הערב בערוץ 10

מירבי*

New member
הערב בערוץ 10

הערב בחדשות ערוץ 10 תהיה כתבה של סמדר פלד על האישה הנכה שעשתה פונדקאות בחו״ל.

שבת שלום לכולם ואמן שגם השבוע הבא יביא איתו בשורות טובות כמו השבוע שחלף

עצוב מאוד !

שבגלל נכותה לא נותנים לה את התינוקת ! זה פשוט מקומם .היא יכולה להביא עוזרת מה כבר קרה ? גם בחורות בריאות מביאות עוזרות .הסיפור עצוב ואני מקווה שהיא תקבל את ילדתה .

גשם 11

New member
עצוב מאוד שהיא הצליחה לעשות את זה !!

בחורה נכה 100 אחוז בלי יכולת לעשות כלום ובלי בן זוג- מביאה תינוקת לעולם.
אגואיסטיות אגוצנטריות ללא גבול.
היא צריכה להתבייש.

הורים בין היתר הם כאלה שחושבים על טובת הילדים.

דברים קשים, אבל אני עומדת מאחורי כל מילה.

VNRN

New member
עצוב אבל....

היא עברה על החוק והיא ידעה את זה.
עם כל הצער והכאב גם החוק הזה לא מושלם ויש ציבור רב שלא נכלל בו. הפתרון הוא להגיש בג"צים לפני שפועלים - זה מה שקיים במדינה שלנו.
בלי קשר לנכות, היא ללא בן זוג. יש עוד הרבה כמוה בארץ. אנחנו רק יכולים לברך שאנחנו נכללים בחוק ושאנחנו יכולים להיעזר בפונדקאית בארץ. גם אנחנו לא היינו יכולים אלמלא אנשים שנאבקו על זכויותיהם ופנו לבג"ץ פעם אחר פעם.
לשימחתי אנחנו מדינת חוק ואסור לנו לקחת את החוק לידיים.

natasaa

New member
היא לא עברה את נחוק, היא פשוט לא עמדה בו..

היא לא עברה את החוק כי החוק מגדיר שאסור לעשות את ההפריה בארץ.. כך שהיא לא עשתה שום דבר פלילי, לא שזה עוזר..

אין קשר בין נכותה לכך שהתינוקת לא בידיה. אפילו העובדה שאינה עומדת בחוק הפונדקאות הישראלי הוא לא משנה כאן. לצערי – הדבר שעומד בינה לבין התינוקת – היא תרומת ביצית. מאחר ואורית אינה יכולה להוכיח את קשר הגנטי לתינוקת, היא לא תקרא אמא שלה – אלא אם כן תגיע לבג"ץ, ותשכנע אותם בזכותה לאימהות.

כל הנשים היחידניות, אשר נזקקות לתרומת ביצית, נמצאות באותו מצב. המדינה אומרת – "אם אין לכן בן זוג, אשר יטען אבהות, לא תהיו אימהות באמצעות פונדקאות בארץ, או בחו"ל".

אורית היא נכה, אבל זה לא מרכז הדיון, אם היא הייתה נכה עם בן זוג הייתה היום אמא.

עצוב לי על כל הנשים שאני מדברת איתם, וחייבת לומר להן שאין להן סיכוי בלי בן זוג. עצוב לי כאישה..

VNRN

New member
חולקת עלייך

אולי זה שילוב של מספר חוקים אבל ברגע שהלידה מבוצעת בארץ ואין אישור לפונדקאות, הילד הוא של היולדת שהיא הפונדקאית במקרה הזה. אם הפונדקאית מוותרת על הילד משמע שאין לו אמא. גם אם הביצית היתה שלה, בישראל לא ניתן להפרות אישה אחת בביצית של אישה אחרת ללא אישור הועדה. השבוע היתה לי שיחה עם זוג לסביות שבגלל החוקים בארץ אינן יכולות להחזיר עובר מביצית של אחת מהן לגוף של השנייה שתישא את ההריון. לכן לדעתי מקור הביצית אינו משנה להחלטה.
ברגע שהלידה בוצעה בארץ, חל החוק הישראלי.

