הערה אחרונה

ענתנוי

New member
הערה אחרונה

התפקיד שלי כאן הסתיים ורציתי להוסיף רק חומר למחשבה.
18 שנים חקרתי את המושג "קבוצה", ו"אלו"ט" היה פרויקט הגמר שלי.
הפירוק של אלו"ט היה ידוע מראש וכך גם כישלון של כל קבוצה מתחרה, כי במציאות הכלכלית כיום אין יותר מקום לקבוצות.
קבוצה מתלכדת סביב אינטרס משותף, ו"לחסל את האוטיזם" או "להרחיק את כל האוטיסטים מהחברה" זה אינטרס מספיק חזק וברור כדי ליצור קבוצת כוח חזקה.
"שילוב בחברה", לעומת זאת, מקבל משמעות שונה עבור כל אדם, ולכן יווצרו כל הזמן קבוצות כוח שיילחמו זו בזו, ואף קבוצה לא תהיה מספיק חזקה כדי להשיג את מה שהיא רוצה.
הפתרון הוא לא "קבוצה" אלא "ענן", כי "ענן" מתלכד סביב אמונה, אבל הענן הזה צריך ויכול להתלכד רק סביב האמונה שלכל אדם יש מקום בחברה, ולא סביב המושג "אוטיזם" שהוא מושג קבוצתי.....

ענתנוי

New member
תשובות

התפקיד שלי פה מסתיים - כי זו הייתה הסיבה שבגללה נכנסתי לפורום הזה מלכתחילה. להסביר לאנשים שמשהו עומד להשתנות וכדאי להתכונן לבאות.
ה"כתובת הייתה על הקיר" כבר הרבה שנים, אבל מי מסתכל על קירות?.....

כל סוף הוא התחלה חדשה - ועכשיו אפשר להתחיל לבנות משהו שיאפשר באמת לאוטיסטים להשתלב בחברה אבל בשביל זה צריך אמונה חזקה ויציבה שלכל אדם יש מקום ותפקיד בחברה, ושיתוף פעולה רחב "מקיר לקיר" בין כל הגורמים השונים כי "שילוב" זו משימה כבדה שדורשת הרבה יותר מ"קבוצת כוח" או תקציבים.
"קבוצה", אפילו פתוחה, זה מודל שלא מתאים לאוטיסטים, ולכן הדרך היחידה היא להתאים את המאבק לשינוי למי שזקוק לזה באמת - ולהקים רשת של גופים שפועלים בשיתוף פעולה, אחרת תתקבל עוד קבוצה של הורים שדואגים רק לעצמם, בהנחה שמה שמתאים להם מתאים גם לילדיהם.....

גור42

New member
מה זאת אומרת "עכשיו אפשר להתחיל לבנות משהו..." ?

היה אפשר להתחיל לבנות משהו כבר קודם. ואני לא מבין איך מה שקורה באלו"ט רלוונטי לעניין. האנשים נשארו בדיוק אותם אנשים, והדיעות נשארו בדיוק אותן הדיעות.

כמובן שכל מה שכתבת על הצורך בהקמת רשת של גופם שיעבדו בשיתוף פעולה הוא נכון ומדוייק. אבל העובדה שאיש לא הרים את הכפפה עד עכשיו, לא מעוררת אופטימיות יתרה לגבי ההמשך...

ענתנוי

New member
מרעיון לביצוע

כל הזמן נבנו דברים אבל רק "מתחת לפני השטח" כי אלו"ט שלטו בכל התקציבים....

ומי ידאג שהתקציבים יעברו

לקבוצה החדשה?פוליטקאיים?, או יותר נכון מהיכן הם יקבלו את התקציבים?

ענתנוי

New member
שינוי סדרי עדיפויות

התקציבים כבר עברו בגלל שינוי במדיניות - מהרחקה של חריגים להכלה ושילוב בחברה. אנחנו מתחילים כבר לראות את השפעת ה"אמנה הבינלאומית לזכויות אנשים עם מוגבלויות" בפועל - בתשדירים שמיועדים למעסיקים ולבעלי עסקים. אלו"ט ניסתה להפריד את ה"אוטיזם" מכלל החריגים, בגלל האינטרס של ההנהלה, שרוב חבריה היו הורים לבוגרים שחיים בהוסטלים, אבל השינוי חילחל גם לתוך הארגון הזה, כי יש כיום יש רוב להורים שלא רוצים לשלוח את ילדיהם למוסד סגור וזו הסיבה למשבר - מאבק בין שני אינטרסים סותרים.
אני לא יודעת איך זה יתנהל מעכשיו, אבל לפחות יהיו ערוצים אחרים להשגת תקציבים, ולא יכריחו את כל מי שמנסה לעשות משהו עבור אוטיסטים לקבל את הכסף דרך אלו"ט....

