הערה לבעלי דעה קדומה

• פותח הנושא merd
  • פורסם בתאריך

merd

New member
הערה לבעלי דעה קדומה

חברים, לאחר ששוטטתי בפורום וקראתי מספר ביקורות על לימודי מדעי המחשב, אני נאלץ להביע את עמדתי. אני עובד בהייטק כמעט שנתיים עם ממוצע בגרויות גבוהה ופסיכומטרי מעל 700. השנה החלטתי לחשוב על תואר מדמ"ח (בעיקר בשביל קידום עתידי), וגם אני כבעל דעה קדומה (בעיקר מהבית) אמרתי לעצמי, או אונברסיטה או כלום! הבעיה היא כזאת, בחברה שבא אנו חיים, עדיף ללמוד במככלה ולנסות לשלב עבודה, מאשר להיות סטודנט תפרן. (+ במכללה אני מקבל מלגה) ושלא תטעו, גם המעסיקים יודעים את זה. לכן, אל תגידו שמנהלים לא מסתכלים על קו"ח של לומדי מכללות, זה לא נכון ולא צודק. ביררתי! אשמח לקבל תגובות.

vinney

Well-known member
פיספסת את הנקודה

אוניברסיטאות יש רק שבע, ובסופו של יום, חלקן טובות יותר, חלקן פחות, אבל כולן פחות או יותר באותה המשבצת. מכללות יש עשרות, ופערי איכות בין המכללות הטובות לגרועות - עצומים. לכן, עיקר הבעיה היא לדעת איפה מלמדים טוב ומוצאים בוגרים ברמה נאותה, ואיפה לא, וברירת מחדל היא שכל המכללות מוציאות בוגרים שלא ברמה נאותה, עד שהוכח אחרת. באוניברסיטאות זה בדיוק ההיפך. זה הכל

merd

New member
מסכים חלקית אבל...

עדיין יש מספר רב של מכללות שעומדות בסטנדרטים, כמובן שצריך לברר לפני שמחליטים. כמו כן, ישנם המון בוגרי מכללות שהצליחו להתברג לעמדות מפתח בחברות. יש לזכור שעובדים אלו אינם יכולים להגיד "אני לא יכול להעסיק בוגר מכללה כי הוא נחות..." אחת הבעיות העיקריות שנתקלתי בעת חיפוש מכללה, הייתה שלא יכולתי למצוא בוגר מכללה אחד שיגיד לי שהוא לא מרוצה מהמכללה בא הוא למד ולא ממליץ עליה.

vinney

Well-known member
הכל נכון, אבל אתה שוב מפספס את

הנקודה. כשעל כל משרה אתה מקבל 200 קו"ח, מהם חצי של בוגרי מכללה - אתה תשים אותם בסוף, כי על אוניברסיטאות אתה כבר לא צריך לברר. ככל שמכללה מקבלת יותר שם (וזה רק דרך הבוגרים), ככה פחות צריך לברר עליה, והיא תעבור לקדמת הערימה ויהיה יותר קל לעבור לשלב הראיון. ברגע שהוזמנת לראיון, כנראה שלזה שלמדת במכללה תהיה השפעה קטנה מאוד. כשאין מספיק מועמדים למשרה, אז יש זמן לברר על כל מועמד ומועמד איפה הוא למד ומה זה שווה המקום הזה, אבל בתפקידים אליהם מיועדים בוגרים טריים - אין כזה מצב, ולכן מכללות, מה לעשות, נחותות. לגבי "אני לא יכול להעסיק בוגר מכללה" - אלה לא החלטות שרירותיות, אלא מדיניות של חברות, בד"כ חברות גדולות מאוד שיכולות להרשות לעצמן לוותר על המועמדים האלה, ועדיין לא יחסר להם.

merd

New member
הפעם לא מסכים או במילים אחרות "שטויות"...

אני לא יודע מה המניעים שלך, ומדוע אתה בעל דעה כל כך חריפה והחלטית. צר לי להגיד לך אבל, אתה מטעה פה ציבור שלם! בתור עובד הייטק בחברה גדולה במשק, אין כל שחר ובסיס לדבריך. ואסיים בדוגמא רלוונטית, פעם שאלתי מנהל איך הוא יסתכל על קורות חיים של מתמודד מהטכניון לעומת מכללת אריאל? והוא ענה לי דיי בקלות, הוא אמר שהסיבה שהבחור סיים טכניון רק תגרום לו לקרוא את המסמך פעם נוספת (וזהו). חשוב לזכור, שבסופו של דבר, בשביל תיכנות לא צריכים תואר, צריכים קורס בסיסי (+מתקדם, אם רוצים) המנהלים וחברות ההייטק מחפשות אנשים בעלי יחסי אנוש וחדשנות, ולא גאוני מתמטיקה מטורפים. תחשוב על זה.

