הערכה עצמית

wannalive

New member
הערכה עצמית

שלום לכולם, קבלו
חם ממני לרגל הצטרפותי לפורום. אני בא אליכם היום כדי לשמוע על עצותיכם בנוגע לנושא כואב: הערכה עצמית. יש לי מספר בעיות שמפריעות לי לפתח הערכה עצמית בריאה: א) אני מבסס את ההערכה העצמית שלי על ההצלחה שלי ביחס לסביבה. במילים פשוטות: אני מרגיש טוב רק כאשר אני יותר טוב מאחרים במה שאני עוסק. ב) בנוסף קשה לי לפרגן לחברים (ובכלל לאנשים) ואף הפירגון יותר קשה ככול שאני מתיימר להיות טוב באותו תחום. לדוג' אם חבר שלי יקבל ציון טוב במבחן או יבין את החומר טוב כמוני זה יגרום לי להרגשה רעה. ג) כאשר אני נעשה טוב בתחום מסויים (יותר טוב מאחרים) יש לי נטייה להתנשא מעליהם. אמנם עם השנים דיכאתי נטייה זו והיום אני הרבה יותר נחמד, אבל עדיין שורש הבעייה עומד. ד) מצד שני אין שום דבר רע בשאיפה למצויינות וכאן נכנס קונפליקט פילוסופי לגבי מה בדיוק טוב ונכון ומה רע ופוגע. שלושת העובדות לעיל מונעות ממני לפתח הערכה עצמית בריאה ובכך גם פוגעות ביחסי עם הסביבה. אשמח לשמוע את דעותיכם והצעות כיצד לשנות את הגישה המוזרה הזו לחיים. אני מחפש את שורש הבעיה, שכן כל אלו הם רק סימפטומים לצורה מחשבתית מעוותת שאיני מצליח למצוא. תודה מראש, אורן.

שלום אורם ברוך בואך../images/Emo24.gif

ראשית חצי דרך כבר בצעת: אתה מודע לבעיותיך. כעת נשאר לחפש את השורש לבעיות. עוד לא הומצאה בעיה שאין לה פתרון. הערכה העצמית שלך נובעת אך ורק מתוכך. תנסה לנסוע בזמן אחורה לילדותך, האם ההורים שלך היו ביקורתיים ושיפוטיים לגביך? האם אתה בנאדם ששואף לשלמות? האם אתה אף פעם לא מרוצה מהשיגך? אם כן דבר אחד קטן לי אליך: אין אף פעם 100% כי כשמגיעים לשלב בסולם פתאום רואים עוד שלב, וכשמגיעים לראש הסולם מגלים סולם נוסף. ככל שנלמד יותר נבין כמה אנחנו לא יודעים כלום. אז מה? אצלך ידע =כוח? ומה עם נושא הרגש? האם אתה יודע להביע רגשות? האם אתה מפנה מקום לעולם הרגש, או שכשהיית קטן ומצאת עצמך בוכה הוריך השתמשו במשפט: " תפסיק לבכות אתה לא תינוק"!!! לדעתי אתה כל הזמן שואף לשלמות מתוך תבנית שלא אתה יצרת. למד להשתחרר מהתבנית הזו וצא לחיים האמיתיים. תתחיל לאהוב את עצמך, תן לעצמך משוב על כל פעולת חיים הכי קטנה שאתה עושה. כל הצלחה הכי קטנה קנה לעצמך מתנה קטנה. פנק את עצמך, פרגן לעצמך. השתחרר מתבניות לא שלך, אתה לא צריך לרצות את אף אחד. אתה מוכשר ומיוחד. קבל את עצמך, ואז כולם יקבלו אותך. תעריך את עצמך ואז כולם יעריכו אותך. וחוץ מזה, כוח ושליטה לא עושים לנו את החיים מאושרים. שבת שלום מיכל

דרייה

New member
ברוך בואך..

בנוסף למילותיה של מיכל רוצה להוסיף , המגיע לפיסגה דרכו רק מתחילה...תחשוב היטב על המשפט הזה ביחס להשקפת עולמך .ובנוסף, הפרמטר שלך הוא אנשים ביחס אלייך ,בסופו של דבר יש בך יחס של זלזול כלפיהם באם אתה מתעלה או לא..אפקט המראה? הפוסל במומו פוסל? לא כותבת דברים אלה כביקורת אלא כנקודות מחשבה.. אתה יודע את עצמך הכי טוב ... דרך צלחה..

wannalive

New member
תשובות...

