הערב בערוץ 10

מירבי*

New member
הערב בערוץ 10

הערב בערוץ 10 בשעה 21:00 תשודר תכניתם של אורלי וגיא על המקרה של רותי נחמני ועל מקרה נוסף חדש וזהה.
כזכור רותי נחמני עברה טיפולי פוריות ורגע לפני שהתחילו פונדקאות בעלה עזב אותה ולא איפשר לה להשתמש בעוברים שיצרו יחד.
התכנית חוזרת למקרה ההוא ומספרת על מקרה חדש ודומה ועל סירוב הוועדה לנשיאת עוברים לאפשר לאותה בחורה שכעת היא גרושה להמשיך בתהליך פונדקאות.

מירבי*

New member
התכנית היתה קשה

איך הירגשתם?
לי באופן אישי, למרות שהיכרתי את הסיפור של רותי נחמני היה קשה מאוד לראות ולשמוע את מה שהיא עברה, מה דעתכן? הוא היה צריך לאפשר לה להשתמש בעוברים שלהם? מישהי הצליחה להזדהות איתו?

אכן קשה אבל

אי אפשר לכפות על מישהו אהבות כשאינו רוצה או מוכן !! עם כל הכבוד לרותי נחמני ... ז

גשם 11

New member
אני יכולתי להבין אותו

אותה גם, אבל גם אותו.
יכול להיות שבמקום להיות 15 שנה בדיונים משפטיים,
היתה יכולה לאמץ כבר מזמן, ולא כמו עכשיו שהיא בשנות השישים שלה (לפי החישוב שלי) ויש לה ילד בן 6.
אני זוכרת את הסיפור עוד כשהייתי ילדה.

אני האחרונה להעביר ביקורת, מי שלא עבר את הסבל של בעיות הפוריות לא יכול להבין לרגע.
רק הערת אגב, האם לא כדאי לבדוק גם אופציות אחרות ?..
לדוגמא נשים שלא מוכנות לשמוע על תרומת ביצית, ורק אחרי זמן וסבל רב מוכנות, והיום חובקות ילדים ?
שאלת השאלות לגבי תורשה או סביבה..

גשם 11

New member
ושכחתי לציין

שבכל מקרה,
מגיעה לה תודה גדולה על כך שפתחה את נושא הפונדקאות בארץ.
גם אם עדיין החוק אינו מושלם.

גשםם מסכימה עם כל מילה !!

אסור לכפות על גבר להיות אבא נגד רצונו ואני מבינה אותו מאוד !! ובמקום לבזבז זמן בבתי המשפט יכלה לעשות אולי ילדים עי פונדקאית או באופן טבעי או לאמץ סתם מלחמות מיותרות .

נוני 75

New member
מגיעה מפורום אימוץ

אני בלי רחם. עברתי שימור פוריות.
קל לשפוט את רותי נחמני (למה לא אימצה ,למה חיכתה למה ולמה)
היא הייתה כבר עם רגל אחת על המטוס כשבעלה החליט שלא בא לו. איך אתן הייתן מרגישות? כמעט נגעה באושר והוא החליט שלא מתאים .נכון אי אפשר לכפות אבהות, אבל הנושא מורכב. היא לא גנבה זרע, הם היו נשואים והם היו ביחד .
ולגבי תהליך האימוץ -אי אפשר לשפוט, גם אתן לא רצות לאמץ -נכון? ומתעצבנות שאומרים לכן, לכו תאמצו יש הרבה ילדים עזובים למה אתן מתעקשות להמשיך בתהליך הפונדקות ,תרומות ביצית וכו.

אני מצדיעה לה. ושמחה שהגיעה לנחלה.

סיפור לא פשוט

בכלל.
אפתח בכך שאומר שאני לא חושבת שצריך או שניתן להכריח מישהו להיות אבא אם הוא לא רוצה בכך. אפשר לומר עליו ועל האופן שבו התנהג הרבה דברים (כמו למשל שהגיע לדיון בבית משפט עם חברתו ההרה....) אבל הוא האבא של העוברים שלו והייתה לו את הזכות לעשות את מה שעשה גם אם זה משהו שלי באופן אישי עשה רע. רק לדמיין מה היה קורה אילו בעלי היה מחליט להיפרד שנייה לפני החזרת העוברים............

