הערב בשעה 22.30 ערוץ 2

הערב בשעה 22.30 ערוץ 2

הסרט שצילם יהודי ישראלי בשם לרנר שחזר לכפר הולדתו בפולין, ומצא את רוצח הוריו ובני משפחתו. היה פרומו לפני כמה חודשים - היום הסרט המלא. למעונינים. לא מצאתי שדיברתם על זה כבר. אם כן - מבקשת סליחה.... בכל מקרה לא להחמיץ.

הסרט היה מאד קשה ועצוב,

ולראות את הפולנים הפרמיטיביים האלה שלבושים בלויי סחבות , חסרי שיניים, חרושי קמטים, ומדברים על היהודים בנשימה אחת עם שדים ורוחות... וואלה יש נקמה! שישארו לחיות "טיף אין דרערט" (איך אומרים את זה בפולנית?...) כמו שמגיע להם. אמן, אמן ואמן!

טלמ

New member
יש כאלה ויש כאלה

אבל יש המון שמודעים שחיים על עזבון של יהודים ומתים מפחד שבאים לקחת להם. חברה של סבתא שלי נסעה לאנשהו בפולין (לא יודע לאן) לחפש את הבית שלה מילדותה וחזרה לשם יום אחרי יום למשך שבוע עד שהיא שכנעה את בעלת הבית שהיא לא תדרוש את הרכוש, היא רק רוצה להסתובב בבית. והיא מצאה על הקיר תמונה שהייתה תלויה בבית שהיא הייתה קטנה, רק את זה היא לקחה לישראל. ואח של סבתא שלי ביקר בעיירת הולדתם ותשאל סנדלר שהתחיל לדבר, אישתו של הסנדלר אמרה לו בפולנית (אחיה ז"ל של סבתי דבר פולנית שוטפת) שלא ידבר, כי זה יביא להם צרות. אז הסנדלר רק לחש לו שלא ידאג, אף אחד מהמשפחה לא בא לחפש כאן את הרכוש ומה שנשאר, נהרס ולא שווה כלום.

הלינקה

New member
ומי שלא ראה את הסרט, הנה

הקישור למאמר ותגובות קוראים. הדת הקטולית אינה מטיפה לרצח יהודים, אדרבא, יש לענות את היהודים עד שישתכנעו ויקבלו את הנצרות, שאז יבוא ישו פעם נוספת ויביא להם את הגעולה. מה שהריץ אותם לרצוח זה - פחד מהגרמנים, ביזת רכוש יהודי, קינאה ושנאת זרים

ראיתי אתמול את הסרט

ואכן היה קשה לצפיה,אכזריות שהיא יותר מחיתית התגלתה שם במלוא מערומיה עד כדי כך שאפילו חיפשו את לרנר אחרי המילחמה בשביל "לגמור אותו". שלכם חנה גונן

טלמ

New member
הלוואי ולא היום סיפורים רבים כמו זה

הסרט הביא את סבתא שלי לספר על משהו שסבא שלי סיפר לה. לפני שהם הכיר, מיד אחרי שהוא שוחרר מצ'סטנכובה, הוא ניסה לחזור לעיירת מולדתו מוגלניצה, ובא לביתו או בית אביו (הם גרו בנפרד) והיו שם שני פולנים, שהוא לא הכיר אותם, הוא הכיר קרובים שלהם. והם הצמידו לו אקדח לרכה ואמרו לו שאם תוך 48 שעות הוא לא מתפנה מהבית, אז לא יהיה טוב. הוא כמובן עזב, אבל לפחות עם המוניטין המשפחתי בעסקי הפרווה, שגרמו לו ולסבתי לחיות שנתיים טוב בלודז'. אחרי שהם התחתנו, הם באו לבקר במוגלניצה שוב, ראש העיר (גם פולני), שהכי את סבא שלי מלפני המלחמה או את אביו, הציע לו ללון בביתו.

הלינקה

New member
פולנים הם טובים ונחמדים כל עוד

לא מחזיקים ברכוש יהודי. את מה ששדדו, לא אוהבים להחזיר. אני מתנחמת בדבר אחד, שבנדיתים שבהם לא זכו לכלום מאיתנו.

טלמ

New member
נכון

בתקופות שהשלטון היה מגוחך בצורה מפליאה כל אחד היה יכול להקים בית, להגיד שזה שלו והתיעוד נעלם במלחמה. זה היה מאוד פשוט.

למעלה