הערות

• פותח הנושא tchrz
  • פורסם בתאריך

tchrz

New member
הערות

שלום לכולם/ן

אנו בונים בית על חצי דונם בהרחבה.
מצרף סקיצה לאחר מספר חודשי עבודה בהם דנו, בין השאר, במס סקיצות שונות ולבסוף התקבענו על זו. מקווים שחלק לא מבוטל מהתכנון הראשוני כבר מאחורינו בתכנית הזו - נשמח לשמוע כל הערה.
נ.ב
צירפתי העמדה של סקיצה קודמת, לכן בהעמדה רק להתייחס למיקום המבנה על השטח.

שבת שלום,

גלמיש1

New member
במבט כללי התכנית נחמדה ומסודרת. אבל...

אי אפשר להתיחס לתכנית העמדה בלי לקבל שום אינפורמציה על הסביבה.
איפה הבית, (בקיבוץ או יישוב חצי עירוני) מה יש סביבו (כביש סואן, רחוב קטן ללא מוצא, שכנים קרובים או שצ"פ) איפה יש נוף (אם בכלל) ואיפה יש אי-נוף (כזה שרוצים לא לראות). איפה שער הכניסה למגרש, איפה החניות וכו....
מה שיש כרגע זה בית צף באוויר.
ניכר שלא חשבתם בכלל מה אתם רוצים משטחי החוץ שלכם - מאיפה יצאו אליהם? מהסלון? מפינת האוכל - אבל שם השולחן לגמרי חוסם את היציאה. איך יתבע המעבר בין הפנים לחוץ? מה בכלל יהיה בחוץ ואיפה?
על כל זה כדאי להתחיל לחשוב עכשיו, לא להשאיר לסוף אחרי שהבית כבר במור ומתוכן.

בהקשר הנ"ל - ככל שאני רואה (ובחוסר הסברים נוספים) אני מסתכלת על הבית עצמו ולא יכולה ללמוד ממנו כלום על המגרש והסביבה. כל הפתחים (למעט הפרגולה) מטופלים אותו דבר בלי התיחסות לכיווני שמש בעייתיים.
אם תכנית ההעמדה מוצפנת הרי ש הפרגולה הענקית מופנית דוקא לכיוון צפון- צפ.מערב? ! כאשר ההצללה הנדרשת היא דוקא בדרום.

המדרגות - לא ברור לי למה הן סגורות כל כך? אפילו חלון שכחתם לתת להן...יהיה נעים לכם לעלות בתוך פיר מדרגות כמו של שיכון? מדרגות הן רחוב פנימי בתוך הבית, רחוב אנכי, והן יכולות להיות אלמנט יפהפה שמקשר בין הקומות. אם הן סגורות כל כך הן אלמנט מפריד ומנתק. וכאן אין שום סיבה לזה.

מידות החדרים קצת נדיבות מדי לדעתי. חדר הורים אפשר לכווץ קצת בשני המימדים (נניח ל 380X320 שזה גם נדיב בהחלט). אותו דבר לגבי הממד. (כמובן שאם זה אמור לשמש חדר ל 3-4 ילדים אז המצב שונה).
בחדר גדול כזה אני לא רואה סיבה שהכניסה לחדר הרחצה תהיה ליד ראש המיטה דוקא, ועם דלת הזזה (מאד לא מומלץ). אין שום מניעה להפוך את סידור הכלים הסניטריים ככה שהדלת לחדר תהיה לרגלי המיטה. אפשר גם להרחיב את ח.הרחצה ע"ח חדר ההורים , כאמור.

חדר הרחצה הכללי - אותה בעיה של תכנון הדלת - כאן היא מול החלל הציבורי (לפחות בחלקו) . הזזה של הדלת למעלה, במיקום של האסלה, ואילו מיקום האסלה ליד המקלחון יפתרו את הבעיה.
אני בכלל הייתי מחליפה את חדר הכביסה עם חדר הרחצה - ככה ח.הרחצה יהיה מוגן יותר וקרוב יותר לממד, ואילו ח.כביסה יהיה נגיש יותר.

פתחים - החלון המטבח מושקע החוצה הרבה יותר מדי. הוא שקוע בעומק 40 סמ. ממישור הקיר - בתוספת 62 סמ. של שיש זה אומר שיהיה במרחק של 100 סמ. ממקום העמידה שלכם. לעולם לא תוכלו להגיע לפתוח/לסגור אותו מבפנים, וגם לא לנקות.

