הערב בחדשות ערוץ 2

מירבי*

New member
הערב בחדשות ערוץ 2

הערב בחדשות תשודר כתבה על פונדקאיות נשואות ממעמד בינוני שהחליטו לעבור תהליך פונדקאות על מנת לשפר את מצבן הכלכלי.

הכתבה הזאת הרגיזה אותי נורא

כמה עיוותים, כמה חוסר דיוק, כמה דעות קדומות....
פונדקאיות ש"מוכרות" את גופן כדי לשפץ מטבח או לטוס לחו"ל והאם אנחנו כחברה יכולים להרשות את זה לעצמנו.....נו באמת.
כשהיו כתבות שהציגו פונדקאיות עניות שעושות את זה, לכעורה, כי אין להן מה לאכול ואין להן ברירה כולם צקצקו בלשונם.
עכשיו כמראים פונדקאיות ממעמד הביניים שעושות את זה כדי להגשים חלום או לקנות דירה, כולם עושים את אותו הדבר.
נראה שלא משנה מה תמיד יהיו דעות קדומות של אנשים אנשים שאין להם מושג......
מרגיז.

מירבי*

New member
צודקת

מה שהרס לדעתי זה הקריינות שליוותה את הכתבה וכמובן הדעות המיושנות של העובדת הסוציאלית שחקרה מקרי פונדקאות.
הפונדקאיות היו מקסימות וכנות ודיברו על הדברים באופן חיובי ונעים.

platti

New member
מסכימה

אני שמחה שלא השתתפתי בכתבה (הכתבת פנתה אלי ודיברנו מספר פעמים...) אני חייבת לציין שהכתבת הייתה ממש בסדר וכנה מאוד והיה לה חשוב מאוד להבהיר שהכתבה עוסקת בעיקר במניע הכלכלי (לכן לא השתתפתי...).
עצם העיסוק במניע הכלכלי הוא בסדר, אני חושבת שזה בסדר שאישה מחליטה "לעשות לה ולביתה" והיא יכולה לבחור לעשות זאת בדרכים שונות, כולל פונדקאות.
מה שהיה מאוד מרגיז אלו ה"תובנות" של החוקרת שכנראה חקרה את הנושא די ממזמן ולא ממש מעודכנת והקביעה שאנחנו מסכנות את עצמנו ושהילדים שלנו נפגעים וכו' וכל זה כדי "לשפץ מטבח".
דבר נוסף, שבגללו אני בחרתי לא להשתתף- הכתבה הייתה על "הדור החדש של הפונדקאיות", יש הרבה פונדקאיות מה"דור החדש" שעבורן המניע הוא לא כלכלי. (וגם כשהמניע הוא כלכלי הבחירה לעשות דווקא פונדקאות מעידה משהו על האישה- כלומר, אפשר להרוויח כסף בדרכים שונות וכל הפונדקאיות מדברות גם על החוויה, המצווה, החיבור...).
אני הצעתי לכתבת להכניס גם את הפן הזה לכתבה ואז אולי הייתי משתתפת. אבל היא אמרה שהם מחפשים "ערך מוסף" לכתבה. חבל שזה ה"ערך" שבחרו בו.
לפחות הכתבה עוררה את הנושא ובסביבה שלי דברו ודנו על כך והייתה לי הזדמנות להציג את הצדדים הנוספים בתהליך...
ועוד דבר שחשבתי עליו (בעקבות הכתבה וכל מיני דיונים שלקחתי בהם חלק)- רוב התהליכים ששמעתי עליהם מתנהלים טוב, בתקשורת פתוחה, אבל יש גם תהליכים לא פשוטים, מורכבים מאוד ואפילו קשים שבהם אחד הצדדים או שניהם חווים קושי, לא סומכים, מתערערים... אני חושבת שהמדינה צריכה לקחת על זה אחריות, היום אחרי שמקבלים את האישור מהועדה וחותמים בפניהם, אין קשר אם אף גורם שבודק את התהליך. במידה ועושים את התהליך בליווי פרטי (מרכז, סוכנות, או כל ליווי פרטי אחר) יש גורם שאמור להיות בקשר, שאפשר לפנות אליו, אבל לא מחויבים לזה. אבל מי שעושה פרטי בעצם מתמודד לבד... אני חושבת שאולי צריך לקבוע פגישה של הפונדקאיות (לפחות) במהלך התהליך, נאמר לאחר זמן מסוים שיקבעו מראש עם הועדה ובמקרים מסוימים לחייב בליווי פסיכולוגי... סתם כדי שיהיה מעקב. לא יודעת אם כולם/ן ישמחו על רעיון כזה אבל יכול להיות שזה יעזור...

מסכימה איתך לגבי מנגנון מלווה

אני חושבת שצריך להיות אחד כזה בהתליך גם להורים וגם לפונדקאיות, אם ירצו להשתמש בו, ללא כל קשר למרכז כזה או אחר.
יש כמה נסיונות לליווי שלא ממש מועילים בינתיים.
אני חושבת שהוועדה התחילה "לחייב" פונדקיות ללכת לכמה שיחות עם פסיכולוג במהלך התהליך (במרחאות כי אף אחד לא ממש מבצע את זה או עוקב אחרי זה).
יש גם את הכסף שההורים מייעדים לטיפול פסיכולוגי עד חצי שנה אחרי הלידה שמחוייב על פי החוזה ואני חושבת שהוועדה מסתמכת על זה שאם הפונדקאית צריכה ליווי היא תשתמש בסכום זה, מה שבפועל כמעט ולא קורה.
וכמובן את העוס"ית מהשירות למען הילד ש.... איך לומר...... לא ממש מועילה בכלום. היא נכנסת לתהליך לקראת סופו ויוצאת ממנו מיד אחרי החתמת הצדדים יום לאחר הלידה. בטח שלא הייתי סומכת על הליווי שלה.
זה נראה כאילו יש מחשבה בכיוון שאת מדברת עליו אבל שום ניסיון עד כה לא ממש הצליח, בעיקר לא לאחר שהתהליך נגמר.

למעלה