הערה לכותבים השונים

• פותח הנושא taro
  • פורסם בתאריך

taro

New member
הערה לכותבים השונים

שמתי לב כי רבים מהכותבים בפורום הזה, דתיים וחילוניים כאחד, נוטים לשכוח שהם כאן על מנת להתדיין על רעיונות, ולא על אנשים. רדיפות רעיוניות אחרי כותבים, אשר אין להן קשר עם הרעיונות אלא עם האדם עצמו, מרדדות את רמת הדיון. למשל, העובדה שכותבים מסויימים לא מנסים לנגח את הפצפיזם, אלא את הפצפיסט. זה עלוב לדעתי, זה קנטרני, וזה הופך את כל המקום הזה לסיילם מודרנית. אתם לא חושבים שעדיף אם תתמקדו ברעיון, ולא באדם? (אגב, זה הדבר היחיד שיצא מבית מדרשי ויכול לטעון לכתר המילה "הטפה")

preacher

New member
תגובה

אם נראה לך שמנסים לנגח רק אותך זה בגלל שעירוב הרעיונות שאתה מביע הוא אישי שלך - אני לא מכיר עוד מישהו שמחזיק בשילוב הספציפי של אנטי ציונות, פציפיזם, וחרדיות-תוך-אי-מילוי-מצוות. פציפיזם, על כל פנים, אינו ממש נושא לדיון בפורום חופש.

taro

New member
לו היו הקוראים גם טורחים לקרוא

ולא רק לצווח דם אש ותמרות עשן, אזי היו רואים כיצד אני ואגנסט הבאנו את המורשת הפצפיסטית של היהדות החרדית המסורתית, כפי שהשתמרה עד להופעתה של התנועה הציונית. כך שפצפיזם ואנטי ציונית חרדית הולכות ביחד, חבל שאתם חושבים שכולם מיליטנטים ומעוניינים או בקיום המדינה או בצבא. באשר לטיעון האווילי של "חרדיות תוך אי מילוי מצוות", אם לדעתך זהו "רעיון", אזי חבל על הטרחה. זהו מעשה, והגדרת אדם כדתי לא קשורה למעשיו. רק מדידתו בעיני האל והפרשנות היא זו שמודדת את מעשיו, והיא שמגדירה אותו כ"יהודי כשר" או לא, וכזכור לא התיימרתי להיות יהודי כשר. ובכל מקרה, שוב מדובר במקרה של רדיפת אדם, ולא של דיון על רעיונות. פצפיזם הפך לצערי לנושא הדיון באתר חופש, כאשר קבוצת ניטשאנים הפכה אותו לנושא הדיון בשאלות קנטרניות והערות חסרות קשר בקשר להתנהגותו של אדם במצב היפוטתי. אני מצטער אם חולשה ופסיביות מעלה ריח דם באפם של כמה מכם, אבל זה באמת לא נושא הדיון. נב. בעבר חשבתי שחלקכם תוקפים את היהדות רק מתוך אי ידיעתה. אני, אגנסט, ועוד מספר דתיים, ציונים או לא, נתנו כבר הסברים, מקורות ופרשנויות, בקשר למגוון נושאים: חוסר הגזענות בדת, מעמד האישה, שחיטה כשרה, העדר מטרה לאדם דתי, העדר אמת אבסולוטית בדת, עבודת אלוהים לשמה, היעדר ערך היופי בדת, וכמובן מסורת פצפיסטית. העובדה שאתם עדיין מתלהמים על אותם נושאים ומתעלמים לחלוטין ממה שכתבנו, גורמת לי לחשוב שמא מדובר בקצת יותר מזה. ההערצה של חלקכם לעוצמה, המיליטנטיות, כינויים כמו "עם נידף ברוח" (אשר ממש מזכירים את הכינוי הנאצי ליהודים - לופטנמניש, משמע, עם אוויר) או סתם רשעות כגון "רק במדינה כמו שלנו מאפשרים לאנשים לטוס עטופים בשקיות!" (שמזכירים את האימפריה הרומית, שלא יכלה לסבול את המחשבה שבתוכה חי עם מוזר שלא אוכל חזיר), כל אלו גורמים לי לחשוב שמא מדובר בשנאת היהדות לשמה.

taro

New member
ואם כבר אתם מדברים על פצפיסט

אינכם חושבים שזה מגוחך, שלא לאמר מרושע, שבמקום לרחם על הקורבן אתם בזים לו, ובמקום להאשים את הרוצח עצמו אתם תוקפים את קורבנו? כפי שאמר מנהיג פוליטי חשוב (אם כי ידוע לשימצה בחוגינו) כשארצו עמדה להפסיד במלחמה שנהלה אותה שעה: "אם עמנו לא יודע להלחם על עצמו, אזי מגיע לו להמחק" (ציטוט מהזכרון).

