למרות זאת החלטתי להגיב...
גחמותיו של המחשב שלי לא ישברו את רוחי!! > בקשר לאירופה: שמעתי כבר מלא מעט ישראלים משפט דומה להפליא: "אילו הסכסוך הזה היה עם שוודים ונורווגים (ולא עם ערבים) - כבר מזמן היינו מגיעים לפשרה... מפתיע אותי לשמוע את אותו הדבר ממך, רק עם זיקה לצד השני. אשמח אם תוסיף בעניין הזה קצת יותר פרטים, כמו כיצד בדיוק לדעתך היתה ממשלה אירופית פותרת את הבעיה במקומנו. > בנושא מהומות אוקטובר: האינתיפאדה הפתאומית של הרשות הפלשתינית העמידה אותנו בהפתעה גמורה. כולנו ראינו כבר את הסכסוך הזה מגיע לסיומו בצורת מדינה פלשתינית שתקום בעזה ובגדה. פתאום בא ערפאת והפיל את קמפ דיויד על זכות השיבה. מחנה השלום בישראל (שכלל גם פעילים ערבים רבים) הרגיש מרומה ונבגד. בתקופה הקשה ההיא, ראינו כולנו את ערביי ישראל כבני המדינה שלנו שאינם מזוהים עם האינתיפאדה הלא מוצדקת הזאת, שהיתה אמצעי פוליטי ברור של ערפאת. כולנו היינו בהלם מוחלט(!!!!!!) כשהתברר שערביי ישראל החליטו לפתוח בלב המדינה באינתיפאדה משלהם. כנראה שגם המשטרה היתה בהלם - מפני שאיש ממפקדי המשטרה לא הכין מראש תוכנית לפיזור מהומות שנראו כמו התחלה של מלחמת אזרחים. בד"כ המשטרה לא עושה הרבה יותר מרישום דו"חות על מהירות מופרזת, ופתאום היו צריכים להתמודד עם אבנים, בקבוקי תבערה, דגלי חיזבאללה ואש"ף והמון זועם שחוסם כבישים באופן בלתי חוקי - וכל זאת בלב המדינה. לפתע גם התברר לשוטרים עד כמה התושבים הערבים מצפצפים עליהם, לא מכירים במשטרה כגוף שיש להישמע לו, ומעדיפים להקשיב לאימאם במסגד, או לכל אחד אחר, העיקר לא למשטרה שקוראת להם ללכת הביתה ולעצור את הבלגן. הטרגדיה שקרתה בהמשך, שבה נהרגו 12 אזרחים ערבים ואזרח יהודי, ותושבים יהודים לקחו את החוק לידיהם וניסו לעלות על יישובים ערבים ולחבל ברכוש, היא פאשלה איומה של המשטרה, שנתפסה בביצים כבלתי מוכנה לתרחיש של פיזור מהומות. כפי שכבר אמרתי - איש לא חשב מראש שאינתיפאדה ערבית ישראלית היא דבר שעומד על הפרק. בדיוק כמו רצח רבין והטבח של גולדשטיין - לפעמים דברים נוראים צריכים לקרות ולהכות בהלם את כולם, כדי שנבין שכל מה שכבר קרה בעולם - אפשרי ויכול לקרות גם כאן. לדעתי, אתה לא צודק לגמרי בנושא ה"די לאלימות". על פי הזכור לי מהעיתונים שקראתי, מאות מפגשים בין יהודים לערבים התקיימו לאחר המקרה ההוא, ונראה היה שהרצון של רוב האזרחים כאן היה לנסות להציל את המצב ולהחזיר אותו לקדמותו. בעיתון הופיעו כתבות רבות שהטיחו ביקורת קטלנית במשטרה על האיפה ואיפה שהיא נוהגת כלפי יהודים וערבים, ובעקבות לחץ ציבורי כבד הוקמה וועדת חקירה שעדיין דנה בנושא. כלומר - הציבור הערבי לא הופקר, ולמרות המהומות ההן, שרבים רבים כאן ואני ביניהם, רואים בהן בגידה איומה בשלטון החוק ובמדינה, המסקנות יוסקו למניעת הישנות טרגדיה דומה בעתיד. כנראה שמעכשיו אפשר יהיה לראות יותר גז מדמיע במחסני המשטרה........ > בנושא הפליטים הכוונה לא היתה לחוסר מקום מבחינה פיזית. אמנם העולים החדשים יצרו זעזוע מבחינת הכלכלה ומקומות הדיור והעבודה, אבל היה להם משהו במשותף עם רוב אזרחי המדינה (יהודים). לכן הם לא היוו סכנה לערעור השלטון כאן. אילו הבאנו לכאן 5 מליון ערבים, היה הדבר גורם בהכרח לערעור היציבות השלטונית ולמלחמת אזרחים עקובה מדם, ומה שבטוח - דמוקרטיה לא היתה יכולה להתקיים כאן יותר, מפני שדמוקרטיה זקוקה לרוב. מספיק להסתכל על מה שקרה ללבנון כדי להבין על מה אני מדבר. ברור לי שבתור ערבי היית מעדיף לראות כאן שלטון שמבוסס על רוב ערבי - ואילו אני מעדיף את המצב הקיים. לכן תמיד תראה בעולים החדשים מהגרים זרים שהלגיטימיות שלהם כאן מוטלת בספק - ואילו אני אראה בהם אחים שטוב שבאו.. השאלה היא האם היית מוכן לעבור כאן מלחמת אזרחים שאיש אינו יודע כיצד תיגמר, כמו בלבנון, רק כדי להשיג רוב ערבי? לפי דעתי זה מיותר. (דרך אגב, אילו לא היה כאן רוב יהודי, אין ספק שמהומות אוקטובר היו הופכות למלחמת אזרחים) > מדינות ערב שוב אני בהלם מהבדל התפיסות בינינו... אני רואה את מדינות ערב כמעצמות נפט שמחזיקות את כל העולם בביצים ומשתמשות בפלשתינים ובשנאה למערב כדי לנהל את העימות כאן בשלט רחוק... נראה לי שגם בעניין הזה כדאי שתרחיב קצת....... ונכון, מי שרוצה עצמאות, חייב להבין שרק הוא יכול לדאוג לעצמו. את זה הבין העם היהודי אחרי השואה.