אסור לשכוח את הזוגיות בתהליכים הקשים האלו שאנחנו עוברים. המטרה הסופית-ילד- הופכת להיות הדבר היחיד שעומד לנגד עיננו, אך מה שבאמת צריך להיות לנגד עיננו כל הזמן הוא המשפחה אליה יגיע אותו ילד, הרי הילד יגיע בכל מקרה, כך או כך. המטרה היא שיגיע למשפחה מלוכדת ולהורים שעדיין אוהבים, תומכים ומעריכים אחד את השנייה.

יש לי עוד הרבה מה לומר, אך אסיים בכך שאומר שבעלה של רותי והאם הוא היה בסדר או לא הוא לא נושא הכתבה בכלל!!
נושא הכתבה הוא כמה רחוק מוכנה ללכת אמא, הרבה לפני שהיא הופכת לאמא. אישה אמיצה שנלחמה כנגד כל הסיכויים. השאלה למה היא "בזבזה" זמן במלחמות ולא אימצה מוקדם יותר היא שאלה לא רלוונטית, בטח שלא בפורום שלנו! כל אחת מאיתנו נלחמה במשך שנים, סיכנה את בריאותה והפכה עולמות לפני שפנתה לפונדקאות או אימוץ. בזכות נשים אמיצות כמוה שלא מוכנות לקבל אות רוע הגזירה של חוקים מטופשים, נתפתחות דלתות לכל אחת מאיתנו. אני מקווה שהן יובילו לשינוי בחוקים ויתירו פונדקאות בארץ גם לנשים רווקות, הומואים ולסביות. לכל ההורים באשר הם.

MAMALY

New member
הוא היה צריך לתת לה את העוברים שלה

מה הוא נתן בשבילם מה???? זרע??? מי ישמעעעעע זרע זה לא הילד שלך עדיין אולי ביולוגית אבל זה באמת לא דרש הרבה מאמץ היא עברה כ"כ הרבה טיפולים קשים כל כך נךלחמה מגיע לה זה שלה זה הילדים שלה לא הזרעים חשובים האמא חשובה.

הוא לא היה חייב להיות חלק מחיי העובר במידה וישתרש נתנו לו את הבחירה
היא בכל זאת היתה אשתו עברה כ"כ הרבה יכול היה לתת לה זה ממש לא דרש ממנו כלום חוץ מחמלה זה הגיע לה.

אני בשוק שאתן בכלל חושבות עליו רציתי לחנוק אותו חצוף איש קטן ורשע.

רותי נחמני אישה גדולה מהחיים אני מצדיעה לה!!!

ממש לא ממלי !

למה לתת לה את העוברים ?? מה זה מה הוא נתן בשבילם ? זה שלו כמו שזה שלה התגובה שלך ממש מקוממת !!הוא רצה להביא ילד מאהבה ושם כבר לא הייתה אהבה למה שיסכים שהיא תלד ילד שלו ?? ממאלי ... את לא אובייקטיבית . תארי לך שהיית את במקומו ואת הייית הגבר שמאלצים אותו להסכים להוליד ילד ללא רצון .כל הכבוד לרותי נחמני שבזכותה יש את חוק הפונדקאות בארץ .

תודה לרותי נחמני

בזכותה יש לי תקווה להיות אמא אם לא המלחמה שלה נראה לי שעד היום לא היה חוק פונדקאות בישראל
אני חושבת שהוא לא היה בסדר איתה. קודם כל בשביל מה אתה בא למשפט עם חברה בהריון? בשביל להוציא לרותי את העיניים? ברגע שראיתי את זה כבר הבנתי שהוא עושה לה דוקא.
לו יש זרע בלי סוף ועובדה שהוא הפך לאבא אחרי שהתגרש מרותי. אצלה זה היה הצאנס האחרון.

למעלה