הערות על אליפות העבה 2002

rubber duck

New member
הערות על אליפות העבה 2002

ראשית הרשו לי להודות שוב לגלעד לבני ( ששחכתי את שם משפחתו ) ליוסי שווקה ולאמיר סהר הנהדרים ועכשיו קלעיניינים קצת יותר פרקטיים במילה אחרת ביקורת שני דברים שהפריעו לי באירוע בטיחות בטיחות בטיחות הפעם זה נגמר בפצוע ובזאת אני שולח לו ברכת החלמה מהירה ו
) עברו שעתיים שוב אנשים חזרו לעמוד בקו מסלול , למה אנחנו מחכים להרוג
גם ידם של המטיסים לא נקיה בשום מצב לא עוברים קו מרכז מסלול מטיסים רבים עברו על תקנות הבטיחות בכל הזדמנות אפשרית הטיסו מעל הקהל בלי לחשוב על הסכנות נקודה נוספת היא שבמקרה של תקלה חובה על המטיס לעשות ככל יכולתו על מנת למנוע בפגיעה בנפש . שרון
ועוד משהו אישי לא הייתי אתמול במצב רוח טוב יכול להיות שהיו אנשים שנפגעו מזה אז קבלו את התנצלותי

rubber duck

New member
הפצוע היה חלק מהקהל

שעבר בצורה כלשהיא את הגדר ונכנס לתוך איזור המטיסים ולרוע מזלו עמד במקום הלא נכון כשניסה לראות טוב יותר אני לא יודע מה שמו ועצם העיניין אין זה משנה אגב זה גם לא שמנה אם הוא צופה או מטיס הנקודה היא שהבחור עמד במקום בעייתי וע=כשמטיס שפוצץ בלון ניסה לצאת ממצב דיי בעייתי הוא פשוט היה במקום בלא נכון והטיס פגע בו בעוצמה דיי גבוהה למזליינו עד כמה ישדוע לי מדובר אכן בפציעה לא נעימה אבל פציעה בלבד זה יכול היה להסתיים הרבה יותר גרוע שרון

blaumark

New member
תגובה לשרון

היי שרון ברצוני לתקן אותך קצת הבחור הוא אחד האורחים של Jet Club שהגיע לצלם את האירוע ועמד יחד אם שאר המטיסים שלנו (הוא לא עמד על המסלול אלה מאחורי הקו הלבן) שחכתה לציין שהמטיס עמד בצד המערבי של המסלול והטיס בינו לבין הקהל דבר שאסור ביפני עצמו המטיס חייב לעמוד בין הטיסן לבין הקהל הצורה שבו איפשרו למטיס להטיס לא תקין ומסוכן הבחור נפצע פציעה בינונית עבר טיפול בסורוקה תפרו לו את השריר וגם את העור החיצוני הוא יחלים ויהיה בסדר אבל עבר אליו טראומה וכאב רב זה יכל לקרות לכל אחד מאיתנו אולי זה יאיר את כולם ונחליט לשנות נהלים ולהיות יותר מבינים וממושמאים בברכה מארק בלאו Jet Club

rubber duck

New member
היי מרק

לא זכרתי את כל הפרטים ואין זם משנה יתר על המידה כואב לי על עצם הפציעה ולא משנה אם מדובר במישהו נמהמארגנים / מתחרים לבין הקהל האירוע היה מאד מצער ולא נעים המסקנות יופקו ובעתיד יקבעו נהלים הרבה יותר מחמירים לצורה שבה מתנהלים אירועים מסוג זה הדר שהפריע לי יותר מכל היה ששעתיים אח"כ והכל חזר לסורו אנשים חזרו לעמוד על קו המסלול בלי לחשוב בכלל מה קורה ומה קרה באהבה והוקרה לך ולכל אנשי ג´ט קלאב שרון
ושוב החלמה מהירה לפצוע

הוספת כללים מחמירים

שרון ידידי, קודם כל, איחולים על התחרות (שלפי התגובות, נראה שהיתה מוצלחת.) אתה כותב: "ובעתיד ייקבעו נוהלים הרבה יותר מחמירים לצורה וגו´". אולי אינך מבחין, אבל באמירה זו אתה מצרף עצמך לשיטה הישראלית של הממסד. חוקים, תקנות, נוהלים והוראות יש בלי סוף (לפעמים, מרוב אלו, מסתבר שישנם הסותרים אחד את השני). הבעיה אינה הוספת נוהלים מחמירים. הבעייה היא לציית להוראות הקיימות. הקפידו על הקיים ורק אם תיווכחו שהקיים אינו מספיק - הוסיפו עוד. חוקי התעופה במדינת ישראל, הם עיסה בלולה של חוקים ותקנות שאיש אינו יכול לציית להם. ישנם הסותרים אחד את השני. ועם כל תאונה נוספת, פקידי המנהל מוסיפים עוד ועוד תקנות. אל תהיו כמותם. המשיכו לארגן את התחרויות שלכם ופשוט הקפידו (ולא יזיק שימוש בסנקציות נגד מי שמפר את התקנות הקיימות - אין בזה כל פסול) ובסופו של דבר תוכלו להנות יותר עם פחות חוקים. אגב, עדין לא פגשתי טיסנאים מצטרפים אלינו לסניף ה- EAA. אריאל אריאלי

