הערות

haleth

New member
בהחלט יש הענות

הנושא נראה לי מספיק מעניין כדי לשבת או להתאמן רק עם נשים בצד אחד של האולם, בעוד עמיתי המסוקסים מתאמנים בצד השני - האגו השברירי שלי יעמוד בזה באימון פורום אחד.

שי רגב

New member
מצטרף לבקשתו של זאב

לגבי מועדי המפגשים. (ימי שישי בבוקר הם האימונים הכי חשובים עבורי). אמנם הסיבה אנוכית, אבל אוקיר את ההתחשבות. תודה!

זאב: קודם כל אתה חייב לי סיפור !

(זה על איך שוונג שו צ'ין הרביץ להונג אי שיאנג) שנית, ת'שמע: מי שרוצה מפגש של יהדות ואומנות לחימה, לבריאות לו ואין טובים לכך מחברינו הבכירים שהוזכרו לעייל וחזרו בתשובה ... אני אישית רואה פנים רבות לתורה ורק אחת מני שבעים, היא החזרה בתשובה ... אישית: לא זו דרכי - גם לא באמנות הלחימה ... אתה באמת רוצה להעביר שיעור על בה גואה ויהדות חילונית, בראי עינך? אני בטוח שזה יהיה מעניין- אבל קצת אחר EPESS ... אל תתרגז: לא רוצה? אל תגיע למפגש (אני לא אגיע) ותאחל לחברינו ולאלו שמתעניינים - הצלחה
נ.ב - טומי למחכה לעובדיה, אי יה יי ...

Raffael

New member
זאב, שאלה ברשותך

איזה ערך מוסף, בהקשר של מפגש כזה, יש לנקודת מבט יהודית-חילונית, של מי שעוסק באמנות לחימה? יש נקודת מבט כזו? הפן היהודי בה הוא מהותי? יש מה לדבר/להתאמן עליו?

Zeev Foux

New member
אני חושד, כי נקודת מבטינו אינה זהה

האם עבורך יהדות = קבלת עול מלכות שמים? זאב

Raffael

New member
כלל לא ניסיתי לטעון זאת

זו בעצם היתה השאלה שלי - איזו מהות יהודית אחרת אפשר להביא לתחום הזה, שבו הפורום עוסק. אני לא טוען שאין מהות כזו, רק סיקרן אותי לדעת מה דעתך בנושא. נניח שיבוא לבקר בפריז מורה ישראלי-יהודי לבה גווה (אינשאללה, ארוח עלי
), האם ניתן יהיה לקיים שיעור אצל אדוארד, או אפילו שיחה, על התחום הזה של אמנויות לחימה, שבהם לאותו אורח תהיה נקודת מבט יחודית, הנובעת מיהדותו, גם אם הוא לא מקבל את המשוואה שבכותרת שלך?

fa jing

New member
כמו שאני מבין זאת יש כאן אולי בעיה

של הגדרות. לפי נק' ההבנה שלי זאב אינו יוצא כנגד מפגש שכזה, אלא אולי כנגד מה שהוא מנסה לייצג. ואיך שאני מבין זאת אני גם תומך בתגובתו. המפגש נקרא " יהדות ואמנות לחימה" וכל מי שהוזמן להעביר בו שיעורים הם המורים הדתיים בעלי התשובה. זאב אמר ואני מזדהה עימו כי גם הוא , אני ואת/ה הקוראים הודעה זו, לא פחות יהודים מניר,יהושוע וכל שאר השמות שהוזכרו שם. אז למה בסוג של מפגש כזה לא יוזמנו גם מורים חילונים שיציגו את תפיסתם בקשר ליהדות ואמנות לחימה- אני בטוח כי מורה חילוני שכן עוסק בזה יהיה לו מה לומר בנושא. למה למפגש מסוג זה ישנו מונופול של חובשי כיפה? במידה ואתם אכן חושבים כי רק מורה חובש כיפה יוכל לדבר על יהדות ואמנויות לחימה אזי זאב צדק במשפטו האחרון ואני מצטט אותו:"לדעתי המפגש (אם יתקיים במתכונת שאליה הוא מתגלגל) צריך להיקרא "אומנויות לחימה ויהדות אורתודוקסית שומרת מצוות" ולא אמנות לחימה ויהדות, ולו רק על מנת להזכיר לכולנו כי היהדות פנים רבות לה." רבותיי גם לי בתור יהודי חילוני מוחלט, אולי גם יש להגיד משהו על קשר בין יהדות לאמנות לחימה.....זו היתה כל כוונתו של זאב כפי שאני הבנתי אותה. דרך אגב הקטע הזה של הפורום יכול להשתלב יפה מאוד בפורום ישעיהו ליבוביץ' יאאללה ביי אי"ה........