טוב, אז קיבלתי ממכן הרבה השערות מעניינות. אוסיף ואודה לכן על התגובות. חשבתי קצת (לא הרבה מודה, אבל בסה"כ כבר בדקתי השערות דומות בעבר) וככה: לגבי התבניות שהוטבעו בי מילדות - לא מדוייק. אמנם אמא שלי עודדה אותי למצויינות, אבל בד"כ לא היה צורך ביותר מדי, כי בבית ספר היה קל והצלחתי בקלות. באונ' זה קצת יותר קשה ואני לא אחד מן הטובים ביותר. מצד שני תמיד ההורים שלי תמכו ואהבו. אין לי בעיה עם הבעת רגש (אני נוהג להביע רגש בפתיחות גדולה) החשדות היחידות שיש לי הן מכך שאמא שלי אהבה להתגאות בי (כשהייתי ממש קטן ובייחוד בפני חברי ולא תמיד בנוכחותי) אבל באמת שזה לא משהו רציני. מה שמחזיק את ההשקפה שלי על העולם היא השאיפה שלי למצויינות (שהיא טובה לדעתי,ואני לא פרפקציוניסט כפי ששיערתן) איני מצפה ל 100% כל הזמן, אבל 90% ומעלה חשוב לי ! (וזה די הגיוני בסה"כ) והבעייה בכל העסק היא: "מה זה 90% ומעלה ? איך מודדים את זה ?" התשובה היחידה שיש לי היא "בהשוואה לאחרים" וזו הבעייה. הדרך שלי למדוד את עצמי מסתמכת על אחרים, וזה כן מבחירה. זה בגלל שלא מצאתי שיטה טובה יותר להעריך יכולות כאלו ואחרות שלי מבלי להסתמך על השוואה לאחרים. אני מחפש את המעוות בהשקפה הזו, כי שינוי אמיתי עבורי אמור להתחיל ברמת ההיגיון, וכרגע ההיגיון שלי מקבע אותי בצורת המחשבה הזו (שלדעתי היא שגוייה, אבל אני לא מוצא את השגיאה.)

אורן היקר היי../images/Emo9.gif

התשובות שנתנו היו לא במטרה שתתן לנו את התשובות אלא רק לעצמך בלבד. אני שוב חוזרת ומזהה בך אדם שעוסק הרבה מאד בקו ההגיון והרי אתה אמרת זאת במשפט:"(וזה די הגיוני בסה"כ)".. או שמוש במשפטים המסבירים כל הזמן בהגיון את מהלך הדברים. אדם לא יוכל להיות מאוזן ומאושר אם לא יתן לעצמו את המרחב בתחום הרגש. זה שאמא הרעיפה אהבה עדין לא מוכיח שהאדם אכן מפרגן לעצמו את עולם הרגש. אדם שמביע רגש לאחרים עדין לא אומר שהוא מפרגן בתוך תוכו לעצמו את עולם הרגש. או אולי הוא עושה זאת רק לא באותה כמות כמו שהוא מפנה מקום לקו ההגיון. ההגיון מצוי במקום שאן בו הגיון... בהצלחה

wannalive

New member
לא הבנתי את כוונתך

מיכל היקרה, דברייך נשמעים מעניינים, אבל אני לא ממש מבין אותם.
(ואל תגידי לי שאני צריך להפסיק להשתמש בהגיון במקרה זה, אני באמת לא מבין את הניסוח שלך) מה זאת אומרת "מפרגן בתוך תוכו לעצמו את עולם הרגש" לצערי הניסוח לא ברור. אשמח אם תנסחי בצורה אחרת וגם תוסיפי דוגמאות כך שאוכל להבין אותך יותר טוב. יום נפלא

אורן שבוע טוב- כן אני חוזרת בפעם

האחרונה: השתחרר לחלוטין מן ההגיון שלך, על מנת שתגיע לאיזון. אני לא מתכוונת להוסיף דוגמאות כי זה בדיוק מה שאתה לא צריך. השתחרר מתבניות. מה הם התבניות? גם אותם אתה לא צריך לחפש.
פשוט תשתחרר מכל התפישות הישנות שלך. במילים אחרות שחרר שליטה, שחרר כוח. העולם ימשיך להסתובב גם אם לא תחפש לשלוט כל הזמן בכל פעולותך... כמובן זכות הבחירה תהיה לעולם בידך...
בהצלחה

למעלה