העצרת לא היתה פסטיבל!

holy_sheep

New member
העצרת לא היתה פסטיבל!

השנה הראשונה ששמתי לב שהפסטירבין נהפך למה שהוא היה אמור להיות! עצרת זכרון לזכרו של ראש הממשלה המנוח יצחק רבין אשר נרצחב ע"י קיצוני בשל דעותיו ודרכו (זה היה ארוך ופוליטיקלי קורקט). הרגשתי שאנשים לא הגיעו בגלל אביב גפן (שלא היה מסמר הערב: והנוער גם יצא מהשורות הראשונות חמש דקות לפני שהוע עלה... תודה מיוחדת לש"שים!!! גרר...) ואל כי הם שמלאנים יפי נפש שלא ראו את החברים שלהם. והנוער אפילו פעל. הרגשתי שאנחנו שם כדי להחלם בקיצוניות! לתמוך באחווה- ולעשות מה שרבין היה רוצה שנעשה (למרות שאני יכולה לרק לנחש) - להמשיך את דרכו. כמה שעשו ממנו אגדה ופולחן אישיות לא מוצדק (אני חושבת שהיו על זה דיונים), אני חושבת שאוסלו ודרך השלום היא אכן הדרך בא אני רוצה לצעוד. הערב איבד את אוורת הפסטיבל- ולא הרגשתי ששי שם פחות אנשים- הרגשתי שיש פחות מעריצות אביב גפן. ראיתי את הנוער עובד וכמעט ולא ראיתי אותו יושב. מה שבטח לא ראיתי זה חברי תנועה עם גיטרה מסביב לנרות! דבר שהיה קיים בכל שנה! הנוער יצא ופעל בגלל שהוא האמין! יחד עם זאת, היתה הרגשה של שיגרה באוויר. כאילו כולם שם בגלל שמצופה שהם יהיו שם. כאילו שאנחנו ממשיכי דרכו כי "ככה זה צריך להיות"- וזה לא מצא חן בעיני. ראיתי אנשים עומדים שם- ואמרתי לעצמי שהם שם בגלל שהם מרגישים מחוייבים. ואני שואלת אתכם- האם ביום השואה אנחנו עומדים דום בגלל שאנחנו עצובים או כדי לחלוק כבוד ולהזכיר כדי לא לשכוח? אז זה כל כך נורא שאנשים שם כדי לזכור ולא שלכוח ולא בגלל שהם עצובים? הרי א םהםה שם בגלל שהם מזדהים עם הדרך- ולא עם מה שייצג האדם (אולי הם מזדהים רק עם הרצח) או בגלל שעצוב להם שהסבא הזה מת (הוא היה סבא של משהו!) אז מה רע? נ.ב אתם חושבים שהעצרת צריכה להיות פוליטית? יש נקודה מאוד חשובה שככה הימין מרגישים כאילו הם "לא בעסק" (תזכורת: ימני ק-י-צ-ו-נ-י עשה את זה- רוב הימין לא מסיכמים לדרך עמיר) ומכאן יש להם את הלגיטימציה לומר "חבר אתה אשם" וכו´.. מצד שני- הוא נרצח בגלל דעה פוליטית אנא הגיבו... כבשה ירושלמית

^Meri^

New member
אין לי הרבה מה להגיב...

כי אני לא כל כך מסכימה איתך..כמו כל שנה העצרת היתה פסטיבל, במיוחד בקטע בו קפצו לשירת שיר השלום... אח"כ המעגל שהיה היה יותר ראוי, ולכן מצאתי את עצמי מצטרפת אליו. נכון שהיו פחות מעריצות של אביב גפן, ושהוא לא היה מרכז האירוע, אבל לעומת זאת, העצרת עצמה, היתה כולה שירים וכמה מילים שיאיר לפיד אמר בין לבין, ואני לא ראיתי שום מסר שניסו להעביר... וממילא לא היה בעצרת אף פעיל ימיני למיטב ראות עיני... רצח רבין, כמה שינסה להיות נחלת העם כולו, ישאר תמיד חשוב יותר לשמאל, כי השמאל הרגיש שהוא איבד אב רוחני, לעומת הימין שבכה רק על אובדן הדמוקרטיה במדינה (שגם זה לגיטימי בפני עצמו, אבל בכל זאת...לשמאל היה יותר על מה לבכות...) היה ממש ממש מעט אנשים לעומת תמיד, וככל שהלכת אחורה כפי שכבר נאמר פה, יכלת לשים לב שהעצרת פחות ופחות עניינה את האנשים העומדים בסביבה... ומה לעשות, העצרת תהיה תמיד פוליטית, כי אם את הולכת לשם רק בשביל לבכות, את בעצם מראה שלא איכפת לך מעתיד המדינה...ובדבר הקטן הזה של לעמוד ולהחזיק שלט שמראה מה דעתך ואולי יצליח להראות שיש שמאל חזק במדינה ושיש להתחשב בו ובדעותיו ולפעול לפיהם, זה דבר חשוב מאוד, ובעצרת לזכרו של רבין, זה נראה לי המקום הכי נכון לעשות כך, מהסיבה הפשוטה שזה מה שהוא היה רוצה... הוא מת בעצרת כזו...ולכן אנחנו ממשיכים את המסורת מידי שנה בשנה... אההה...שונאת לכתוב על הדברים האלה, כי אני מרגישה קטנונית...לכן אסיים פה...
שנה טובה!