rubber duck

New member
לאריאל

כמה דברים ראשית לגבי הצטרפות לאיגוד אותו אתה מייצג אינני רואה כל סיבה להצטרף אליו נכון להיום וזאת מאחר והוא אינו מציע שום דבר עבור הטיסנאות ולמעשה הוא מהווה אירגון טייסים פרטי שמטרתו היא לקדם את נושא הטיס הפרטי בעיקר בארה"ב ( קראתי באתר דיי הרבה ) לגבי תקנות יש המון תקנות חלקן לא רלוונטי וחלקן מאד רלוונטי הבעיה היא שאין שום קובץ תקנות לגבי אירועים מסוג זה ויותר מכך אף אחד לא מכיר את הנהלים הקיימים כיום אחת ממטרותי נכון להיום היא לקדם את הטיסנאות בכלל ואת ענף הרדיו בפרט על מנת לעשות זאת אני רוצה ליצור קובץ נהלים שיקבע היכן יעמוד כל אדם כולל מרחקים ומידות והגדרות אמצעי מיגון דרושים שנית חלק גדול מהביקורת שלי הופנה אל קהל המטיסים באשר הם קהל חסר משמעת בסיסית אם כל אחד ישמור על עצמו וישים לב למה שקורה שני מטר סביבו הרי שהכל יראה אחרת , אני מבין את הרצון של כולם לראות ולראות הכי טוב בעולם אבל אין בזה כדי להצדיק את זה ששעתיים אחרי הפציעה וגם לפני הפציעה עמדו המון אנשים במקומות לא להם , ואין זה מצשנה כמה פעמים אומרים לאשנים ללזוז 2 מטר אחורה כולל עצירות של האירוע וכו......... בברכת התעופה
שרון
ואגב מדוע אתה אינך חבר בקלוב התעופה

חברות בלוב התעופה.

אינני מכיר אותך אישית אז אני רק יכול להמר שכאשר אני הצטרפתי לקלוב התעופה אתה עוד לא היית
אבל ברצינות. מבלי להיות שותף לביקורות שהוטחו בקלוב התעופה, אני אישית התאכזבתי ממנו לא בגלל ניהול, כספים, שחיתויות או מה שלא יהיה. אני התאכזבתי משום שקלוב התעופה, לדעתי, לא קיים את מה שציפיתי ממנו. אם תבחין בדקויות, תוכל לראות כי, למעשה, הארגון שאנו מקימים מתכוון לעשות את מה שצריך להיות בדיוק קלוב התעופה - עידוד התעופה הספורטיבית על כל ענפיה! מאחר וקלוב התעופה, מסיבותיו הוא, לא עשה זאת, לא נותרה לי ברירה (וכנראה שלא רק לי) ועזבתי את הקלוב. תעופה זה משהו שאוהבים, ואם לא אוהבים את זה לא עושים. לנו, המייסדים של הסניף הישראלי של ה-EAA חשובה הגישה האומרת כי כל מי שעוסק בתעופה אזרחית, ולא חשוב באיזה מקצוע בה צריך להיות מיוצג כלפי הממסד על כל שלוחותיו. רק גוף גדול (ולנו יתרון נוסף - הארגון האמריקאי העומד מאחורינו) יוכל להשיג הישגים של ממש. אתה טועה באבחנתך בקשר לייצוג הטיסנאות. נכון כי האירגון האמריקאי אינו מייצג את ענף הטיסנאות, אבל בארץ התנאים שונים. אנחנו זקוקים לכל חבר/חברה אשר יגדילו את כוחנו. עשה בעצמך את החשבון כמה חברים יכול אירגון הכולל רק את טיסנאי הרדיו לאגד מול האפשרות כי כלהעוסקים בתעופה יתאגדו בגוף מייצג אחד - וגדול! ברור כי אם בסניף הישראלי יהיו חברים טיסנאים, הרי באופן טבעי האינטרסים של הטיסנאים יקבלו ביטוי בפעילות הגוף. תוספת הכח שהגוף יקבל מהצטרפות הטיסנאים תעזור בהשגך מטרות הטייסים בתעופה הכללית כשם שטייסי התעופה הכללית יעזרו טיסנאים להשיג הישגים בתחומם הם. אני מציע לך, כמו גם לשאר העוסקים בענף, לחשוב ולשקול בצורה חיובית הצטרפות לארגון שלנו. בברכה אריאל אריאלי

Afik Mazor

New member
שרון...

הפצוע לא עמד במקום בעייתי לפי דעתי... אני מחזק את תגובתו של מרק... המטיס עבר על עבירות רבות כבר בתחילת הטיסה כאשר עשה את הסיחרורים בדיוק מעל הקהל... אני לא מנסה להגיד שזה היה ברור שזה יקרה.. ואני לא יודע מי המטיס ולא מנסה להשמיץ אותו... אבל אם כל כך מקפידים על בטיחות אז בטח שבסיחרורים ששם בקלות אפשר לאבד שליטה..

tnitzani

New member
לידיעתכם

הפצוע שמו יניב והוא עמד במקום שלא הפריע ולא חרג משום כלל בטיחות כלשהו העובדה שהמטיס ניסה להציל את הטיסן ולא לרסק אותו בכדי שלא יפגע באנשים היא זו שגרמה לפציע

rubber duck

New member
משהו על המקום בו עמד יניב

צר לי לומר לכם אבל המקום בו עמד יניב הינו מקום מאד בעייתי הבעיה היא שזהו קו קצה מסלול תיאורטית זה מקום בטוח אבל מעשית מה שקורה הוא שכשאחד עומד בקו קצה מסלול גם האחרים עומדים שם כתוצאה מכך אלו שאמורים לעמוד בקו קצה מסלול דוגמת הסדרנים ואני צוות התחרות נאלצים ללכת בתוך המסלול וכאן נוצרת בעיה אינני מדבר על המטיס ( ולדעתי גם זה אל המקום לתקוף אותו או להגן עליו ) המטיס עשה מה שעשה בתום לב נקודה שימו לב שנושא הבטיחות הינו מאד בעייתי וכל מטרתיינו היא שכולם יצאו שלמים מאירוע כזה שלכם באהבה
שרון

למעלה