isaacl

New member
אני מוכרח לומר שכן

ואני בטוח שזה אפילו לא מפתיע, ולמרות זאת יש ערך למפגש. לא כדי שנשכנע אחד את השני אלא כדי שנעמת את הגישות שלנו זו עם זו. אני לא מוצא שום ערך בעמדה מסתגרת שאינה מוכנה להיפגש עם עמדות אחרות. בנוסף לכך, זהו מפגש אנושי אמיתי. כזה שאינו מתעלם מהבדלים ולמרות זאת מאפשר ידידות של ממש. אני בטוח שאתה מעוניין במפגש בין אמנות לחימה שלך לאחרות. כך אני מעוניין במפגש בין אמונתי לאמונה שלך. שנינו נישאר באמנות הלחימה שלנו, על פי דרכנו, ונישאר באמונתנו, אבל נלמד משהו זה על זה, ואולי משהו על עצמנו. יצחק נ. ב. אני מת לפגוש אותך regardless

בדיוק כמו

שבמפגשי הפורום אחד יכול להעביר שיעור לשני, אך לא כופה עליו את דעתו-אומנותו, ומאידך, השני מנסה ללמוד ולהבין את חברו ולא לחפש "חורים".

Yin

New member
Sensei שאלה:

האם יש בכלל קשר ישיר בין יהדות לבין אמנויות לחימה? מעבר למה שפעם כתבת על הצורך בפילוסופיית חיים על מנת להגיע לרמה גבוהה באמנות? והאם היהדות קשורה יותר מטאואיזם ובוזהיזם, למשל? אני שואל מתוך כבוד ועניין ולא ציניות. תודה, עדי

Sensei

New member
Judaism and Martial Arts

Hello Yin Judaism as a Spiritual force is based on YIN YANG.However our terms are different.We use CHESED / GEVURAH !! KEEPING BALANCE in life is the major factor in the practice of Judaism. We dont have to seek it out we just have to keep it.By keeping the Commandments (613 of them) a JEW is in Balance with his MISSION in this world -life etc. Part of this balance is PEACE AND WAR.There are precise measurements for both.Who should do what ,when and how. The TALMUD explains in detail how a blow should be made ,which blow is deadly and to what parts of the anatomy.How a knife could be used to cause immediate death as well as using the sword.Rashi (who lived over 1200 years ago) even mentioned that one of the Tribes of Israel was an expert in the use of the SWORD and mentioned a CUT which is similar in discription to a cut done with the Daito. We are talking about thousands of years of History which in our case has been written down .Jewish History concerning War, peace, Medicine, science,Psychology, Social Sciences ,Education etc etc etc. In general the practice of Judaism is concerned with the HERE and NOW. Through the keeping of the commandments we are given the opportunity to be in total Awareness.To be focused on our daily lives.Kabbalistic sources talk about deep breathing exercises and other Meditative practices.Most central is the development of Intellectual and Cognitive capabilities through the learning of the Talmud and Halachah.I THINK WE CAN CALL JUDAISM --THE ART OF KEEPING BALANCE IN LIFE -- Shimon

nitzano

New member
מרתק

אולי תוכל לתת מעט פרטים מדוייקים כגון: שם השבט ,מיקום הכיתוב בספר (פסוק) ובכלל ל הרחיב תודה

Sensei

New member
Kenjutsu and Judaism

Hello Nitzano I saw this in Rashi several months ago.If I remember correctly it was Shevet 'Gad'. I will have to look for the exact Posuk and get back to you . Shimon

isaacl

New member
ואני לא מסכים

עם סיפור האיזון המפורסם. לדעתי פה טמונה הטעות. ציטוטים מן הקבלה לא עוזרים לנושא, כבר אמרתי בעבר את מה שאמרתי על אמירות בשם "היהדות", אבל זוהי הסיבה שנחוץ פורום בנושא. יצחק