preacher

New member
אני חושב שזה מגוחך, ואף ילדותי,

להזכיר את הנאצים בכל הודעה. וכן, זו טענה אישית נגדך. אני לא חושב שצריך לקחת את הרוע הכי גדול בהיסטוריה כדוגמא לכל טיעון. זה מנמיך את רמת הדיון ויוצר פרובוקציות מיותרות. עכשיו תסביר - מי בדיוק בז לאיזה קורבן? על מה אתה מדבר? ומי זה "אתם" בכלל?

taro

New member
אם יש טעם להזכיר

את האסתטיקה האלימה-קיטשית והמוסר הניטשאני, שחברו יחד לתנועה הנאצית, אזי אזכיר. "אתם", כזכור, מיוחס למי שאני מדבר אליו. והקורבן הוא הפצפיסט שנרצח משום שסרב להשתמש באלימות, אולם במקום לזכות לרחמים, הוא זוכה לבוז ושנאה מהכותבים השונים.

preacher

New member
שנאה? מי שונא פציפיסטים?

אני פשוט חושב שאני אעדיף להכיר אדם חי שהגן על עצמו מאשר לרחם על פציפיסט מת שעמד על עקרונותיו עד הסוף. עקרון החיים, אתה יודע. יש לו חשיבות מסוימת בשבילי.

taro

New member
אין לי בעיה אם אינך מרחם עליו

השאלה הייתה למה לבוז לו ולסלוד ממנו, ולנסות להוקיע אותו.

אנדרי ז

New member
אתה דווקא זוכה אצלי להמון רחמים ../images/Emo7.gif

תזכיר מה שאתה רוצה, אבל למה אתה חייב לקשר את זה לתנועה הנאצית ואותה אלינו?

taro

New member
ליתר דיוק

אני משווה אותה אליך, לא לשאר חברי הפורום. בינתיים, אתה משתמש במשפטים שהנאצים טבעו, סולד מהתרבות היהודית ("אני גאה להתכחש לה!"), וכמובן טוען שצריך לתקן אותו, שלא להזכיר את הבוז לחולשה. לא ידעתי שנאצי הוא תולדה של דם גרמני ולכן אני לא יכול לכנות כך עברי, חשבתי שהוא תולדה של תפיסת עולם.

אנדרי ז

New member
תוכיח!

אחת ולתמיד תעמוד מאחורי הדברים שלך ותראה לכולנו איפה בדיוק אמרתי שאני מתכחש לכל התרבות היהודית. תזכיר לנו שוב, כמה קיבלת בהבנת הנקרא?

preacher

New member
זה לא אתה נגד כולם

נראה לי שאתה נסחף להכללות. יש כאן כמות לא קטנה של אנשים שעם כולם התווכחת בנושאים שונים, ומה שאתה עושה זה לאגד את כולם לאיזה המון מוסת שרודף אותך ולכולם דעה נגדית לשלך. אז תתעורר, אין כאן שום "אתם", יש כאן אנשים יחידים, ולחלקם דעות שלא תמיד נוגדות לשלך. בקשר לדיון על רעיונות: הפורום לא מוקדש לדיון על רעיונות טהורים. לא ברור לי מאיפה הגעת למסקנה הזאת. פורום חופש הוא לא פורום פילוסופיה, הוא פורום שקשור לבעיה הדתית-חילונית בארץ, לחזרה בתשובה ובשאלה ולהרבה נושאים מעשיים אחרים. היות שכך מה שאתה עושה (בניגוד למה שאתה חושב) יש לו נגיעה לא קטנה לפורום. הרי כבר אמרתי שלדעתי פציפיזם הוא רעיון חיובי בעיקרו, ואין לי שום אהבה לצבא או לכלי נשק. רק שבמציאות אני לא מממש אותו, הייתי בצבא, והלכתי מכות עם אנשים בבית ספר. האם תתיחס אלי מעכשיו בתור פציפיסט?

taro

New member
לא אמרתי אני, ולא אמרתי כולם

דברתי על "חלקכם" בתור התחלה, והבאתי דוגמא למקרה בו הנושא הוא ציד אדם, ולא דיון על רעיונות. ואם אתה לא שותף לו, אינני מבין מה זה עניינך, ולכן אינני מבין מדוע אתה טורח לענות בשם אחרים, ולהגן על מעשים שלא אתה בצעת. את נושא הפצפיזם, העלה הכותב אנדרי ז בשאלתו הלא רלוונטית והמגוחכת, שנושא היה "שמעת טארו? היה רצח בחדרה", ואחריו החרו החזיקו עוד כמה קוראים. טענות על כך, אתה יכול להפנות אליהם, ואם תשים לב, זו בדיוק הטענה שלי. חבל שאתה ישר מתקיף. הטענה שלי, אם קראת, הייתה שבמקום להתמקד למשל בפאן הפצפיסטי ביהדות, ישנם אנשים בפורום שהופכים את הפצפיסט לנושא הדיון, ומנסים, בצורה שדומה לכריש המריח דם, לנגח ולתקוף אותו, רק משום שהביע חולשה.

