הערכות לשעת חירום

מרפי

New member
הערכות לשעת חירום

שלום רב במקום עבודתי אני אחראית על הפעלת המקלט אם חס וחלילה יצטרכו להפעילו בשעת חירום. המקלט ישמש ילדי עובדים מגילאי 6 ועד 12 לצורך כך עלי להכין רשימת ציוד שאני צריכה שיהיה איתי או רעיונות להפעלות בשעת חירום אשמח לקבל את עזרתכם!! (ושלא נזדקק לזה במציאות) תודה רבה

לאה_מ

New member
דיברנו על זה לא מזמן -

את מוזמנת לקרוא את ההודעה הזאת (ובכלל להעיף מבט על כל השרשור).

ביום חמישי האחרון באמת נלחצתי

מהמלחמה. הלכתי לקחת את סיון מהגן. ראיתי שאחת המדריכות מכינה כרטיסיות וביקשה ממני לבדוק אם הפרטים שכתובים על הכרטיסיה של הבת שלי נכונים. מסתבר שהם קיבלו הוראה להתחיל להכין דברים בגן לשעת חירום, ואחת ההכנות היא כרטיסיות שיצמידו לכל ילד על דש הבגד עם כל הפרטים המזהים שלו - שם, כתובת, טלפון בבית והיכן אפשר להשיג את ההורים. מפחיד ונקוה שלא נגיע לרגעים האלו.

נעה גל

New member
אני חושבת שאת צריכה לפנות למרכז

המידע של פיקוד העורף על מנת לקבל הוראות מדויקות מה צריך להיות במקלט ואיך להכין אותו (ויש כאלה הוראות). מספר הטלפון שלהם (המספר קצת מוזר אבל ניסיתי אותו והוא עובד. הוא לקוח מתוך החוברת של פיקוד העורף "במקרה של אזעקת אמת מידע על התגוננות אזרחית למשפחה") 1255111 (שתיים עשרה,חמישים וחמש, מאה ואחד עשר). כמו כן יש להם אתר.

מרפי

New member
התקשרתי, הם לא יכולים לעזור

אם כן למי יש רעיון להפעלות? מה אפשר ליצור? חשבתי לאסוף גרוטאות בינתיים, וספרים מההורים, אבל איך מפעילים ילדים בני 11 והלאה?

ימימה

New member
משחקי קופסא וקלפים מורכבים

כמו מונופול, סטרטגו, הרמז וכד'. תשבצים, דפים עם חידות (יש ספר חידות של שלמה אבס - לא יודעת אם הוא טוב, אבל אולי אפשר לצלם ממנו כמה דפים). ואולי ארגז תחפושות מאולתר יתאים לצעירים יותר?

מירי,

New member
אני הבנתי, שיהיו מפעלים של המתנסים

אולי אפשר לדאוג שאחד כזה יגיע אליכם.

שלום - רציתי לשאול באותו הקשר אך...

קצת אחרת. מה קורה אם לא מכינים את הילדים בגן לקראת המלחמה? אצלינו למשל (בתי בת 4 וחצי כמעט) הם רק מתרגלים אותם שכשהם מתחילים לספור אז הילדים צריכים להתייצב בשורה. שום דבר על מסיכות, מלחמה ועוד. בכל אופן, אשמח לקבל עצות איך להכין את בתי לקראת המלחמה לפני שזה קורה. גם לגבי המסיכה. תודה

מרפי

New member
מישהי הוסיפה פה הצעה בנושא

היא הציעה לתת לילדים לשחק עם המסכה ולהתרגל אליה, כתחפושת משעשעת.

חני ב

New member
לא רק שלא אסור אלא חובה

באתי לקחת את בתי מהגן. פניה נפולות. הגננת עדכנה אותי שהיום הסבירו בגן על הברדס ובתי בכתה. לכן היא אמרה לי שבבית אני צריכה לפתוח את הערכה כדי להסביר ולהראות לה אותה. כשאמרתי לה שאני יודעת שאסור, היא אמרה שלהיפך, צריך לפתוח אותה כדי לעשות לילדים "הכרות" איתה.

לאה_מ

New member
למיטב ידיעתי, לפי הנחיות פיקוד

העורף אין לפתוח את הערכות ללא הוראה מפיקוד העורף. מאידך, מכיוון שאני סבורה שהכרות מוקדמת עם המסכות היא חיונית בשעת חרום, אני אישית מתכוונת לפתוח את הערכות ולתת לילדי להתנסות בלבישת ערכות המגן שלהם עוד לפני שתבוא הוראה כזו.

אבל איך מסבירים לילדה בת 4?

למה זה? מה קורה? מה לעשות בזמן ש... וכו'... מבלי להפחיד אותה.

למעלה