הערות על המילון?

הערות על המילון?

במאמרי על הספר של שבתאי קור, נוסף כנספח, מילון מונחים לעולם החרדי שנכתב על ידי יוצאים בשאלה מעמותת "הלל". המילון הנ"ל הוסר לבקשתי מאתר אימגו עקב בקשת מנהלת העמותה, שלא הסכימה לפרסומו, ונימוקיה עמה. מאחר ומילון כזה היה נחוץ לאתר אימגו, כתבתי אחד בעצמי, בהסתמך על ידע אישי ומקורות גלויים וחפשיים. אשמח לקבל הערות על השמטות , שגיאות או טעויות ועל מונחים שלדעתכם חסרים או מיותרים במילון. תודה

naty 1

New member
אם ביקשת

- אושר יוצייר זה יותר שם של אומן ממעגליו של חוני המעגל. - בחור אינו תלמיד ישיבה גבוהה בדווקא. - נראה לי היסחפות להגדיר בית הכיסא כמקום מסוכן עקב שד המצוי שם. - גמ"ח איננו נדבה נסתרת בדוקא. - דעת בעלייבוסים זה דעת בעלי סוסים / בוסות. - וצידקותיכו נשמע לי ביזארי משו. לא יודע מאיפה הבאת. - ישיבישער איננו למדן וישיביש כאוירה של ישיבה פשטני מדי. - סאמט אינו רחב שוליים בדוקא, יותר בכיוון של קטיפה. - ר"מ איננו ראשי תיבות של רב מלמד / מחנך גם לא לעיתים (כתבת אחר כך ריש מתיבתא, תשאר עם זה) - שייגץ איננו בהגדרה מסכן שויטה אומלל, למרות שיש גם כמה כאלו זה בקצרה. הניקוד גם לא משו, נסחפת בהברה של "בּוּרִיך" גם כשלא ממש במקום. בטוח שאין ברשת מילונים שיכולים לסייע לך? לא יומרני מדי להציע מילון כזה אאוט אוף דה בלו? בקשר להלל מסופקני כמה המילון שלהם יהיה לעניין, וגם לא בטוח בקשר ל"נימוקיה איתה" אבל לא מתפלא (עולה לה כסף להרשות לך לפרסם?)

תודה, מספר הערות

אושר יוצייר - השכבת אותי מצחוק את מונחי הסלנג מצאתי במילון החדש של רוביק רוזנטל , כולל דעת בעלבוסים ו"וצידקותייכו" שאני מוכרח להודות שלא היכרתי את שניהם... מונחים רבים אחרים נלקחו מויקיפדיה או נכתבו בעסזרת אנציקלופדיה דעת. אין כאן מדע חלל ולא המצתי שום דבר, הכל נבדק ואומת ולרוב גם די ידוע לכל אדם שקצת מכיר את זה.. ההגדרה של שייגץ נלקחה דווקא מאחד היוצאים אבל אני מסכים שיש לתקנה נסחפתי בעניין ההגייה? אני חושש שיש מן הצדק בדבריך המילון של הלל נועד אולי לצרכים "פנימיים" ולכן נתבקשנו להסירו. אין לי בעיה עם זה. נימוקיה עמה כפי שכבר ציינתי.

למעלה