גיל14

New member
אתה מפספס פעם שלישית את הנקודה

אם יש לך 300 קו"ח לבדוק, לא המנהל ירוץ עליהם. מנהל פשוט לא ישב ויקרא 300 קו"ח. הוא יבקש מהמזכירה שלו לסנן. ואיזה פילטר הוא יתן למזכירה? בוודאי לא ממוצע ציונים, שמשתנה ממקום למקום, אלא מקום לימוד - מכללה או אוניברסיטה.

vinney

Well-known member
אז מה השטויות? חיזקת את שאמרתי.

"עם שאלתי מנהל איך הוא יסתכל על קורות חיים של מתמודד מהטכניון לעומת מכללת אריאל? והוא ענה לי דיי בקלות, הוא אמר שהסיבה שהבחור סיים טכניון רק תגרום לו לקרוא את המסמך פעם נוספת (וזהו)." ההבדל הזאת של לקרוא פעם נוספת או לא - זה בדיוק ההבדל של להזמין לראיון או לא. אתה כנראה רוצה שכולם יגידו לך שאתה צודק, אבל אתה לא, וזאת המציאות, לא שטויות. נכון שלתכנות בסיסי לא צריך את כל הידע של התואר, ונכון שהמכללות מוכוונות תעשיה יותר מהאוניברסיטאות, אבל, בתור מי שגם עובד הייטק בחברה גדולה במשק, תרשה לי לשבור לך את ההשליה. בוגר חסר נסיון ממכללה, במיוחד מכללה שלא מכירים במקום או מכירים רע במקום - יופלה לרעה, וזה צריך להיות אחד השיקולים אצל מי שבוחר לעצמו מקום ללמוד (במקרה שלך - זה הרבה פחות רלוונטי כי לך כבר יש נסיון).

merd

New member
מסכים חלקית אבל...

עדיין יש מספר רב של מכללות שעומדות בסטנדרטים, כמובן שצריך לברר לפני שמחליטים. כמו כן, ישנם המון בוגרי מכללות שהצליחו להתברג לעמדות מפתח בחברות. יש לזכור שעובדים אלו אינם יכולים להגיד "אני לא יכול להעסיק בוגר מכללה כי הוא נחות..." אחת הבעיות העיקריות שנתקלתי בעת חיפוש מכללה, הייתה שלא יכולתי למצוא בוגר מכללה אחד שיגיד לי שהוא לא מרוצה מהמכללה בא הוא למד ולא ממליץ עליה.

1ca1

New member
מלגה של שכ"ל מלא?

אני מכיר לא מעט מכללות פרטיות שנותנות למצטייני נתונים מלגה לשכ"ל אוניברסיטאי לכל התואר יחד עם פטורים בקבלה (למשל מפסיכומטרי ועוד) בשביל למשוך תלמידים מצטיינים למכללה. אפשר גם ללמוד באוניברסיטה ולשלב עבודה (אולי שנה א לא ממש ריאלי בעבודת שאינן עבודות סטודנטים מובהקות), אבל בשנים מתקדמות, אתה יכול להתחיל בקלות בQA או בתיכנות בסיסי וכו' (אל תצפה להצעות כגון ארכיטקט במשרה חלקית חסר ניסיון סטודנט שנה ב-ג בממוצע בינוני). ובכל אופן, עושה רושם שאתה רוצה תואר בשביל שיהיה, ולא למען הידע או משהו (כנראה גם שלא בטוח שאתה צריך אותו האם התברגת בקידום אחרי שנתיים), מרבית האנשים, לא חושבים כך (לפחות בתחום המדמ"ח, סטודנטים ל"ניהול" לתואר ראשון, זה באמת סתם שיהיה). "ושלא תטעו, גם המעסיקים יודעים את זה. לכן, אל תגידו שמנהלים לא מסתכלים על קו"ח של לומדי מכללות, זה לא נכון ולא צודק. ביררתי!" המעסיקים אולי יודעים את זה, אבל במרבית המקרים, מדובר על תלמידים שלא עמדו בסף לאוניברסיטה ולכן גם רמת המוסד והדרישות בו נגררות מטה בהתאם (מה גם מרבית האנשים רוצים להיות סטודנט במשרה מלאה, העבודה עוד רחוקה מהם שלוש-ארבע שנים). לגבי המנהלים שלא מסתכלים - לא יודע היכן אתה עובד, יש המון מקומות שלא מסתכלים/משרות חסומות לבוגרי מכללה וכו' ובכל אופן, כפי שויני אמר, הסטודנט מספר אחת בבין-תחומי או נניח אקדמית ת"א-יפו, לעומת הסטודנט ה10-20 בטכניון, זה שיקול שאפשרי למנהל לבצע, לעומת זאת הסטודנט ה20 באקדמית ת"א יפו, לעומת הסטודנט ה20 בטכניון, זה כבר שיקול מאוד בעייתי (בדיוק בגלל הפסקה למעלה), וזה גם מרבית המקרים (הסטודנט ה1 בטכניון יעדיף לקבל מלגה למאסטר ולהמשיך לתואר שני כנראה :)) לסיכום, אתה במצב ייחודי ולא משקף ביחס למרבית האנשים ששואלים כאן על מכללות, ותקרא לי בעל דעה קדומה, אין לי בעיה עם זה, יש לי גם מחשבות על הבדלים בין אוניברסיטאות, שלא תטעה. מה גם בראייה של משרות תכנות, יש מקומות שמכללות אף יעפילו על אוניברסיטאות (כי יש שם לפעמים קורסי פיתוח של פרוייקטים וכאלה, שיש פחות באוניברסיטאות, כי שם מתמקדים בתיאוריה)