natasaa

New member
דווקא בעניין זוג לסביות יש פסק דין לטובתן

שבועיים לפני פסק דין על אימהות שלי ניתן פסק דין לגבי זוג לסביות שכמו שאת תיארת החזירו עובר מאחת לשנייה.
בנות עשו הפריה והחזרה בחו"ל (כי חוק הישראלי מגביל רק את זה), חזרו לפה, "הנתרמת" ילדה, וילד הוכרז כשלה. אמא הביולוגית (לא אמא היולדת) דרשה להכיר גם בה כאמא ובית המשפט נענה - נתן לה צו הורות והכיר בה כאמא.
אם מסתכלים על כל העניין לא כפונדקאות אלא כתרומת ביצית (צד שני של אותו מטבע
), לתורמת ביצית שלא תרמה במסגרת חוק תרומת ביצית, יש זכויות אימהיות. אז גם אם מישהי אחרת ילדה את ילד שהוא גנטי קשור אליה, לאמא הגנטית יהיו זכויות.

סורי על התפלספות - אבל על אי- קיום "דין היולדת" בחוק הישראלי מושתת גם פסק דין שלנו על פיו אני האמא. בישראל אין דין היולדת, וקשר גנטי הוא משמעותי מאוד (אם לא קובע בלעדי). אולי מידע זה יכול לעזור לנשים שאיתן דיברת..

gami088

New member
כתבה מרתיחה

נורא הכעיס אותי המעשה שלה.. עצם העובדה שזה לא ילד שלה משום כיוון ועניין, נכון היא קנתה את הביצית אבל עדיין אין שום קשר גנטי.. והמשפט שלה שהכי קומם אותי היה שאמרה, ״ מישהי אחרת מלבישה את הילדה שלי, מאכילה אותה״ היא בעצמה לא מסוגלת לטפל, מה הרעיון בלהביא מטפלת לה ולילדה?! ממש מעשה חסר התחשבות והגיון. כמה שזה נשמע חסר רגישות מצידי אבל ילד זקוק להורים שיכולים לדאוג לו ולטפל בו. אחרת זה חוסר רגישות כלפי הילד

שמחה2008

New member
התגובות כאן בפורום כזה מיוחד מקוממות

דווקא כאן היה אפשר לצפות לפחות ביקורתיות.
גם מפונדקאיות שחוות את הקושי הרגשי האדיר, את הסבל הקשה שכל אחת כאן עברה ואת הדמעות הרבות שנשפכו אצל המיועדות בדרך אל הילד.
בכל הכבוד, אני לא חושבת שמישהי כאן יכולה לשפוט את אותה אישה.
נכון, זה לא חוקי.
אבל מפה ועד להכרזות שלכן שאין לה זכות וכיוב׳ הדרך ארוכה.
כואב ומרגיז מאד לקרוא.
מזכיר לי דיונים בפורומים אחרים על פונדקאות בהם מלא גאונים משועממים מפיקים מפיהם אמירות מרושעות, מתנשאות, שנובעות מבורות טפשות ומחוסר רגישות ואני מרגישה פשוט חסרת אונים מלקרוא את בליל השטויות שלהם.
חייבת לומר שהדיון הזה - לזרא בעיניי.

צר לי.
נדיר שאני מגיבה כך, אבל היה לי חשוב שגם דעה זו תישמע.

גשם 11

New member
הרשי לי לא להסכים איתך

האמהות המיועדות כאן הן בעלות יכולת להשתמש בידיים וברגליים, ובעלות בעל שיכול לעזור ולתמוך ולגדל במשותף.
אני בכלל לא מתעכבת על הנושא החוקי- היא נכה 100 אחוז פור גוד סייק !!
על מה את מדברת ? להביא ילדה לעולם עם ציטוט מהכתבה "המטפלת תשכיב אותה לידי במיטה" ?
הרצון לאמהות לא גובר על הכל .
ממש לא.