חלונות חדר ההורים הם צוהרים בלבד. שני צוהרים של 60 סמ. בגב המיטה יבטיחו שזהן חדר נטול נוף. אולי יהיה מספיק אור (אם זה אכן כיוון דרום?) אבל לא אויר.
אני לא רואה סיבה שבבית פרטי מרווח כזה חדר הורים לא יקבל חלון רחב לגינה/נוף מול או ליד המיטה.
אותה בעיה בחדרי הרחצה ובעיקר בממד, שם צריך להתקין את החלון הכי גדול שמותר.
בכלל - אם ניתן הייתי מחליפה בין חדר ההורים לממד. ככה שהממד יהיה דרומי ויקבל יותר אור, ואילו חדר ההורים יקבל חלונות נדיבים לגינה ולא יפנה לרחוב.

tchrz

New member
פרטים וכיוונים

תודה על התגובה המאירה.

אתן מספר פרטים שחסרים כפי שציינת.
הבית בקיבוץ במישור החוף, אין כיוון נוף מיוחד (לצערנו). כיוונים - איך לא שמנו לב שאינם מופיעים!
בתכנית ההעמדה צפון הוא היכן שמופיע הכיתוב 'קו בניין', כלומר בתכניות עצמן הפרגולה פונה לכיוון מערב ולכיוון זה גם היציאה לגינה.
סביבנו (צפון, דרום ומערב) ישנם שכנים. בצד מזרח נמצאת הכניסה למגרש ולבית מכביש פנימי של השכונה (אמור להיות שקט מאוד). החניות ממוקמות מצד שמאל של התכנית הפינה (כיוון דרום מזרח).
צדקת בהחלט שלא באמת התחלנו להסתכל על החוץ וכדאי שנעשה זאת, אחת המחשבות הראשונות בנושא זה הוא פינת האוכל והאם להציב שם חלון גדול לקבלת נוף של הגינה עם הכניסה לבית או לחילופין דלת יציאה גדולה למשטח המרוצף מתחת הפרגולה, אנו לא בטוחים האם הפינה שם בחוץ תחומה (סגורה) מידי או שזה יהיה בסדר.
סלון - עדין מתלבטים האם לקבוע דלת בקיר הצפוני כפי שמופיע בשרטוט ליציאה לחלק מרוצף, ההתלבטות היא בעיקר מאחר ואם תהיה יציאה כזו יש שם רק כשלושה מטרים עד סוף המגרש.
מטבח - פונה מזרחה לכיוון הכביש הפנימי, טרם פנינו לחברת מטבחים ולכן לא ברור לנו האם כדאי להגדיל/להקטין, כמו כן האם כדאי להוסיף הצללה מעל החלון בכיוון זה או שאין צורך?

ממ"ד- ישרת שני ילדים.
חדר הורים - בהחלט נחשוב על המידות מחדש. האפשרות של החלפת מיקום הממ"ד וחדר ההורים נשקלה לזמן קצר מאוד, אם היינו הופכים חלון הממ"ד היה צריך להיות לכיוון מזרח (כמו החלון של ההורים) וזה די מכוער להכנס לבית ולראות חלון ממ"ד (אולי הפרזנו בחשיבות השיקול אינני יודע). חלונות בחדרי שינה לכיוון דרום אינם באים בחשבון!

שירוקלחות - בהחלט נראה כי כדאי להחליף את המיקום, ממש התחברנו להערה, האם לדעתך כדאי, גם לאחר החלפה, להשאיר את אותה נישה "שנגנבה" ממקלחת חדר ההורים?

מדרגות - לוקחים את הערה בשתי ידיים - אמנם לא יודעים בכלל מה לעשות איתה
אבל בשביל זה יש לנו אדריכל (נשמח לשמוע אם יש לך רעיון או שסתם תמונה להמחשה של משהו נחמד).

קומה שנייה - בתחילה תכננו עם עוד שני חדרי שינה למעלה אך זה מביא את הבית לסביבות 180-190 מ' וזה קצת גדול עלינו תקציבית (כרגע מתוכנן בתכנית זו ~160 מ').
האם מיקום החלק הבנוי כפי שמופיע בתכנית 01 יראה בסדר מבחוץ, לצערנו קצת קשה לנו לדמיין את זה...

