הערכה מקצועית תוכל לקבל אצל רוב סוחרי הבולים הרציניים בארץ- ראה הפנייה בפורום לאתר התאחדות בולאי ישראל - שם תמצא גם סוחרי בולים למניהם, אך כפי שאמרתי הערכה שכזו כרוכה בתשלום- תלוי בהיקף האוסף. אלא אם כן אחד מידידך בעל קטלוג בולים מלא כך שיוכל לעבור יחד איתך על האוסף ולבדוק אם יש משהו שווה ערך במיוחד. דורון,
אבל אז זה עלול להיות "לא כדאי" לאחד הצדדים- מצד אחד המוכר עלול להפסיד אפשרות שאולי בתוך האוסף יש מספר פריטים יקרים מאד, ומצד שני עלול להיות מצב בו המחיר יהיה גבוה מערכו האמיתי של האוסף ואז הקונה "מפסיד". אם אתה רוצה למכור אותו כך- בדוק תחילה את איכות הבולים: אם רובם מארצות מזרח אירופה (התקופה הקומוניסטית) הרי שמחיר הבולים לעיתים יהיה נמוך מערך האלבומים בהם הם מאוכסנים. אם מדובר בבולים ישראליים חתומים משנות אמצע החמישים ועד אמצע השמונים- גם כאן מדובר במחיר נמוך יחסית של הבולים, וכו. בד"כ מישהו שירצה לקנות ממך את הבולים יבקש ראשית לראות את הבולים על מנת לדעת איזה מחיר להציע. קביעת מחיר שרירותית לא תצלח. דורון,
תודה רבה. וראשית אני מתנצלת שהעלתי שאלה שהתשובה אליה נמצאת בשאלות הנפוצות, ואם המשך הדיון אינו הולם אנא ענו לי במסר פרטי. אם בכל זאת אין לי זמן וענין להתעסק עם זה ואני רוצה למכור את האוסף באופן כזה היכן ניתן לעשות זאת, או לחפש קונה?
אני מניח שתוכלי למצא כאן קונה. אך לשם כך את צריכה להגיד מה יש באוסף באופן כללי. כמה אלבומים הוא מכיל, באיזה גודל האלבומים, עד כמה הם מלאים, אילו מדינות נמצאות באוסף, באיזה מצב הבולים וכו. דורון,