העצמת מתאמנת

chopi

New member
העצמת מתאמנת

אני מאמן אישה בעלת דימוי עצמי נמוך, חוסר ביטחון עצמי ורגשי נחיתות: חד הורית עם ילד אחד, עובדת, בחורה אינטיליגנטית שמודעת למצבה הכלכלי הקשה ולכן פנתה אלי בתחום כלכלת המשפחה, המתאמנת משתפת פעולה ולהוטה כלפי התהליך ולרצון לשינוי. חיצונית המתאמנת נראית "סוף הדרך" ומודעת לכך אך מאחר וכל חייה נאמר לה שהיא לא שווה כלום ועוד מילים יפות ומסוגננות היא הכניסה לעצמה בראש שהיא כזאת. למתאמנת אין תמיכה,אין משפחה,וחברים שהם לא חברי נפש. מאז תחילת האימון במקביל לעשיית הסדר הכלכלי והתכנון לעתיד אני לא מפסיק להעצים אותה, להחמיא לה על הרצון, על האחריות,על ההצלחות, על הרצון לשינוי והגשמת חלומות, על היכולות שלה ומדגיש בפניה כי היא אישה חזקה ואחראית ומגיע לה להיות מאושרת, אבל....... עם כל התקדמות יש נסיגה לכיוון הדימוי העצמי הנמוך הטמון בה כל כך חזק לאחר שנים של עבודה מאומצת בה הנחילו בה את ההכרה שהיא מטומטמת ולא שווה כלום. אני עובד ללא הרף בתחום ההעצמה האישית עימה אבל אשמח לרעיונות ותגובות מכל סוג שהוא. תודה מראש

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
העצמה פנימית

הי chopi, אין ספק שאתה רוצה לחזק ולהעצים את הגברת היקרה הזו. מה גורם לדימוי העצמי הנמוך שלה? שנים שבהם שמעה, בוודאי מאנשים קרובים ויקרים לה, שהיא לא שווה כלום. האם נראה הגיוני, שבכמה שבועות של מילים טובות ניתן לאזן שנים של מילים רעות? היינו מאוד רוצים, אבל הסיפור שלך מראה שלא. דרושה עבורה עבודה מעמיקה יותר. של בירור - מה היא חושבת על עצמה? מאיפה היא למדה את זה? מה יושב בבסיס האמירות האילו על עצמה? האם היא יכולה לראות שזו לא האמת? כאשר יש הכרה בכך שזו לא האמת, צריך לבנות איתה מסלול שיראה לה שהיא שווה. היכן היא יכולה להרגיש שווה? איפה אפשר להתחיל, אפילו בקטן? היא תאמין אם המציאות שמסביבה תתמוך בזה, לא רק מילים. מה יגרום לה להרגיש קצת שווה, יותר שווה?

chopi

New member
מיקוד בשאלה שלי

המתאמנת יתומה מגיל צעיר ללא משפחה, חייה תמיד בסביבה לא מפרגנת, הייתה תלויה בגבר שנתן לה ביטחון ונוחות שלא היו לה מעולם אך הקטין אותה מאוד כולל אלימות מילולית, לאחר שנישאו חטפה מכות והחליטה לעזוב בהחלטה אמיצה אך ה"מנטרה" של מילים אנטי מעצימות נמשכה כל חייה. בכל מפגש אני מעצים אותה לא בדברי חנופה אלא מראה לה דרך שונה ומוכיח לה כמה שהיא ומעשיה חיוביים. (וזה מוביל להמון בכי והתרגשות מצידה)אני חושב :כאשר יתחיל השינוי הפיננסי וצעדים משמעותיים בתכנון שלה באופן מעשי שיראו תוצאות של התקדמות,אז יחל השינוי והאמון בי והיא תשים את ידה בכף ידי המושטת. כפי שאני עושה תמיד במצבים של תקיעות,אני מחפש רעיונות לזעזע את עולמה בחשיבה ומעשה שיביאו לפריצת דרך (אני מודע לכך שנכונה לנו עבודה קשה וארוכה )אך פתאום נגמרו לי הרעיונות ה"משוגעים" ואני מחפש אותם בעזרת הפורום לשימוש בשלבים שונים של התהליך. תודה מראש

