הערה חשובה!!!

ראליסט

New member
הערה חשובה!!!

מר"ץ ושינוי רבים בפורום הזה באופן בוטה,בעיקר מסיבה אחת:שתי המפלגות הללו "יונקות" מאותו אסם בוחרים.שינוי יודעת שכמעט אין לה פוטנציאל מצביעים אמיתי,בקרב הימין האידאולוגי,שכן גם אם אין הוא מצביע לחרדים,הוא מסורתי ברובו,אם לא דתי. רק שתזכרו,אנשי שינוי ומר"ץ-ה"מלחמה" ביניכם רק גורמת לתומכי ש"ס לחייך.את זה אתם בטח לא רוצים!!

Charlie

New member
אני חולק עליך

ההתקפות הן חלק מהמשחק הפוליטי. אתה תראה התקפות דומות גם בין אנשי מולדת למפד"ל ובין מר"צ לעבודה ובין המפלגות הערביות. יש בחירות. אבל רק חלק קטן מהמאגר של מר"צ עובר לשינוי. מר"צ היא מפלגת שמאל רדיקלית בכל הבחינות - מדינית וכלכלית. אנשי שמאל לא יצביעו למפלגה קפיטליסטית או למפלגה שאינה תומכת באופן אוטומטי בתביעות הערבים. הרי אי אפשר להשוות בין הדיעות הכלכליות או המדיניות של שריד ולפיד, גלאון ונאות, וילן וזנדברג. רוב המצביעים של שינוי באים דווקא מקרב המפלגות הגדולות ומאותם "קולות צפים" היסטוריים שדעותיהם במרכז ומאז 77´ (ד"ש) הם מחפשים מפלגה שתדבר אליהם. הפעם "יש" להם את שינוי.

ronen1981

New member
אתה טועה.

שינוי הצליחה לזכות באחוזים לא מעטים של קולות בקרב הימין . (אפילו אני בעל דעות ימניות לא מתונות תומך בשינוי
.) למשל רוב תומכי צומת (ז"ל ) מהימין תומכים בשינוי וכן רבים מליכוד עברו לתמוך בשינוי ולפי הסקרים לא מעט מהקולות הצפים שמתנדנדים מתנדנדים בין ליכוד לשינוי. אם למשל עוד דוגמא מחיי האישים אז יש לי חבר שהיה חבר רשום בליכוד עד מגיל 15-16 (כיום בן 22.) והוא היה פעיל שטח של ליכוד שכנע אנשים והכל (היה בזמנו אפילו במה שמכונה קומנדו של ליכוד.) מכל מקרה לפני כמה ימים דיברתי איתו והוא אמר לי שהוא כיום שוקל ברצינות לאור המצב הכלכלי חברתי לתמוך בשינוי .

Charlie

New member
לגבי צומת

אמא שלי הצביעה לצומת ב-1992 כשהמפלגה זכתה אז בהישג של 8 מנדטים. מה הביא אנשים להצביע לצומת? מי הם האנשים הללו? חלק לא מבוטל מהם (שוב...אמא שלי היקרה) יצביע כעת לשינוי. מדובר באנשים שהעריכו את היושר של רפול וצומת בכנסת של 88´, ונמשכו לנושא של המאבק בכפיה הדתית, חוקה לישראל וכיו"ב. אמא שלי בכלל נוטה בדעותיה לכיוון העבודה. האם אתה מכיר אנשים מישראל ביתנו או מחד"ש שבאים בהמוניהם להצביע לשינוי? לא. ואתה חיזקת את דעתי לגבי החבר שלך מקומנדו הליכוד. רוב המצביעים שלנו הם אנשי מרכז בדעותיהם שהצביעו בעבר למפלגות הגדולות ומאסו בהם לאחר שאלו מכרו את מצביעיהם לרבנים. זה יפסק בכנסת הקרובה!

ronen1981

New member
תתפלא אבל.

אני מכיר אישית חבר שהצביעה לליברמן בבחירות הקודמות והולך להצביע שינוי בעיקר בגלל המצב הכלכלי חברתי. (לדבריו לבחירות האלה יש להצביע שינוי שתכנס לממשלה ותעשה קצת סדר במדינה ואז בבחירות הבאות הוא חוזר הביתה.) ולאיזון יש לי חבר שהוא פעיל מרצ לשעבר (היה בנוער מרצ וכד..) והוא עבר לתמוך בשינוי . המדינה רוצה שינוי ומבינה כי שינוי היא התשובה למצב אליו התדרדרה ישראל.

Charlie

New member
אתה שוב מחזק את דבריי

תמיד תמצא איש מר"צ או מולדת שיחליט להצביע הפעם לשינוי. אך מדובר ביוצא מן הכלל שבדוואי שאינו מעיד על הכלל. באופן כללי, רוב אנשי השמאל הקיצוני יבחרו במר"צ ומיעוטם בחד"ש. בימין הקיצוני זה יתחלק בין ישראל יתנו-האיחוד הלאומי למפד"ל. יהיו כאלה שיצביעו "יש" אבל הם מיעוט. רוב המצביעים שלנו הם אותם מאוכזבים מהמפלגות הגדולות, אנשי מרכז ומה שהיו פעם "הקולות הצפים". לאור גודלה של תנועת העבודה אני חושב שמרבית הקולות הגיעו דווקא ממנה ולא מהליכוד שצופים כי יחזור לגודל של 35-38 מנדטים.

gershon17

New member
איך בדיוק הוא מחזק את דבריך?!

אתה אומר משהו, הוא מראה לך שמה שאתה אומר לא נכון, ויוצא שהוא מחזק את דבריך?! איך זה עובד בדיוק? יש משהו שהוא יכול להגיד שלא יחזק את דבריך??

ronen1981

New member
אין מלחמה.

ראוי לציין שרוב תמכי מרצ מהגרעין הקשה הם שמאל קיצוני. המאבק הוא על הקולות הצפים של מפלגת העבודה המתרסקת.

לא כל מצביעי מרצ שמאל קיצוני

החברי כנסת של מרצ הם שמאל קיצוני. זהבה גלאון היא שמאל קיצוני מאוד. לעומת זאת המצביעים ברובם הם אנשים מתונים שרוצים לחיות ולהתפרנס בכבוד בעלי עמדות מתונות, כמו כן רבים מהם הצביעו למרצ בגלל הנושא כל כפייה הדתית וכידוע מרצ איכזבה בגדול בנושא הזה.

הורי נעים בין העבודה למרצ

והם רחוקים מלהיות קיצונים. זה שמרצ הקצינו שמאלה מבחינת הנפשות הפועלות לא הופך גם את מצביעיהם לשמאלנים יותר בהכרח. לשינוי יש תמיכה גם מימין וגם משמאל, מכיוון ששינוי אינה מפלגה מזוהה מדינית. אבל עדיין רוב התמיכה מגיעה מהשמאל, בגלל העמדות הליברליות של שינוי, המזוהות עם השמאל הרבה יותר. הדת מקושרת לימין לרוב.

למעלה