הערב נערך ערב ...

הערב נערך ערב ...

הוקרה לזק"א ע"י הקרן לידידות לישראל . מוקדם יותר הם השיקו תחנות חירום והצלה חדשות , בתחנה המרכזית בים . כ 40 תחנות כאלה שיפרסו בכל הארץ .

2 שאלות לי אליך:

1) למה אתה חושב כך? פרט, נמק והסבר
2) האם אני שומעת צליל של חוסר הערכה?

זק"א

העבודה שזק"א עושים זה עבודה מאוד מאוד חשובה, ואפשר להגיד שמגיע להם המון המון זכויות וגמילות חסדים, במיוחד שזה עם המתים! חסד של אמת. אבל...ואני לא רוצה לכתוב על אירגון זק"א אלא באופן כללי על אירגוני חסד כמו זק"א, הצלה, וכו' בהתחלה הכוונות שלהם באמת טובות, הם מונחים ע"י הרבנים. אבל בהמשך הזמן יש כאלה (לא כולם) בזמנים מסויימים (לא כל יום) ששוכחים שהם מייצגים משהו בעצם ה"סמל" של אותו אירגון חסד. ולכן, הם שוכחים שהכל זה כדי לקדש שם שמים ויוצרים (לא במכוון) חילול השם. אתן דוגמא קטנה, (לא כדי לקלקל, אלא כדי לתקן) אני גר בעיר בני ברק. נוסע בה המון ברכב, כי עבודתי גם בעיר, ואני גר בה כך שאני כל הזמן על הכבישים בעיר. כשיש ארוע של תאונת דרכים או ארוע ראשונים במקום הם מגיעים אבל מה קורה כשהם לא בתפקיד... ריכוז של כל כך הרבה מתנדבים בעיר אחד יוצרת מצב שהם ניפגשים כמה פעמים ביום, והם מתחילים להפוך חלילה לנהנתנות! במיוחד אחרי שהרבנים אישרו להם לרכב על אופנועים. בחורים צעירים מתנדבים כשהם לא בתפקיד עושים לפעמים המון שטויות וסכנות שאני הייתי עד בהם! הציבור יש לציין בדרך כלל מסתכל עליהם בסלחנות, אבל חלילה שאם יקרה אסון כתוצאה מיזה זה יהיה חילול השם. רחוב רבי עקיבא, רחוב מרכזי בעיר בני ברק, סואן, המון עוברי אורח עוברים בכביש גם לא במעברי חצייה. והנה רכב פרטי של הצלה (לא בתפקיד) עושה פרסה באמצע הרחוב על פס לבן רצוף מול "דובק" מהכיוון שאני נוהג מגיע אופנוע של הצלה ועושה "חרקה" עד מ"מ ליד הרכב שעשה פרסה, הנהג נבהל אבל אחרי שהתברר לא שזה ידידו..הם עיכבו את התנועה כדי לפטפט בניהם ולצחוק! אני רוצה להדגיש-אני לא מביע חוסר הערכה-אלא פשוט שינון הכללים, ולדעת מה הם מייצגים בעצם שהייתם מול ציבור ברחוב.

מה זאת אומרת "מריצים את עצמם"

למה פרס נובל לשלום מעניין את זק"א? זה נראה לי שהם דחפו את עצמם אלא אנשים שמאוד מעריכים את פועלם ממליצים עליהם.

א77

New member
לדעתי זה נכון

הם מריצים עצמם בכל הזדמנות. להיות אל מול צלמי העיתונות. אבל ככה הם, ככה כל ארגוני 'הצלה'. ככה כל ארגון של הדברים מהסוג הזה. ורק ככה העסק הזה עובד. והנה חלק מאופנועי זקא שהיו חייבים להשתתף ב... הכנסת ספר תורה שהיה בכותל המערבי, מתרומתו של נגיד מסויים שתורם גם לזק"א. מה לעשות? ככה זה עובד.

בזה שהם ...

רבים ומשמיצים אחד את השני , והעיתונות מפרסמת הכל . והיהודי הפשוט יושב בביתו ועומד נדהם מהבלגן . זה? קידוש השם זה?

rafi4733

New member
הם הרבה יותר גדולים ממה שאתה חושב.

סרט של הטלויזיה האיטלקית על ארגון זק"א הוקרן עכשיו בערוץ 10, (אולי בעולם זה עושה נחת לראות שהם אוספים יהודים).

לרגע לא זילזלתי ...

בדברים המדהימים שהם עושים!! וגם לקידוש השם הגדול שהם עושים!! וגם את הצלחתם לחדור ללב הקונצנזוס הישראלי .

למעלה