גלמיש1

New member
אז ככה ...אענה לנקודות

1. בתכנית ההעמדה צפון הוא היכן שמופיע הכיתוב 'קו בניין',
- כך ניחשתי - שהתכנית מוצפנת.
2. הפרגולה פונה לכיוון מערב ולכיוון זה גם היציאה לגינה...
- לפי הסבר על הצפון יוצא שאין שום טעם למקם פרגולה דוקא בכיוון צפ.מערב (כמו שכתבתי קודם!) שכן בקושי תגיע לשם שמש, ואם בכלל זו תהיה שמש מערבית של שקיעה שמגיעה בזוית מאד נמוכה, כך ששום פרגולה לא תסתיר אותה, ולכן אתם גם עלולים להתבשל/להסתנוור קשות בפינת האוכל אם לא תצלו שם על הויטרינה בעזרת צמחיה נכונה. וכמובן תריסים ושאר עזרי הצללה.
הפרגולה הזאת תעלה המון כסף שעדיף להשקיע במקום נדרש יותר.
3. החניות ממוקמות מצד שמאל של התכנית הפינה (כיוון דרום מזרח)
-לפיכך יוצא שחלונות חדרי ההורים (לפחות אחד מהם) פונים לכיוון החניה, והרחוב. בעיני זה לא טוב.
4. צדקת בהחלט שלא באמת התחלנו להסתכל על החוץ וכדאי שנעשה זאת, אחת המחשבות הראשונות בנושא זה הוא פינת האוכל והאם להציב שם חלון גדול לקבלת נוף של הגינה עם הכניסה לבית או לחילופין דלת יציאה גדולה למשטח המרוצף מתחת הפרגולה,
- התשובה לזה תלויה במצב החללים האחרים, האם תהיה יציאה נוחה מהסלון לאותו כיוון? האם באמת הפטיו הזה הוא המקום הנכון לשבת בו (יידון בסעיף הבא)? וכו...ברור בעליל שאם רוצים יציאה מפ.האוכל היא צריכה להתרחק מהקיר וצריך לבטל (זה נכון בכל מקרה) את הקירון הקטן והמיותר שכאילו מפריד בין הסלון לפינה.
5. אנו לא בטוחים האם הפינה שם בחוץ תחומה (סגורה) מידי או שזה יהיה בסדר.
- בעיני הפטיו מיותר לגמרי! אם יש חצר יפה ופורחת ופרטית למה צריך לשבת כלואים בין קירות בפטיו? יותר נעים לשבת בתוך הגינה, מול הילדים שמשחקים, מול הבריזה...מאשר בין 3 קירות.
6. סלון - עדין מתלבטים האם לקבוע דלת בקיר הצפוני כפי שמופיע בשרטוט ליציאה לחלק מרוצף...יש שם רק כשלושה מטרים עד סוף המגרש.
- הייתי עושה שם לכל הפחות חלון רחב ונמוך ככה שזאת תהיה תמונה יפה לגינה.
אגב - הייתי עושה פה קצת מתח/קווץ של החללים ומנסה לקבל את החלון מול המסדרון ככה שיחדיר אור ואויר לתוך האיזור הפרטי, ואם אפשר לייצר שם רוח מפולשת (פרצים) הכי טוב.
7. מטבח - טרם פנינו לחברת מטבחים ולכן לא ברור לנו האם כדאי להגדיל/להקטין,
- למה צריך חברת מטבחים0 כדי להחליט על גודל המטבח? יש לכם אדריכל שבו איתו, תעשו שיעורי בית לפי המטבח הפרטי שלכם, של קרוביכם, מכרים וכו. ונסו להבין מה אתם באמת צריכים - ולא מה חברת המטבחים רוצה לדחוף לכם בגלל הסטנדרטים והאינטרסים שלה.
8. כמו כן האם כדאי להוסיף הצללה מעל החלון בכיוון זה או שאין צורך?
לא התייחסת בכלל למה שכתבתי על החלון הזה....ראי תגובתי הקודמת.
הצללה מעלה החלון לא תעזור בכיוון זה שהוא יותר מזרח-דר.מזרח מאשר דרום. כדאי לדאוג להצללה של תריס או צלון פנימי רק כדי להגן מפני שמש מסנוורת בבוקר.