אנדרי ז

New member
שאלה מאוד רלוונטית

את השאלה שאתה מכנה ברוב יהירותך "לא רלוונטית ומגוחכת" העליתי בעקבות דיונים רבים שניהלנו פה לפני הפיגוע בחדרה. הפן הפציפיסטי-קיצוני שלך עלה פה בעצם מההתחלה, כשגזרת דין שווה בין מי שהורג כדי להגן על חפים מפשע או על עצמו ובין רוצחים שפלים. העליתי אירוע אקטואלי על מנת שנוכל כולנו לעמוד היטב על דיעותיך. מה לעשות שהלכת איתי בנושא הזה ואכן התייחסת לשוטרים שמנעו טבח כפי שציפיתי שתתייחס?

taro

New member
ומדוע יש לעמוד היטב על דעותי?

הרי פרו להוקעתי או הלבנת פני ברבים, או נסיון להפנות את הקוראים נגדי ע"י ביצוע ציד מכשפות, אין בכך כלום. ואני סיימתי את הנושא בכך שעניתי לך. אתה המשכת בנסיונות כושלים לגרור עליהום עלי ("שכולם ידעו אם מי יש להם עסק"), והעלית את הנושא בדיון על מסעות הצלב גם כן. כפי שכבר אמרתי, הדבר דומה לכריש המריח דם, או לבריון השכונתי המזהה חולשה בילד שעובר מולו ברחוב. פרט להצקות קטנוניות והוכחת רשעות (שהרי אתה לא מרחם על הקורבן, אלא בז לו), לא תרמת דבר לדיון. אגב, כדאי לך לקרוא את נאומיו של מקארת´י. אני בטוח שתאהב אותו.

אנדרי ז

New member
לא הצעתי סנקציות כלכליות נגדך

כל עוד אתה משמיע דיעות מאוד חריגות ולא מקובלות בפורום, זכותי להדגיש את דיעותיך אלה, שכולם יהיו מודעים להן במלוא חומרתן ויידעו להתייחס לדבריך בהתאם. לא הצעתי שנבוא אליך הביתה ונזרוק אבנים, וגם לא שתיכלל ברשימה שחורה שתימסר לכל מעסיק פוטנציאלי. אני גם לא מכתיב את דיעותיי לגולשים אחרים. אדרבה, אם יסתבר שהרוב מסכימים איתך זכותם אפילו להוקיע אותי.

taro

New member
זכותך גם לבקש סנקציות

השאלה מה הטעם בדמוניזציה ובדה לגיטמציה של אדם, שאין להם דבר וחצי דבר עם מטרת הדיון. ולמה להם להוקיע אותך? זה לא רלוונטי כלל לדיון. לא אני ולא אתה הם נושאי הדיון, אלא היהדות (ובמקרה הספציפי הזה, הפאן הפצפיסטי בה). צר לי, אבל דעותיך ממש מפחידות. נראה כאילו אתה סבור שכוח מקנה לך זכות מסויימת, אם כי הדבר לא יפליא אותי, בהתחשב בהערותיך הניטשאניות ובכינוי "עם נידף ברוח" שהענקת לעם היהודי, התואם להפליא את הכינוי "עם אוויר" (הכינוי הנאצי ליהודים).

אנדרי ז

New member
סוף דיון

ברגע שאתה עושה השוואה ביני לנאצים הדיון מסתיים אוטומטית. אתה מוזמן לכוון אותי למקום שבו השתמשתי לדעתך בטיעון שהזכרת. לי לא זכור הדבר.

taro

New member
מה לעשות

אל תדבר כמו נאצי, ואני לא אשווה. טוב שאנשים שעושים זיג הייל לא נעלבים כשמשווים אותם אליהם. ואתה טענת שאם הרוב יהיו בעדי (משמע, לי יהיה כוח) יהיה מותר לנו להוקיע אותך, למרות שאין לזה שום קשר לדיון. סתם הםעלת כוח לשמה.

למעלה