לא ראיתי את הכתבה המדוברת

אבל גם לי חלק מהתגובות כאן נראו בוטות ונחרצות מידי.
איך אפשר לשפוט אישה שכל מה שהיא רוצה זה להיות אמא??

מדכימה איתך שמחה

לא ראיתי את הכתבה. אבל התגובות כאן היו קשות לי לקריאה. מודה.
במיוחד משפט כמו:"נכון היא קנתה את הביצית אבל עדיין אין קשר גנטי..." - בתור אמא לילדים שהגיעו מתרומה זה נשמע רע מאד. היא עברה על סעיפי חוק פונדקאות וללא ספק עשתה המון המון שגיאות ועדיין ,דווקא פה, בפורום הזה, הייתי מצפה שיישקלו מילים ויביעו ביקורת באופן קצת יותר עדין.

talbensh

New member
לא שופטת אבל...

אחרי עיון קצר בכל הסיפור הזה עולה שהיא בסופו של דבר עברה על החוק.
בית המשפט הגיב ואמר שאין קשר בין היותה נכה לבין לקיחת ביתה לאימוץ.
היא עברה על החוק בעצם התהליך שבו היא בחרה לקיים את הפונדקאות וזאת בסופו של דבר הסיבה האמיתית שבגללה לקחו לה את הילדה.

מכירה נשים נכות בכסאות גלגלים שיש להן ילדים ביולוגים ולהבדיל מכירה באופן אישי אישה נכה ונשואה שאישרו לה הליך פונדקאות בארץ.

דעתי האישית היא כמובן שהסיפור עצמו כואב ולא פשוט ואפשר להבין רצון של כל אישה להפוך לאמא אבל לא סתם הפונדקאות בארץ מעוגנת בחוק,
ולדעתי אם בית משפט יאשר לה זה יהיה תקדים רציני שיגרור אחריו עשרות מקרים נוספים שמהם אני חושבת שהמערכת מעוניינת למנוע...

מתי74

New member
ועדיין התגובות פה בוטות למדי

ובלי הרבה רגש בכלל.....סליחה אבל זו דעתי...מרגישה שאין פה הרבה הבנה וחבל לא עושה חשק להיכנס...

פ יוני

New member
תקראי את פסק הדין, תראי שהיא לא עברה על חוק

למען האמת לא הכל שחור ולבן.
חוק הפונדקאות אוסר ביצוע החזרת עוברים למי שלא תהיה אם הילוד ולא עברה במסלול המוסדר של הועדה.
בתהליך שהיא ביצעה כל נושא ההפריה בוצע בחו"ל כך שאין כאן עברה על חוק הפונדקאות. אבל ברגע שהלידה בוצעה בישראל המדינה הגדירה את היולדת כאמא.
מדהים שלאחר שהמדינה כל כך נאבקה בנו, שבסך הכל אמרנו שאמא ואבא נקבעים על פי גנטיקה (למעט מקרה תרומת ביצית ותרומת זרע), כאן פתאום המדינה אומרת שיש רק הורות גנטית.
אני באמת מאמין שהפרשה לא הגיע לסופה כי לפי תשובת היועץ המשפטי לממשלה לבג"ץ, המדינה מסכימה לצוו הורות גם כשהתהליך לא בוצע בישראל ואין קשר גנטי, כך שבעצם אם המדינה לא תסכים לצוו הורות במקרה הספציפי זאת תהיה הפליה.
אני באמת מאמין שכל אדם זכאי להגשים את חלומותיו ואי אפשר לשלול הורות מנכים או חולים במחלות כלשהם ואם היא תמשיך לנסות יש אופציה שבג"ץ יהפוך את ההחלטה.

למעלה