isaacl

New member
שמעון

אני מוכרח לומר שיהיה לנו ויכוח נוקב. אני כבר לא יכול להתאפק. חז"ל לימדו אותנו איך להשתמש בחרב? אתה לא חושב שאתה מגוחך? נדמה לי שיש לי ידע מסוים ב "יהדות". לא רק שלא נתקלתי באמירות כאלה, אלה שהן בלתי אפשריות. בתלמוד יש עצות רפואיות, כמו ברמב"ם. זה המכסימום שה "יהדות" עושה בצעד שלה לעצות פרקטיות, ואפילו על כך אמרו אנשי ההלכה שאסור ליישם את העצות הללו, פשוט משום שהן היו טובות לזמנם. הכוונה היא שהדבר היחיד שרלבנטי מן התלמוד הוא הוראות הלכתיות, הגותיות, ומוסריות. כל השאר צריך להישאר בקונטקסט התרבותי והחברתי של זמנם. הטענות המנדריניות שלך על היהדות חיבות להיות מלוות בציטוטים מדויקים. אני ממש לא אוהב את הגישה הפטרנליסטית על "היהדות אומרת". אמירות כאלה מניחות שכולם עמי ארצות, ובסביבה כזו נוח לשלוף אמירות מן השרוול. תמהני עד כמה אתה מודע להשלכות התיאולוגיות של מושג האיזון בין חסד וגבורה ולמושג האיזון בכלל. דווקא כאן דרושה ממי שיראת שמים בלבו הרבה יותר אחריות ביחס לטענות תיאולוגיות. אשמח להתווכח בפורום. יצחק

Sensei

New member
Response

Hello issacl My response was to Yin's question about Martial arts and Judaism.I also usually express my own opinion according to my own experiance and evaluation.I was expressing the fact that: 1) Judaism encompasses all fields of life.Since its teachings are relating to historical events and to the historical evolution of the Jewish Nation.Including its experiance in the field of WAR including its knowledge of Martial Arts OF DIFFERENT PERIODS IN HISTORY. 2) Judaism is based on a Doctrine of BALANCE in life .I expressed this thought by mentioning the relationship between two opposite ideas CHESED /GAVURAH etc. DIN /RACHACMIM are balanced as well in eveyday life in the daily routine of the Observant jew. What this means and the diferent NAFKAH MINAHS must be studied . On a personal level ,I am not a Bal Tshuvah.I have been religious since I can remember.I studied in Several Universities in America as well as in Israel.My personal experiance as an Obsevant jew is very much different then you probably can imagine(maybe).For one thing I dont argue since I have no need too.I can express my opinions and past experiances.We can exchange ideas etc.But I am the wrong adress for picking an argument about religion.All I can do is share my experiance with those who might be interested in listening. David can arrange for discussions with Religious Martial Artists .I am sure no one will be bored by such discussions. Shimon

isaacl

New member
No need for apologys

א. אני ממש לא מצפה ממישהו שידע את הכל, ולא בא בטענות ממי שלא למד מספיק. ודאי שאינני מבחין בין בעל תשובה למי שלמד תורה כל ימיו. אני כן תובע מכבוד למי שאינו יודע, כבוד מסוג כזה שאינו מניח הנחות מבלי לאושש אתן. ב. על סוגיית האיזון = בלאנס, אשמח לדון אתך, ולמרות שאני חלוק עליך, גם על כך לא באתי בביקורת. ג. ביקורתי היא על הטענה שליהדות יש עמדה כיצד להילחם? באמת! ולסוגיית האיזון, כמובן יש השלמת ניגודים בקבלה, אבא ואמא, גבורה וחסד וכו'. אלא שהשאיפה איננה, לדעתי, הרמוניה אלא סילוק המפריעים הניגודיים כדי לאפשר שאיפה כלפי מעלה. צדיקים אין להם מנוחה לא בבעולם הזה ולא בעולם הבא, אבל כאמור, עוד נתווכח. יצחק

Sensei

New member
isaacl

Hello again It seems that we dont understand one another which is acceptable. Again as I said before there is nothing to argue about. We can discuss but not argue.If I argue it gives you or someone the idea thee is something to argue about and there isnt. Belief and life experiance can only be discussed and not argued. Also as I mentioned earlier the Talmud does mention Martial tecniques and its tactics as well.In order to uncover them one most devote his life to study even two to three hours a day. The knowledge is not centralised in one book it is spread through out the Torah.As I said before there are those who have learned more and can go into it deaper. That is the idea of the Forum get together that David is talking about as well as being able to Work out together.

אני חושבת שהויכוח הוא רק על איזכור

טכניקות הלחימה בתלמוד. התוכל להפנות אותי ואת יצחק למקום המתאים? אפילו הכוונה כללית למסכת או משהו כזה.

למעלה