orenapl

New member
תדמית וביטחון עצמי

שלום chopi ראשית, נשמע כי אתה עושה איתה עבודה יפה ומשמעותית, גם אם לא תמיד רואים את הפירות במיידי. כפי שענבל ציינה - עבודה על דימוי עצמי היא תהליכית ולעיתים דורשת גם מעורבות של פסיכולוג כדי לחקור את המקורות העמוקים שלה. לצד זאתף להלן מספר רעינות נוספים להעצמה: 1. תן לה משימה לערוך רשימה של 20 עוצמות/יכולות/חוזקות שלה. וגם אם קשה לה - תתעקש איתה 2. שלח אותה לחברים/קרובים שתשאל אותם אילו עוצמות הם רואים בה? 3. שאל אותה איך נראה אדם אם בטחון עצמי, והאם היא מוכנה ל"שחק" איתך במעשים של אנשים עם בטחון עצמי כגון, לשיר ברחוב, לבקש מאנשים דברים, לרקוד בדיסקוטק, לדבר בקול יותר רם -ואז לשאול אותה איך היא מרגישה 4. ממליץ בחום לשלב עבודה עם הגוף - כגון סדגאות משחק, סדנאות קונטקט, סנדאות ריקוד - אלו מקומות שמפגישים אותנו עם הביטחון והתדמית שלנו - ומצליחים ליצור שינוי תפיסתי מהר יחסית. 5. לעשות איתה טקס פרידה, שבוא היא נפרדת מכל אותן אמירות שליוו אותה בעבר. בטקס היא יכולה להשליך חפץ פיזי/תמונה מהעבר, לשלוח מכתב לעצמה ה"ישנה" או כל פעולה טקסית אחרת. ואח"כ לצאת לחגוג את השחרור. 6. לברר איתה מה עושה לה טוב - ולהזמין אותה לעשות דבברים שגורמים לה להרגיש טוב. 7. לבנות קולאג', לצייר, לפסל - את עצמה כ"שווה" בעיננה ולברר איזה צעד היא מוכנה לעשות כדי להתקדם לשם. 8. להחליף משהו בהופעה החיצונית שלה - בגדים בצבעים יותר חיים, תסרוקת, איפור וכד' לצד זה מציע לך - טיפול פרדוכסלי. כלומר, דווקא לעטוף אותה בפחות מחמאות וחיזוקים ממך. ברגע שזה אתה שאומר זאת, היא אוטומטית תופסת את הקוטב השני ומנסה להוכיח לך שאתה טועה. ברגע שזה יהיה פחות אצלך, גדל הסיכוי שהיא תמצא זאת בעצמה. בהצלחה!

רעיונות מצויינים

אני הייתי מוסיפה שעורי בית - בכל יום לכתוב בין 5-10 הוקרות על דברים שהיא עושה. אני חושבת שחלק שהבטחון העצמי הנמוך זה הראיה של המובן מאליו בדברים שהיא עושה ביום-יום. ייתכן וכשהיא תוקיר את עצמה על מה שהיא עוןשה (גם בדברים הקטנים ביותר), היא תתחזק

beleli

New member
ריפוי

להעצים אותה בפשטות. איך שהוא נראה לי שככל שאתה עובד קשה יותר כדי לזעזע את עולמה בחשיבה ובמעשה איך שהוא, שלא במודע אתה משחזר עבורה בדיוק רב את חוסר הערכה והיכולת שלה. האם לא זה מה שהיא שמעה מסביבתה במהלך חייה? איך זה ירגיש לדעתך לתת לה את התחושה שהיא בסדר גמור כפי שהיא ברגע זה. תובנות ושינויים נובעים מתוך שקט פנימי עדף רעשים מכביד על המערכת. הזמנה לשקט יוצרת ריפוי. ממקום כזה התנועה החוצה היא נביעה עצמית. ואולי כל מה שהיא צריכה עכשיו . בנקודת הזמן הזו בחייה. קבלה של הסובבים אותה שתשקף לה מראה שהכל בסדר איתה. והתהליך איתה הוא לא של זבנג וגמרנו 052-2436685 שבת שלום

