העקב והכאב

העקב והכאב

שלום למשתתפי הפורום. איני מטפלת או מטופלת אבל יש לי שאלונת, אני לא מבינה ברפלקסולוגיה כלל וכלל אבל- אני תמהה לגבי איזור העקב של רגלי השמאלית, יש נקודה מסויימת בצד הפנימי של העקב, בערך באמצע בין קשת הרגל וקצה העקב החיצוני, הנקודה כואבת לפעמים באופן שממש לא נוח לי לדרוך על הרגל. האם יש רעיונות למישהו? תודה.

csh018

New member
ברוכה הבאה שינויים מרחיקי לכת אהבתי

את הנייק. לשאלתך האם את יכולה לצרף תמונה או ציור של כפות הרגלים כדי לזהות את הנקודה בהתאם למפה הרפלקסולוגית ולתת עוד היבט לתשובה. ובנתיים עפ"י התאור נשמע כמו סוג של דורבן או יבלת מסמרית. הקלה בעזרת RING שמונע מגע עם הנקודה. בדיקה ותיקון יציבה שגורמים לאותה ריקמה להפוך לקשה. ממתין שלומי

תודה על התגובה

ניסיתי בעצמי להעזר במפות שבאתר אבל לא הצלחתי למקם בדיוק. מה זה דורבן??? (חיה שיורה את קוציה בשעת סכנה) לא זכור לי שדרכתי על משהו או שנעקצתי וכשאני נוגעת במקום אני לא מרגישה את הכאב. רק בזמן עמידה/הליכה... אם תפנה אותי למפות אחרות אולי אמצא שם את ההסבר. תודה בכל אופן.

שלום

כמדומני דורבן הוא מצב בו העצם בכף הרגל משתחררת וזה גורם למתיחת רקמות חיבור שיש ברגל מהעקב עד לבהונות והמתיחה הזו היא שגורמת לדלקת ולכאב. עוד על כך ניתן לקרוא באתר INFOMED, ומביאה לך גם קישור על דורבן ויש שם הן הסבר המונח והן הסבר על אופן הטיפול הרפואי המקובל. בהצלחה. ענת

avorly

New member
שינויים, ברוכה הבאה באור ../images/Emo82.gifנו

בהחלט מצטרפת לבקשת חברי לצילום כף הרגל. אם לא ניתן - בקישורי הפורום ניתן לראות מפה עם מספרים. אם תוכלי לכוון אותנו - נוכל לעזור יותר.

כשאמא שלי סבלה מזה

זאת אומרת היה לה דורבן, אז חיפשתי באינטרנט פרטים על זה, אני לא מטפלת אלטרנטיבית ולא מלומדת ! הפרטים שאני יודעת הם מקריאה ברשת בלבד, ולא להתייחס אלי כאל רופאה, ומה שמצאתי שהסיבה הרוחנית של דורבן היא הרגשה של תקיעות בחיים, חוסר עשייה של דברים שרוצים ועוד ואכן זה היה המצב של אמא שלי, היא עובדת בעבודה שאינה יצירתית והיא לא מגשימה את חלומותיה. למזלה יש בקיבוץ שלנו מטפל רפלקסולוגי שתוך כמה טיפולים העלים לה את הדורבן ויחד איתו את כאבי הגב שלה, בעיות השינה שלה ועוד..

למעלה