9. ממ"ד- ישרת שני ילדים.
- משהו בחלוקת החדרים שלכם לא נראה לי נכון. הממד הזה ענק אבל יש לו רק חלון אחד. 2 ילדים קטנים ישמחו ללון יחד, אבל כשיגדלו (למשל בגיל ההתבגרות) ירצו פרטיות. ואולי יהיה בינתיים עוד ילד...ואין פה את האופציה. יתכן שכדאי לשקול פיצול שטח הממד לשני חדרים (בתמורה להקטנת שטחים אחרים כגון ח.הורים הענק, פ.האוכל הנדיבה וכו).
10. אפשרות של החלפת מיקום הממ"ד וחדר ההורים ... חלון הממ"ד היה צריך להיות לכיוון מזרח (כמו החלון של ההורים) וזה די מכוער להכנס לבית ולראות חלון ממ"ד (אולי הפרזנו בחשיבות השיקול אינני יודע).
- אני לא רואה למה זה נורא לראות מבחוץ חלון ממד. בטח שזה לא מה שצריך להכתיב את תכנון הבית! תעשו את דלת ההדף של הממד (זאת מהפלדה) כדלת הזזה לתוך כיס ואז לא רואים אותה בכלל מבחוץ.
11. חלונות בחדרי שינה לכיוון דרום אינם באים בחשבון!
- למה???? הפוך יקירתי. זה הכיוון הכי טוב לחלונות ובלבד שעושים הצללה קטנה למעלה , בדיוק מעל החלון. אז לא תיכנס שמש חמה בקיץ, וכן תיכנס שמש מבורכת בחורף. והחדר יהיה מואר.
12. שירוקלחות - האם ...להשאיר את אותה נישה "שנגנבה" ממקלחת חדר ההורים?
- צריך לבדוק בתכנית מדויקת. אפשר לעשות נישה עבור מכונות הכביסה, אבל לא צריך את כל העומק הזה. ויהיה טוב להאריך את מקלחת ההורים.
ואולם - לשיטתי בכל מקרה חדר ההורים צריך לזוז משם כך שהתשובה לא רלוונטית.
13. מדרגות - ... בשביל זה יש לנו אדריכל .
- נכון. אז חוץ מההערה הקודמת שלי - הנה עוד אחת שדילגתי עליה קודם: המדרגות לא עולות בכיוון הנכון. כתוצה - הקומה השניה הרבה יותר גדולה מהנדרש. בשביל חדר אחד ומקלחתו - יש לכם 7 מ"ר מסדרונות! זה מטורף.
שינוי כיוון העליה ככה שהיציאה למעלה תהיה לכיוון החדר/ח.רחצה תחסוך את כל המסדרון הקדמי והרבה שטח.
14. קומה שנייה - שני חדרי שינה למעלה ...מביא את הבית לסביבות 180-190
- אני לא רואה למה. שוב - ענין של תכנון יעיל.
15. האם מיקום החלק הבנוי כפי שמופיע בתכנית 01 יראה בסדר מבחוץ, לצערנו קצת קשה לנו לדמיין את זה...
- לא מתפקידכם לדמיין. בקשו מהאדריכל להכין חזיתות ופרספקטיבות.

גלמיש1

New member
ועוד משהו בענין קומת הגג - למה יש גם שם ממד?

אני מניחה שלא באמת יהיה שם ממד נוסף , אבל החדר המשורטט באותו פורמט של הממד. החדר גדול (אפילו בשביל חדר הורים עתידי) ויש לו רק חלון אחד וגם הוא ק'טן.
בנוסף - יציאה לגג זה סבבה, אבל ממש מיותר לרצף את כל הגג. אלא אם אתם נוהגים לעשות מסיבות ריקודים. כשיש גינה גדולה, ושטחים ציבוריים בשפע כמו בקיבוץ - אף אחד לא טורח לעלות לגג בתור מרפסת. זה פשוט לא קורה. הרבה אנשים מתלהבין מהרעיון של גג גדול שיהיה מרפסת ענקית - אבל אם אין סיבה מיוחדת נניחל כמו שולחן פינג פונג שיהיה שם או חבלי תליה, לא תעלו לשם אף פעם. אז חבל על הכסף.

למעלה