אתה נובח על העץ הלא נכון

אנשים אחרים בעברה של הגברת ניסו לשכנע אותה שהיא מטומטמת ולא שווה כלום - אתה היום מנסה לשכנע אותה כמה היא יפה, חכמה ומוצלחת - במה אתה שונה מהם? אתה דורש ממנה להאמין לך ולא להאמין לאותם אנשים - על סמך מה? במילים אחרות, תחושת העוצמה שלה חייבת לבוא מבפנים, לא ממך - נסה לקחת הפגנת עוצמה שלה בעבר (הגירושין, לדוגמא) להבין מה היה התהליך ולנסות לשחזר אותו כדי להשיג את המטרות שלה היום.

chopi

New member
מדברייך אני למד

א. או שאינך מאמן ב. או שאתה מאמן חסר נסיון ,ידע ורגישות ג. או שלמדת אצל אלון גל ידידי המדען, ראשית אתה תוקף אותי במשפטי פתיחה דורסניים שנית , דע לך כי מקצוע האימון אינו עוסק בעבר ולכן אנו איננו פסיכולוגים שלישית, מעולם לא אמרתי שאני מנסה לשכנע את המתאמנת כנגד לשכנועים שליליים רביעית ,התפקיד שלנו הוא להעצים את המתאמן בכל צעד חיובי ובשעת תקיעות לזעזע את עולמו בדרגות שונות כדי לשנות חשיבה, להוביל אותו עפ"י ההגיון שלו להצלחה והגשמה ולהראות לו את המציאות השונה מחשיבתו ולהדגיש כל הצלחה ושיקוף שונה וחיובי. צא ולמד לקרא וראוי כי גם תנסה בדרך להרשם ללימודי אימון במוסד מכובד ובעל הישגים

הנה הבעיה שלך

אימון הוא כל-כולו סביב יכולתו של המאמן לשים את עצמו, את מה שהוא רוצה, צריך, את מה שמשמח אותו, מעציב אותו או מעליב אותו בצד - זה בעיקר קשה כי מתאמנים כל הזמן יחפשו את הסדקים האלה אצלך - לא תוכל להיות מאמן מוצלח בלי לחסום את הנסיונות האלה ועדיין להישאר אמפטי וקשוב. במקום לקרוא את התשובה שלי ולנסות להבין למה התכוונתי בחרת להיעלב - יש לך מושג למה? (ולשאלתך, נראה לי שאני שילוב של א' ו-ב' - לא מאמן חסר נסיון, ידע ורגישות
)

daliac

New member
המחשה

אהבתי את האופן בו המחשת את הגישה שלך! אני מאד מסכימה שהאמונה והעוצמה צריכים לבוא ממנה. תפקיד המאמן הוא להוביל לכך ולא לשכנע. דליה כמון מעגלי אימון אישי בפריסה ארצית [email protected]

yevgeni11

New member
אתה צריך...

תפסיק לנסות לשכנע אותה שהיא שווה משהו. זה מתנפץ ברגעים של חולשה או חוסר הצלחה. אתה צריך להראות שמי שביקר אותה והשפיל אותה לא היה שווה יותר מידי.ואני די בטוח שגם הוא לא השיג יותר מידי בחיים שלו והוציא את המרמור עליה. תראה לה להמילה שלהם לא שווה כלום והם לא במעמד לשפוט אותה. ברגע שהיא תבין את זה היא תוכל להמשיך להתפתח.

