העצרת!

• פותח הנושא yg5
  • פורסם בתאריך

yg5

New member
העצרת!

העצרת היום היתה נורא מרגשת... באמת ממש הייתי על סף דמעות בשלב מסוים... סחטיין על ההשקעה! היידה פרס וכו'... בנימה אישית: מי שהיה... איזה 200 אלף בקושי מאה היו! לא יפה לשקר!

EverMan

New member
על מה אתה מדבר ?

אני הייתי ב3 העצרות האחרונות ... בחיים לא ראיתי עצרת כ"כ מלאה. לרוב מאחורי אנטרדת השואה, יש מקום להלך בכיף , לא לחוץ שם ... הרחובות לצד הבמה - יש בהם מקום להלך , אפשר לשבת שם בסבבה ... הכמות אנשים שם הייתה היסטרית.

יוֹאב

New member
הייתי בכל העצרות עד היום

מלבד ב-4 שנים לרצח (הייתי אז בלבנון). מההתחלה אמרתי שזה מוגזם ושאין שם 200 אלף (העיתונים הבוקר מדברים על 100 אלף וגם זה נראה לי מוגזם) , אבל זו הייתה עצרת באמת יפה ואיכותית.

זו הייתה העצרת הראשונה שלי...

ולמרות העייפות מאוד מאוד נהנתי, היו המון אנשים. בגלל שאני לא מנוסה בספירת אנשים לפי מטרים מרובעים אני לא יכולה לתת אומדן... אבל אפשר לצאת מהעצרת בתחושה שיש תקווה... אין דרך אחרת !

לא זכורה לי עצרת בכזה סדר גודל

כל עצרות הזיכרון לרבין הזכורות לי (כולן מאז 1997) היו יפות ומכובדות, אבל כמות כזו של קהל לא נראתה באף אחת מהן. ולעומת זאת, כמות כה גדולה של תעמולה פוליטית מיותרת (מצד כל הארגונים והמפלגות- מרצ כעבודה, שלום עכשיו כתנועות הסרבנים) שאין לה דבר וחצי דבר עם רבין (שהיה מתנגד להסכמי ז'נווה כפי שהתנגד למסמך ביילין-אבו מאזן; שהוקיע מכל וכל את הסרבנים; ושכינה אנשים כמו אביב גפן, המעודד ירידה מהארץ- 'נפולת של נמושות'). אני אמנם תומך בהבנות ז'נווה, אבל העצרת הפכה לקמפיין פוליטי. חבל, חבל מאוד

EverMan

New member
תוכל להגיד לי איך העבודה

עשתה תעמולה פוליטית מיותרת שאין לה דבר וחצי דבר עם רבין ?

נוער העבודה

הגיעו לעצרת בשיירה ארוכה עם שלטים שעליהם, באופן די לא ברור, היה פשוט כתוב 'אין דרך אחרת'. אבל זה עוד מילא, כי גם שאר הארגונים הגיעו עם שלטים ותעמולה. הקטע הבעייתי באמת הוא, שכאשר שייקה לוי ביקש מכל בני הנוער בשורות הראשונות להוריד את השלטים, בניגוד לנוער מרצ, פעילי 'שלום עכשיו' ואנשי תנועות הסרבנים, פעילים רבים בנוער העבודה לא הורידו את השלטים.

EverMan

New member
אבל זו

לא תעמולה פוליטית לא מקובלת. זה רק להראות "אין דרך אחרת" מלבד דרך רבין. זה לא שימוש ציני וקר לקידום תעמולה אקטואלית כלשהי. ושייקה לוי ביקש להוריד את השלטים שמסתירים. שלטים שהסתירו - הורדו.

יוֹאב

New member
אני לא מבין על מה לנו להתנצל

הסרבנים אינם ארגון פוליטי. דרך הסרבנות אינה פוליטית, והמניעים, אם היו פוליטיים, לא היו מגיעים לכדי סרבנות. בהתחלה גם אני הזדעזעתי מכמות הפוליטיקה שהוכנסה לשם, ועכשיו אני פחות מזועזע. דרך רבין היא דרך עם אידיאולוגיה שתואמת את הצד השמאלי, ולכן זה לגיטימי. אל תשכחו, שהוא נרצח לא בגלל שהוא היה רמטכ"ל, שר בטחון או ראש ממשלה. הוא נרצח כי הוא שמאלני.

EverMan

New member
יואב, הוא כן נרצח כי הוא היה

שר ביטחון וראש ממשלה. הוא נרצח כי הוא היה שר ביטחון וראש ממשלה - שקיים את דרך השמאל.

יוֹאב

New member
חלאס כבר עם סמנטיקה

אין הסתה נגד שרי בטחון וראשי ממשלות. יש הסתה נגד שמאלנים.

Alexco

New member
שטויות

הייתה קבוצה של נערי עבודה בקידמת הקהל שאני ועוד רבים אחרים העירו להם עשרות פעמים במהלך הטקס שהשלטים שלהם מסתירים (מדובר בכ5 או 6 שלטים) והם באופן גורף סירבו להוריד את השלטים ובכך גרמו לעצבים בקרב כל הקהל.

EverMan

New member
אלכס , ברצינות ...

בינינו , שאף אחד אחר לא רואה ... אם אליך היה בא פעיל מפלגה אחרת , ואומר לך : תוריד את השלטים. היית עושה זאת ?

במידה והוא הוריד את השלטים שלו?

חד וחלק כן. זה די פתטי שבהתחלה אתה טוען שהייתם בסדר גמור, ואחר-כך מנסה למצוא הצדק למעשים מעצבנים שחבל שאנשים עושים אותם בעצרת זיכרון. אני אגב הגעתי לעצרת בלי שום זיהוי פוליטי, ככה שזה בכלל לא משנה בעיני-כי גם אתם וגם חבריי ממרצ היו לא בסדר לדעתי. אבל איש באמונתו יחיה.

EverMan

New member
אמיר , א.שאלתי את אלכס.

ב.דיברתי על המסר שעל השלטים שהם היו בסדר גמור. לא על ההתנהגות , שלדעתי שלכמה אנשים שם שהתנהגו לא בסדר (גם בנוער העבודה).

Alexco

New member
בטח, זה קרה

כל פעילי מרצ הורידו את השלטים שלהם. אני בכלל לא שמעתי את הבקשה של הנואם, והורדתי בעקבות אנשים שעמדו מסביבי ואמרו לי שזה מסתיר להם. לא ביקשתי מנערי העבודה להוריד את השלטים כי אני מרצניק ואני לא רוצה שיראו את השלטים שלהם, אלא פשוט כי הם היו בדיוק בין העיניים שלי לבין המסך הענק ולא הייתי יכול לראות כלום. אני יודע על עוד אנשים מסביבי, גם בלתי מזוהים מפלגתית, שזה ממש הרגיז אותם. כמו כן כשלאחר שכל מרצ הורידו את השלטים, ומישהו ממרצ העלה את השלט בחזרה, אז הלכתי אליו ואמרתי לו שיוריד, והוא אכן הוריד.

EverMan

New member
באותה מידה -

מאיפה שאני הייתי - כל אדם מנוער העבודה - שאמרו לו להוריד כי הוא מסתיר - הוריד. ומי שאני ביקשתי שיוריד - הוריד גם כן. אתה לא יכול להתעצבן כי הם סירבו להוריד שלטים ב"הוראת" מרצניק.

למעלה