הערכים של התנועה

הערכים של התנועה

כמו שראיתי בזמן שהייתי חבר בתנועה, וכמו שאני גם רואה עכשיו, התנועה היא אקטיבסטית רק כשזה נוח לה. למשל ביום נגד הכיבוש שהיה ב-17.6 כמעט שלא ראיתי שמוצ"ניקים (אולי כי חלילה ארגוני הסירוב היו מעורבים בתכנון היום הזה?), כמו שאני גם לא רואה את השמו"ץ מפגינים מול הקריה אחרי שצה"ל רוצח ילדים בשטחים, וכמו שאני לא רואה אותם במצעד הגאווה (אירוע שכל ארגון אקטיבסטי נוהג להשתתף בו).

Yaldooonet

New member
אולי אתה צודק,

אבל נראה לי שאתה כבר קצת מחפש בנרות את כל הדברים האלה.. כל השנים האלה היית בשמו"צ והכל היה בסדר, פתאום שהוחלט בתנועה עניין שנוגד את הערכים האיישיים שלך, זה נראה כאילו אתה מנסה להיכנס ראש בראש. אני לא חושבת שאתה צריך לוותר על הערכים שלך לטובת התנועה, אתה קודם כל אתה, אח"כ חניך בשמו"צ, אבל זה גם לא בסדר ללכלך כל כך על משהו שהיית שייך אליו ואתה מאמין ברוב הערכים שלו, ומעניין אחד אתה משנה את דעותיך מקצה לקצה.

Kobi Guerrero

New member
אתה מאוד טועה

ביום נגד הכיבוש היו שמו"צניקים. הרבה אנשים (יחסית) מתנועת הבוגרים היו שם. חניכים לא כל כך באו... למה? כי אין תחבורה ציבורית בשישי בערב, נכון? אז איך ילד מבת-ים יחזור הביתה מת"א בדיוק? חוץ מזה שהיה חג-קן לק"ש יום אחר-כך, אז אתה לא יכול לצפות מק"שניקים להגיע. ובמצעד הגאווה היו הרבה שמו"צניקים. הרבה מאוד. אולי הם לא היו בשומריות פשוט? אולי אתה סתם לא מכיר אותם? אני יודע שיש לך ולחבריך מאוסישקין הרבה מאוד ביקורת על התנועה, אבל במקומכם הייתי מנסה לבחון אותה ולחשוב מאיפה היא באה לפני שהייתי משתלח בכל שמו"צניק שאני רואה.

jast

New member
בקשר למצעד הגאווה..

אנחנו(זאת אומרת אני) היינו שם, לא עם שומרית כי לא באתי לשם מהשומר הצעיר.. אבל זה לא אומר שלא הייתי שם..:] ואני *גאה* שהייתי שם:]

eviv

New member
בלי כל כך קשר...

תבוא לזה שבירושליים? זה הולך להיות מעניין שם מצעד אמיתי... יום שישי הקרוב...

jast

New member
קצת רחוק לי..

דווקא הייתי רוצה לבוא.. ועוד משו, אני בת:]

אני אהייה ביום שישי בירושלים

אבל לא ממש במצעד הגאווה אין מצב שאני אלך אני פשוט לא אספיק..P= *הפנינג גיוס כספים של שכבת פלך

המצעד בירושלים

אני חושב שנחמד יהיה, אם תהיה שם מעבר לנציגות אינדיבידואלית של כאלה שחברים בשמו"ץ, אלא שאפילו הצוות הפוליטי יארגן נציגות של התנועה. והחברים יגיעו עם שומריות.

משהו שהרבה שמוצניקים לא מבינים...

אי-אפשר רק להתלונן ולהתלונן. מה שצריך הוא לעשות! אתה רוצה שתהיה נציגות של השומר הצעיר במצעד הגאווה בירושלים - תפרסם - תפנה לצוות הפוליטי, תגיד לקומונרים של כל אזור להודיע וכו'... ואז תהיה נציגות.

Kobi Guerrero

New member
אז ספידי

די להפיל דברים כאלה על אחרים. לך לשם עם שומרית, ותביא איתך אנשים!

במצעד היו הרבה חבר'ה מהתנועה

אני אישית פגשתי לפחות 17 איש מהתנועה וידוע לי שהיה עוד מלא(במיוחד קומונרים). אז נכון שלא הייתי עם שומרית (כי מה לעשות לא בא לי למות מחום),אז מה? חוץ מזה לגבי "יום נגד הכיבוש", אז איך בדיוק אתה מצפה מאנשים כמוני שגרים באזור חיפה להגיע לת"א ביום שישי בערב במיוחד שכאין רשיון? חוץ מזה, יתכן שגם משפיעה החלטת הועידה האחרונה(נו, זאת נגד הסרבנות) אז כך שגם אם מישהו מהשמו"צ יבוא הוא לאו דווקא ישים שומרית.

אוקיי...

הרבה פעמים אנשים הולכים לאירועים חברתיים לאו דווקא עם שומרית, וזה לא נורא, ולא תמיד אפשר לייצג את השומר הצעיר. אני חושבת שהתנועה משתדלת וחניכים בוגרים וקומונרים משתדלים מאד להגיע לכל מיני הפגנות ואירועיים חברתיים חשובים. התנועה שלנו מגיעה כמעט כל דבר שקשור לנגד הגיבוש, גם אםאנחנו לא בעד סרבנים אנחנו נגד כיבוש. וזה מה שחשוב. אם זה מפריע לך במקום להטיח דברים קשים ולעוט, קום ותתחיל להזיז עיניינים, אתה רוצה שאנשים יגיעו להפגנות? תפרסם ותודיע לאנשים להגיע הם יגיעו. במקום לבקר, תתחילו לעשות. עדיף לעשות מאשר לשבת ולדבר. זוהי דעתי האמיתית.

למעלה