גור42

New member
השינוי האמיתי יתרחש, כשה"ענן" הזה יבין שגם הוא קבוצת כוח

לא קבוצת כוח כלכלית, כמובן, אבל קבוצת כוח בכל זאת.

אפשר וצריך וראוי להיאבק כדי להגן על החירויות והזכויות הבסיסיות שלנו כבני-אדם, וזה כולל מאבק חסר פשרות באותם הגופים שרוצים לקחת מאיתנו את הזכויות הללו. זה גם המאבק היחיד שעלינו לנהל מול השלטון: לא לבקש עוד כסף (מה זה יעזור?!) אלא לדרוש שזכויות היסוד שלנו כבני-אדם יעוגנו בחוק ויאכפו.

וכמובן, שאנחנו גם צריכים לקחת את היוזמה לידיים שלנו. זה לא התפקיד של ממשלה או של שום גוף אחר לדאוג לנו. אנחנו צריכים ויכולים לדאוג לעצמנו. אבל אף אחד - אוטיסט או לא - לא יכול לשגשג בלי איזושהי רשת תומכת של אנשים. ואני חושב שאפילו במצב של היום, שעדיין יש הרבה אפליה ודיעות קדומות "שם בחוץ", אנחנו האויבים הכי גדולים של עצמנו.

1דרור ב

New member
צודקת לגמרי

אבל רוב האנשים הם קבוצתיים,ולא משנים הרגלים
בשביל אמונה או רוח משותפת.בשביל אמונה משותפת
צריך קודם כל לשבור את המושגים של היום,מדינה,לאום
דת,תרשי לי לנחש שאין הרבה כאלה שירצו בזה.

גור42

New member
יש הרבה שרוצים בזה, אבל כמו שאמרת: לא ישנו הרגלים בשביל זה.

הם רוצים שמישהו אחר יעשה את כל העבודה. או בעצם, גם זה לא נכון, כי אז אותו מישהו ייתפס בעיניהם כ"סמכות" וזה אסור. מה שהם רוצים, זה שהדבר הזה ייפול עליהם משמיים כרעם ביום בהיר, וגם יתחזק את עצמו באורח פלא בלי שום השקעה מצידם.

בקיצור: לא רוצים שעסק ינוהל על-ידי מוקד כוח (ובצדק), אבל גם לא מוכנים להשקיע את המאמץ הדרוש כדי לנהל אותו במשותף. מאמץ שמתחיל, אגב, במבט עמוק וזהיר פנימה. כמאמרו של אותו פתגם סיני עתיק מפורסם: לפני שאתה מנסה לנהל מדינה מתוקנת, נהל קודם כל את עצמך.

arana1

New member
הביקורת שלך לא רק שאינה מוצדקת אלא הכי מחטיאה את המטרה

ומשחקת בדיוק לידיים של החארות
כי הם יודעים לזהות פעולה אפקטיבית רק בדרך מאוד מסויימת ומאוד מוגדרת
דרך שדווקא מרחיקה אנשים עם תחושת מציאות עמוקה ומורכבת מנגישות לקולם ולחיוניותם

אתה, והם, מזהים כל מי שלא מתחבר להיסטריה האמביציונית הדורסנית כמי שיושב ומחכה שהדברים יקרו בשבילו
בעוד שהאמת היא בדיוק ההפך מזה
כי זה בדיוק האנשים שאתה ואנשי המימסד מזלזלים בהם שנאבקים כל הזמן ובכל מקום ובאין סוף דרכים יצירתיות על מנת לקיים למרות התבניות השגורות והנדודות תנועה לקבוצה אנושית יותר קשובה ויותר נאורה ויותר מורכבת

והמאבק הזה כולל גם הצבה מתמדת של סימן שאלה על מושגים שלמי שאין מושג חושב שהם ברורים מאליהם, כמו שיתוף למשל, שאין דבר שיותר משנה ויותר משתנה מצורת השיתוף,
ואצל אוטיסטים הדבר ניכר במיוחד
אז הסביבה המקצועית והאחרת פוטרים אותם כחסרי כישורי חברה, כחסרי הבנה של מהות הקבוצה, אבל זאת בדיוק הטעות הכי מכשילה שאתה והם עושים
כי זה כל העניין
אנשים, פרטיים, שבדמם ובגופם ודרך מאבק יצירתי אין סופי, משנים את עצם צורת השיתוף, הקבוצה, דרך פעולות שנחשבות כזניחות ולא חשובות וקטנות מדי בשביל נפוחי האגו השחצנים ששולטים היום בחברה

גור42

New member
אין ספק - התגובה שלך היא דוגמא להקשבה, אנושיות ונאורות...