chopi

New member
כנראה שברוסיה לומדים אימון בדרך אחרת

שניכם מייעצים לי באותה דרך לקויה ובנוסף לוקים בקריאת הנכתב. בעולם המערבי נהוג לידיעתכם להעצים את המתאמן על הצלחות,יוזמות, רצון ועשיה חיוביים שמקדמים את המטרה לעבר הגשמת החזון והמטרות. אתם מדברים על שכנוע, אין כל שכנוע ומאמץ, יש העצמה ופרגון אתם מדברים על העבר, הפסיכולוגים מדברים על העבר, אנחנו המאמנים מדברים על המצב הקיים ועל המצב הרצוי ומדריכים כיצד להגשים את המטרות . נעלב, לא איני נעלב אבל חובתי להגיב בחריפות כלפי תגובות לא מקצועיות ובעלות קשר רופף לדברים שנכתבו ע"י , כך אני מודה ומפרגן גם לאלו בתגובות הראשונות שהגיבו מקצועית ועניינית ונתנו מתוך ארגז הכלים שלהם רעיונות נוספים ותודתי להם.

yevgeni11

New member
זה לא קשור מערבי מזרחי רוסי או יפני

כול אחד והדרך שהוא אימץ לעצמו אני לא אומר שאתה לא צריך לפרגן לעודד ולשבח על השגים. אבל אתה צריך להביא לשינוי תודעתי שלה שהאנשים ששפטו אותה לא היו בעמדה לשפוט אותה. עם אתה מנסה להשיג משהו בלהגיד שהיא שווה בלי שהיא תבין שהאנשים שהשפילו אותה וערערו את בטחונה לא היו בעמדה לעשות זאת אז זה כמו למרוח צבע על חלודה בסוף החלודה תחזור. אני מאמין בדרך אחרת משלך באימון, אני חושב שבשביל שאדם יצליח צריך להראות לו את כשלונות העבר את הסיבות. ולתת לו הפניה לכיוון הנכון ולהשאיר אותו בכיוון עם פרגון ותמיכה. ולא לנסות למחוק את העבר. אבל שוב כול אחד והדרך שלו.

chopi

New member
מה שאתה מתאר זה עיסוק בפסיכולוגיה

כל עוד לא הוסמכת ואין לך רשיון זהמסוכן מה שאתה עושה , בין יתר הדברים זה נבירה לעומק שלעולם לא תדע עד לאיפה הגעת והיכן לעצור. מה שאתה עושה זה נוגד את תורת האימון, לאימון יש כללים ברורים באימון מדריכים ומשקפים ומעצימים את המתאמן מנקודה אחת להגשמת החזון שלו מבלי להתייחס לעבר. אם תלמדו אימון מסודר תלמדו גם על נושא האנשים הרא-אקטיבים והפרו-אקטיבים וזה יסביר לכם הכל. בהצלחה בעתיד כמאמנים, גם לך וגם למהנדס

למי קראת מהנדס../images/Emo4.gif?

הסיבה שאינני עוסק באימון ואין לי שום חשק לעסוק באימון היא, בין השאר, אנשים כמוך, כאלה שהם - א. למדו אימון במוסד מכובד ובעל הישגים. ב. בעלי נסיון רב ורב שנים בתחום האימון. ג. חזקים מאוד בשינון וחזרה על המנטרות שלמדו באותו מוסד. אבל כשהם נתקלים באנשים אמיתיים, בשר ודם, עם בעיות אמיתיות פתאום אין להם "כלים" - כלים זו לא הבעיה שלך, חביבי.

למי קראת מהנדס../images/Emo4.gif?

הסיבה שאינני עוסק באימון ואין לי שום חשק לעסוק באימון (למרות שיש לי איזושהיא הכשרה בתחום ולא, לא אצל אלון גל)היא, בין השאר, אנשים כמוך, כאלה שהם - א. למדו אימון במוסד מכובד ובעל הישגים. ב. בעלי נסיון רב ורב שנים בתחום האימון. ג. חזקים מאוד בשינון וחזרה על המנטרות שלמדו באותו מוסד. אבל כשהם נתקלים באנשים אמיתיים, בשר ודם, עם בעיות אמיתיות פתאום אין להם "כלים" - כלים זו לא הבעיה שלך, חביבי.