היא לא היתה פסטיבל

ולמרות שהלכתי לאור הירח הפעם לא באתי בשביל הזמרים באתי בשביל זיכרון לרבין שהיזדהתי איתו מאוד ואני מיצטער שהוא הודח מתפקידו בצורה לא דמוקרטית

^Meri^

New member
אומר מישו ששמו על שם שיר של אביב...

מצטערת על הציניות...
(קורה לי לעיתים כשאני יודעת שאני צודקת...:))

אני אמרתי שאת טועה?

שמי מתוך השיר"גן החטאים" מתוך"לילות לבנים" ואני מודה שאני ילד אור הירח אבל לא באתי בשביל אביב-הוא שר רק 2 שירים ככה שמי שבא בשבילו סתם בא כי זה לא שהבמה קרובה ושאביב יזרוק את חולצתו(כמו שהוא עושה תמיד) הקיצר אני באתי בשביל רבין אבל תחשבו מה שבא לכם.... ילד אור ה
שחושב שהבהיר את עצמו ועדיין פתוח לשאלות אם עדיין לא יהיה מובן ואת היית בפגישה היום? עם הסמי הזה ממר"צ? ואנשים יש לכם ICQ?

^Meri^

New member
../images/Emo41.gifמצטערת לאכזב אותך...

אביב של ילדי אור הירח, זה לא אביב של לילות לבנים... ולהתלהב מזה שהוא זורק את החולצה..ממ...אני לא אגיב... וקוראים לו מוסי רז ולא הסמי הזה ממרצ ונראה לי שלכולם כמעט יש אייסיקיו אבל אף אחד לא יפרסם את המפסר פה..נראה לי בכל אופן:)) מממ...שלך, ילדה שפעם היתה ילדת אור הירח, כשעוד היה אביב של אור הירח... נ.ב. עופר, אני מתנצלת כי כזו אני וכזו אהיה תמיד...מצטערת אם זה מפריע לך

אהמ....

למה את חושבת שאביב של לילות לבנים זה לא אביב של ילדי אור הירח?(אם את רוצה תחכי לדיסק החדש "חושך" שזה יהיה שוב לילדי אור הירח כמו שאמרת או לפחות השיר"מה הם רוצים מאביב" אחלה שיר הדיסק יוצא באפריל לכבוד יום הולדתי) ובקשר לחולצה....זה מה שהוא עושה בכל הופעה ואני ליפאמים ליד הבמה אבל למשל בעשור לאור הירח הייתי בשורה האחרונה מרצון והיה טונה מקום פנוי מקדימה אני לא קופץ על החולצות שלו את זה בעיקר כל פריכות יומן מסע עושות(ואז בא השומר לוכח את החולצה וזורק אותה חזרה לבמה חחחח....) כשאמרתי את הקטע של החולצה היתכוונתי להגיד שזאת הופעה שיגיעו אליה אנשים שרוצים לראות את אביב אבל בכיכר רבין זה ממש לא היה ככה לפחות אצלי לא ואם כבר מדברים על זה אז גידי גוב שר יותר יפה מגפן הפעם

^Meri^

New member
../images/Emo41.gifגידי גוב תמיד היה ותמיד ישאר

מלך..ואין עליו... ובאשר לאביב? נסכם את זה בזה שאדם עובר שינויים בחיים שלו, אין מה לעשות..ואביב פעם היה פה בשביל להנהיג את אותם ילדי אור הירח...ואז הוא עבר שינוי...אולי הוא ינסה לחזור לזה...אבל זה יהיה משו אחר..לא כמו פעם... אביב של אור הירח נגמר... הגיע הזמן להתפכח ולהגמל:) שלך, אני.

למעלה