הערות שלי

roi39

New member
הערות שלי

שלום רב אני הנדסאי תוכנה בעל ניסיון של חמש שנים דיברתי עם אנשים שהם השלימו למהנדס ואנשים בעל תאור שני במדעי המחשב ואמרו לי שעם כל הכבוד לתואר ניסיון יותר חשוב אז לדעתי אתם טועים ניסיון יותר חשוב מתואר חלק ממה שמלמדים בלימודי מהנדס או בתואר מדעי המחשב לא פרקטי לעבודה היום יומית שיהיה לכולכם יום טוב וחג שמח שיהיה לכם שנה טוה להתראות

עידו פ

New member
אין חכם כבעל נסיון

והדבר תקף לא רק לגבי תואר : http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=831&msgid=87188790 אבל חשוב לזכור שהדרך לצבירת נסיון צריכה להתחיל איפשהו, וכשהיום מגיעים לשלב של חיפוש עבודה כשעדיין אין נסיון, התואר הוא הכרחי (לפחות בתחום התוכנה).

roi39

New member
הערות נוספות

נכון אבל מסכים שמה שלומדים בהשלמה למהנדס לא עוזר בעבודה היום יומית? לדעתי צרכים לקצר את לימודי "הנדסת תוכנה" מסכים איתי? יש מכללת שיש השלמה להנדסאי למהנדס במשיך שנה שמעת על זה? תודה להתראות

עידו פ

New member
-->

אני לא מכיר את נושא ההשלמות, אבל אתה צודק בכך שיש הרבה נושאים בהנדסת תוכנה (ובמדעי המחשב) שאינם נוגעים לעבודה היומיומית, אבל ... אתה שוכח שמקצוע הנדסת תוכנה הוא מקצוע המכיל הרבה תחומי התמחות. לדוגמה - תוכניתן ישתמש יותר בנושאים שלמד הקשורים לשפות תכנות, מנתח מערכות ישתמש במה שלמד בנושא ניתוח, התנהגות ארגונית וכדומה. מעצב תוכנה יעשה יותר שימוש בנושאי אלגוריתמיקה שונים שלמד, בעוד שאיש תקשורת יוכל להשתמש במה שלמד על רשתות תקשורת וכו' וכו'. הרעיון של תואר הנדסת תוכנה הוא לא ללמד אותך להיות "רק" תוכניתן או "רק" מנהל פרויקטים, אלא לחשוף אותך לנושאים השונים הקשורים לתחום. תואר במדעי המחשב לעומת זאת יותר עוסק בפן התיאורטי של המחשב, בדגש על נושא האלגוריתמיקה, תחום שדי מככב בכל הנוגע לפיתוח תוכנות כגון אנטי-וירוסים, עיבוד תמונות, וידאו וקול, הצפנות, דחיסת נתונים ועוד ועוד. אם המטרה היא רק ללמוד לתכנת, אפשר להסתפק בקורס מקצועי ארוך של תכנות שעולה כמו שנת לימודים (סביבות 10000 ש"ח) ונמשך הרבה פחות, אבל קח בחשבון שזה יעשה פחות רושם על המראיין.

roi39

New member
שאלות חדשות

תודה על עזרה אני למדתי בהקריה ללימודי הנדסה וטכנוגליה זה מקום טוב? ממצוע ציונים 85 יכול להשיג עבודה בחברה טובה ולהתקדם שם ככה אמר הבוס יש טעם להשלים למהנדס? איפה אתה למדת? יש מחקרים שאין טעים ללמוד מהנדס אלא הנדסאי שמעת עליהם?

Sofi 11

New member
היום קשה מאוד למצוא עבודה בהיי-טק

כשאין לך ניסיון. זה מה שעושים בצ'יפ דיזיין קולג' - מגשרים בין הידע התיאורטי לידע המעשי הנדרש בעבודה, שלא מלמדים אותו באקדמיה.

roi39

New member
שאלות נוספות

תודה על כל העזרה איפה כדאי ללמוד הנדסאי תוכנה? ידוע שיש מקומות שאפשר לעשות קורסים במחשבים מכיר איפה אולי? ידוע שיש מקום שאפשר להתנדב לפרוקטים מכיר משהו על כך? תודה רבה שוב להתראות

enash

New member
מה זה בדיוק?

אתה מתכוון לקוד פתוח בתור נסיון במקום נסיון מעשי?

roi39

New member
שאלה חדשה

כן זה כוונת אז מכיר מקום שבו אפשר להתנדב לפרוקטים? תודה להתראות

למעלה