chopi

New member
סוף,סוף יצא המרצע מהשק, הכנס ,קרא ולמד

ראשית אני עוסק המון שנים באימון וסיוע לאנשים שזקוקים לזאת מתוך הנתינה והלמידה שלי. בשלב מסויים ומתקדם במטרה לשפר את ארגז הכלים ערכתי סקר ארצי ומקיף לגבי כל המוסדות המלמדים אימון ולבסוף חברתי לקבוצה של ד"ר לפסיכולוגיה אשר גם מאמנים שנים רבות וארגנתי קבוצה שהוסיפה לי בלימודי המון לארגז הכלים המקצועי. את המנטרות והידע שלי גיבשתי מתוך נסיון והתנסויות רבות בנגיעה באנשים ומתוך ההצלחות . אני באתי מהמקום של לגעת באנשים ולתת מתוך היכולות המולדות הברוכות שבהן ניחנתי ומתוך כך הצלחתי בכל תהליכי האימון שלי ובמיוחד בתהליכים הקשים וסבוכים ביותר. הבעייה בפורום הנ"ל שאינו יכול לסנן אנשים כמוך חסרי ידע ונסיון שמייעצים ומתערבים בנושאים שאין להם עניין ,נסיון ועשייה. אנשים כמוך פוגעים במקצוע שלנו וברכישת האמון בין המאמן למתאמן. מן הראוי שתפתח טילים לחיסול האוייב מדרום ולא תעסוק בתחום שאין לך ידע. כפי שאני לא מעלה על דעתי לעסוק בפיתוח טילים או בהבנה טכנית כלשהיא ברמה זו אל תקל במקצוע האימון כאילו מותר לך להתערב ולייעץכמאמן בפועל, לחוות דעה אישית כן אבל ראשית לקרא ולהבין את נבכי השאלה ומהותה. למען הפסקת השירשור עדיף שתחפש לך פורום אחר טכני-מקצועי כי כאן אנחנו לומדים ולא באים רק ללמד. שבת שקטה לכל חברי המאמנים והמתאמנים

bridges

New member
קראתי את כל השרשור

ואני מציע לך לבדוק משהו עם עצמך. האם אתה חושב שהכלים האימוניים מאפשרים פתרון לבעיה של אותה אישה? אני שואל את זה משום שאתה מתאר התקדמות שמייד אחריה יש נסיגה. אני חושש שיש כאן משהו שהוא מעבר לנקודת שבר באימון. אולי כן צריך כאן לברר את העבר ולפתור אותו וכפי שכתבת מספר פעמים בשרשור זה המקום לתהליך טיפולי ולא תהליך אימון. האם ניסית לפתוח את זה מול המתאמנת? רונן

chopi

New member
תודה לתגובתך

א. אני בעל נסיון רב ורב שנים בתחום האימון ב. בדקתי את עצמי כפי שאני תמיד בודק במהלך האימון ג. המתאמנת אינה זקוקה לפסיכולוג ד. בתהליך האימון אין מקום לדון בעבר אלא רק במצב הקיים והשינוי הרצוי ה. אצל פסיכולוג דנים בעבר ומאשימים את הקשורים בו ו. המצאמנת החילטה לקחת את עצמה בידיים כי אין לה שום תמיכה בעולם והיא מראה זאת. ז. הגענו למסכנה שהנפילות שלה חלקם נובעות כפיצוי על מצב קשה ח. אני מאמן אותה כיצד להתמודד עם המצב ולנצח. ט. כמו כל בת אנוש יש לה לפעמים נפילות אבל הכרה בכך והתקדמות משמעותית י. מטבע הדברים התהליך קשה , חשוף ,בעל רגשות עזים ומעורבות של מספר נושאים קריטיים בתהליך אחד. כ. אני חוזר לפנייתי הראשונה, אני זקוק רק לרעיונות במסגרת האימון מתוך ארגז הכלים של המאמנים. מה לעשות לכל שני יהודים יש שלוש דעות וכולם יועצים, לא לכך התכוונתי כי אני מכיר את המתאמנת ובעל נסיון דרושים לי רק !!!!! רעיונות כפי שרשמתי בתחילת השרשור ולא ייעוצים פסיכולוגים תודה

למעלה