הדבר המצחיק הוא, שאם חלק די גדול מהדברים שכתבת אני דווקא מסכים.

הבעיה מתחילה, כשאותם עקרונות נעלים שעליהם דיברת הופכים להיות סיסמאות נבובות ותירוצים להתנהלות בדיוק הפוכה (במקרה הרע). אני לא רואה טעם לדבר יפה על הקשבה ושיתוף והצבת סימני שאלה, ובמשפט שלאחר מכן להפגין התנהלות הפוכה לגמרי.

ולזה, בין השאר, התכוון המשורר באותו פתגם סיני שציטתתי קודם. ולמרות שהוא דיבר על ניהול מרכזי של מדינה, הפתגם הזה לא פחות רלוונטי (ואולי אף יותר רלוונטי) למצב של שיתוף חופשי בין אנשים פרטיים.

arana1

New member
אמת, אבל אני בטוח שאינך מסוגל לראות את זה

עובדה, שאתה מתלונן אבל אפילו לא יודע להצביע על מה
מה בדיוק פגום בהתנהלות שלי ?

זה שאני לא מגעגע בהסכמה עם כל מה שאתה אומר אלא מציין בקיעים בגישתך וטיעניך ?
זה שאני אומר דברים שגם אתה מודה שיש להם בסיס ?

התגובה שלי היא עקרונית ועניינית והכי מהותית לעניין ההתעלמות והדיכוי המתמיד של נסיונות לשיתוף פעולה יותר רגיש ויותר מתוחכם וכזה שלוקח בחשבון מראש הרבה פרמטמרים שונים
אבל שוב ושוב ושוב אנשים כמוך מחפשים סיבות מהתחת, וכמובן לעולם לא מנמקים, להציג את הגישה הזאת כבעייה
אתה, אתם, הבעייה
וזה שאתה מקפיד לדבר יפה לא מסתיר את זה ממי שרואה

גור42

New member
נימקתי אלף פעם בעבר, ואני מסרב לבזבז את זמני על טחינת מים

וממילא מי שלא הבין ב-999 הפעמים הראשונות, גם לא יבין בפעם האלף.

אבל הסוף של דבריך הצליח לשעשע אותי. אני? מקפיד לדבר יפה? נראה לי שהתבלבלת ביני לבין מישהו אחר

גור42

New member
אגב, אני מסכים עם הגישה שתיארת. רק שאף-אחד לא נוהג כך בפועל

וזו לא תלונה אישית נגדך.

זה היה יכול להיות ממש נפלא, אילו בני-אדם היו מחפשים דרכים רגישות יותר לשיתוף פעולה. זה היה יכול להיות נהדר, אילו בני-אדם היו מציבים סימני שאלה במקום להיות עבדים להרגלים שלהם. וכמובן, שאילו ערכים כמו "רגישות לאחרים" ו"הקשבה" היו זוכים למעט יותר תשומת לב, אז העולם היה נראה אחרת.

אין ספק, זה היה יכול להיות אוטופי ממש, אם זה היה קורה. אבל מה לעשות, שזה לא קורה? כי עד כמה שזה נחמד לחלום על כל הדברים האלה (ובעיקר לדרוש אותם מאחרים), ליישם את זה בעצמנו זה הרבה יותר קשה. והכי קל זה להמציא תירוצים ללמה "אני ורק אני פטור מהאחריות הזו", אז זה בדיוק מה שכולם עושים.

ואחר-כך מתפלאים למה שום דבר לא משתנה...

arana1

New member
הטיעון שלי היא שאנשים לא מקשיבים למי שמקשיב

זה שחברתית, אנשים קשובים ורגישים וכאלה שנוטים ליישום קונקרטי ועכשווי יותר של ערכי שיתוף לא רק שלא זוכים לתמיכה אלא מסווגים כחסרי כישורי חברה
כי הם אינטרוורטים מדי, מופנמים, לא עומדים בקצב, לא מפורשים או לא נוחים לתרגום לשפה הנהוגה כמרחב ציבורי
כך שבמבחינתי הנסיון להעיר את תשומת הלב לעובדה זאת הוא הרבה יותר חשוב מיצירת עוד מסגרת קבוצתית
שכאלה לא חסר בכלל
להפך
יש יותר מדי