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני רוצה להאמין שהסטודנט מספר 1 בטכניון

ירצה להמשיך במסלול ישיר לדוקטורט מאשר להתעכב על מאסטר.

1ca1

New member
אל תהיה כזה בטוח

נכון שבהרבה מקומות יש רק מסלולים ישירים לדוקטורט (בעיקר בחו"ל), כי זה נובע מהעבודה שהמסלול שם שונה, אצלנו, סביר להניח שמרבית האנשים פחות נתקלו במחקר (או בפרוייקטים (והכוונה היא לא לתכנות של פרוויקטים, אלא בעשיית פרוייקט מקצועי כלשהו ברמה עמוקה ולא סתם שטויות, אם זה כלל גם תיכנות, סבבה, דוגמא טובה היא סמינריונים (אמיתיים) או קורסי קריאה בהדרכה אישית למיניהם) ותואר שני מכין אנשים יחסית טוב. בגדול דוקטורט ישיר מדלג לך על התזה של תואר שני, שבכל מקרה היא קצרה משמעותית מדוקטורט אז נשאר לך בעצם חיסכון של שנה לעומת זמן שבו אתה מבין את משמעות המחקר, מתמקצע בתחום, ובוא אני אגלה לך סוד קטן, יש אנשים שעוזבים אחרי תואר שני את האקדמיה כי הם פשוט רואים שהם לא מעוניינים בקריירת מחקר, ואני לא מדבר בהכרח על אנשים חסרי כישורים (עדיין תואר שני, וגם אני מכיר כמה שלא סיימו בציונים מגרדי רצפות). בכל אופן, אם נחזור לנושא השאלה המקורית, נראה לי שmerd רוצה לעשות את המצפון שלו שקט על ההחלטה שלו ולא באמת לפתוח כאן דיון רציני ומעמיק (וכמו שאמרתי, המקרה הסינגולרי שלו ממש לא מלמד על הכלל).

AnarchistPhilosopher

Well-known member
גם בארץ יש מסלול ישיר לדוקטורט...

לא יודע, בקשר לנסיון, ראיתי את התוכנית קיץ המוצעת בוייצמן (תוכנית על שם אוסקר גץ) לאלו שבתואר ראשון, נראה לי שזה יכול להוות קרש קפיצה טוב, מבחינת המלצות לתארים מתקדמים יותר. מה שכן, ממה שהבנתי למשל באת"א, אם אתה רוצה לקחת את המסלול הישיר לדוקטורט בפיזיקה אתה קודם צריך לעבור שנה במסגרת תואר שני ועוד כל מיני פרוצדורות כדי אח"כ לעבור למסלול הישיר. בעוד שבמתמטיקה קדם ראשוני הוא כמובן ממוצע ציונים בתואר ראשון מעל 90. לכן רשמתי שאני רוצה להאמין שמי שסיים ראשון בטכניון ימשיך לדוקטורט ישיר, למרות שבאופן מעשי אם הוא יקבל הצעה טובה יותר בארץ זה קרוב לוודאי יהיה מתחום ההיי טק.

למעלה