציבור, או ליתר דיוק, לדרך שבה נבחרו, אינו הוגן לטעמי אולם, לא אכנס לזה כאמור, מהסיבה שלא כאן המקום לדון בסוגיה זו. אם יש תלונה ספציפית נגד נבחר ציבור אשר אינו פועל לממש את אשר התחייב לו והתחום הנו במסגרת הפורום, הרי שזו בדיוק הכתובת לדבר ולנסות אולי אפילו להביא את הנבחר כדי לענות לשאלות. (ונעשים ניסיונות להביא לפורום בכירים מתחום החינוך והמשטרה). אולם, קיום דיון כולל בנושא בחירות הוא מחוץ לתחום. המשך ערב נעים

atidih1

New member
מאוד מאוד לא צודקת

מרכז ההודעה שלי עוסק במצב החמור בו עוסק הפורום שבו אני כותב עכשיו ורק בו. נכון, אני מאשים את הנבחרים שלנו. מה לעשות, הם קשורים לנושא שכאמור הוא הנושא שעליו בנוי הפורום. אפילו שאסור לעשות הכללה אבל אותם נבחרים שחלק מהם אני מעריך מאוד ואפילו עונים לי ותמיד - הללו נבחרים בשיטה שלצורך העלאת הנושא הזכרתי אותה. יתרה מזו, אם הייתה שיטת בחירות כפי שכתבתי עליה, בהם הייתי בוחר. אבל בגדול, הם נבחרו בשיטה זו ורק למען המטרה שלשמה בנוי הפורום, אני שופך את המים יחד עם התינוק. חוץ מזה ביקשתי שאחרים יכתבו, אם על מנת לסתור את הערותיי ואם לתת את תשובתם היותר נכונה - עד כתיבת השורות שום דבר מאלה לא נעשה. יש לי עוד הרבה מה לכתוב בהקשר הערתך. אבל לדעתי, מאוד שגית בהודעתך. עתידי המנחם

atidih1

New member
אני מצטער שושה

הנה דוגמה, שכוחנות קיימת אפילו בפורומים שהטיפול בהם הוא ה"אמא" שלהם . מה ענית לי? פוליטיקה היא לא דבר מלוכלך - פוליטיקה היא מה שאנו אוכלים יום יום ועוד בנושא כה חשוב כמו גל האלימות שבו אנו מוצפים ומי שאחראים לכך הם - כן - הפוליטיקאים שהס מלהזכירם בפורום שלא עוסק בפוליטיקה... עתידי המנחם

atidih1

New member
ועוד

חלילה, איני כותב בעבור התנצחויות אבל הבעיות מסוג האחרונות יש בהן משהו "חיובי" - הללו מהוות בעבורי לפחות, טריגר להעלות כאלה שנמצאות בכמויות, פשוט צריך רק להתכופף ולהרימן. חוץ מזה, ממילא היו עולות כך או אחרת כי כאמור הן נמצאות במסות. הנה, למשל, נסעתי ב"אגד" ולפניי (מה לעשות, אני כזה), שני צעירים עם הרגליים על המושב לפניהם כמו בסלון של האבא שלהם (בעבר הייתי מעיר על כך אבל חוץ מזה שהיום זה מסוכן, בעבורי זה כמו משוגע שמחליט לתת בשוק הרצאה על מוסיקה קלסית). האוטובוס הפעם, לא היה דחוס במיוחד כך שהנהג אם רצה, היה יכול לראות זאת בראי שלפניו ולהעיר לחמודים על כך (שימו לב, איני עושה הכללה) אגב, היו מקרים שראיתי נהגים כאלה וכתבתי ל"אגד" צל"ש עליהם. הנושא ישן ולהלן כמה השלכות רק מהמקרה הזה: - הנושא ישן. - בשולי המקרה, נזכרתי שכתבתי הרבה על העומס בתחבורה הציבורית שיש לו כמה השלכות. א. תחבורה ציבורית היא בשביל ההמונים. זה שירות, איכות חיים, ועוד רשימת דברים מועילים מכאן ועד הודעה חדשה. ב. שיקול בטחוני כי אוטובוס דחוס, הוא הזמנה לפיגועים, שכן בכזה הציבור לא נותן את דעתו מלבד להגיע מה שיותר מהר הביתה וזאת גם יודע המחבל. ג. הוא קשור להפקרות והשרשת נורמות מיום שהאדם פקח את עיניו כי אחרת זרע הפורענות ינבט והתוצאות מוכרות לכולנו. אגב מי שחייב לחוש בזה שלא לדבר לפעול נגד הדברים לעיל, הוא בעל תפקיד שאני מניח שיש לו רכב פרטי ולא יודע מה זה תחבורה ציבורית. לכן תמיד, השבע לא יבין את הרעב. מקרה נוסף שגם הוא עם זקן. מדרכות העיר ולא רק הן, מלאות בצואות כלבים. אני לפחות כתבתי על כך הרבה שאפשר להוציא ספר בן כמה כרכים. למי לא כתבתי? - כתיבה על הקרח. בהקשר שתי הדוגמאות שהן בבחינת "על קצה המזלג" כתבתי לא אחת, שאין מדובר בהטלת מעמסה על גורם אחד כי מישהו צריך לדאוג שתהיה חלוקת נטל כאשר כל רשות רק תעשה את המוטל עליה שהרי הם מקבלים כסף על כך. ה"מישהו" זה שלטון - שיכוון, ייזום, יאציל סמכויות ובקיצור שישלוט. זה אין לנו וכך אני סוגר מעגל: זה לא פוליטיקה כי אם הצורך הדחוף שלציבור יהיה "אבא". עתידי המנחם

למעלה