אנשים מיישמים כללים במידה שונה
לדעתי אוטיסטים נוטים ליישם את הכללים האלה ברצינות עמוקה יותר מהשאר
זה גם מה שעולה מהתגובות ומהדרך שבה הם נאבקים מצורת הקשיים שלהם
הטענה שלי כלפיך הוא שאתה מזהה ישום של כללים חברתיים עם התבטאות יפה ונעימה בפורום,
ובעיני זה חשוד
כי זה בדיוק מה שכל הפסיכונורמטיבים עושים

אני לא דורש מאחרים להתנהג כמו שצריך
אף פעם לא עשיתי את זה
כל מה שאני עושה זה להעלות לפורום ציבורי הרהורים וחוויות ותחושות לגבי איך הדברים מרגישים לי
ואני לא נתלה ומסתמך על הדרך שבה האדם מתבטא אלא על דברים אחרים
כמו אופי התוכן והמצוקות שהוא מעלה
אז יכול להיות אדם שכותב לא יפה או לא מתאים ולא מסונכרן עם הקצב של כולם ( או בקיצור אוטיסט) אבל בשבילי דבר זה לא מהווה אינדיקציה לעובדה שאינו מיישם תשוקה לשיתוף וקיום חברתי עמוק יותר אלא דווקא להפך
ואילו אתה חוזר ונטפל רק לחיצוני ביותר
לצריך לכבד את כולם ולדבר יפה אל כולם ולה לה לה
בעיני זה ממש לא מכובד

שינוי מתרחש דרך שילוב של ביקורת ציבורית והתנהלות פרטית נאותה
העובדה שאדם מבקר את הציבור במילים חריפות לא אומר שאינו מתנהג בפרטי כמו שצריך
רק אנשים הכי שטחיים בעולם
להלן נ"ט
יחשבו כך

גור42

New member
נכון. אבל גם בטיעון הזה אפשר להשתמש כתירוץ להישאר פוץ

זה שאנשים לא מקשיבים למישהו, לא הופך אותו אוטומטית לאדם רגיש וקשוב ואמיתי ומתחשב. זה שאנשים אומרים על בן-אדם שהוא פוץ, לא אומר בהכרח שהוא באמת כזה, אבל גם לא אומר את ההיפך. ובדיוק בגלל זה שהציבור הוא "שופט" כל-כך גרוע של אופי אמיתי, כל אדם צריך לבדוק את עצמו.

ואני לא "נטפל רק לחיצוני". השפה שבה אתה משתמש בכלל לא מפריעה לי. מה שכן מפריע לי, זה האופן שבו אתה שופט אנשים בלי להכיר אותם בכלל. האופן שבו אתה מתייחס לאנשים שאיתם אתה בא במגע כאילו הם קריקטורות נלעגות ולא בני-אדם.

אבל את כל זה כבר אמרתי מיליון פעם בעבר. אז אילו היתה בך טיפה הגינות, היית מתייחס לביקורת הזו במקום להמציא עבורי דיעות שלא היו ולא נבראו.

לפחות ככה אני רואה את זה. אבל כמובן שזה לא התפקיד שלי לנהל את חשבון הנפש שלך. וגם אין לי פנאי לזה, כי חשבון הנפש שלי זו עבודה במשרה מלאה

arana1

New member
אפשר, אבל ממש לא חובה

ובשום מקום לא כתבתי שכל מי שלא מקשיבים לו הוא אוטומטית אדם רגיש וקשוב ומתחשב
יש עוד הרבה פרטים והרבה נתונים שיכולים לעזור ליצירת תמונת זהותו ומהותו של האדם
וכל מי שמבין משהו בפסיכולוגיה או רגיש מעט יכול לדעת איך לאסוף מהם הכללה

אתה מתייחס לפרט אחד אבל מידע אמיתי הוא תמיד אוסף של הרבה פרטים ולכן אין שום דבר בטיעון שלך,
סתם טיעון ריקני שכל מהותו הוא התנצחות

אני שופט אנשים על סמך ההכללה והתחושה שאני מקבל מהקשרים בין הדעות השונות שלהם כמו שהם מתבטאות בפורום הזה
וכיוון שאנשים מתבטאים כאן בהרבה נושאים אפשר לעשות הצלבה מסויימת ולגזור ממנה מסקנות

לא ביקשתי ממך לנהל את חשבון הנפש שלי
לדעתי אתה מתמטיקאי גרוע מאוד
ולכן לא הייתי שוכר אותך לעבודה מסוג זה

למעלה