העץ נפל על התפוח...

mri10

New member
העץ נפל על התפוח...

אם אתם מזהים בעצמכם תכונות שירשתם מההורים,ואותן תכונות שנואות עליכם במיוחד.

בתקופות המוקדמות בחייכם אותן תכונות הוו לטעמכם את העילה לחיכוכים התמידיים עם ההורים.

אבל מה לעשות שפתאום אתם קולטים שגם אתם בכבודכם ובעצמכם עם אותן תכונות שנואות,גם אתם ממשיכים את אותה "שושלת מפוארת".

מה תעשו??

תנסו להשתנות???תאמרו לעצמכם,לא,הילדים שלי לא יסבלו ממני מה שאני סבלתי מהורי.

או שתשלימו עם העובדה שגם אתם דפוקים,ותתחילו לשנוא את עצמכם???

או אולי תשארו דפוקים אבל בלי שנאה עצמית??

השלושר

New member
אף אחד לא מושלם

ולי בכל מקרה אין בעיות כאלו.
אני יודע מה תכונותיי הטובות ומה תכונותיי הרעות.

באותם מקומות שאני חושש שתכונותיי הרעות תפגענה בזולת,
אני משתדל ללכת כנגד הטבע שלי.

בלי קשר להורים או לא הורים וכו'.

mri10

New member
ברור שאף אחד לא מושלם...

אני מדבר על מצב מסוים שאדם חי בחיכוך תמידי עם הוריו,
לתפיסתו ההסבר לאותם יחסים טעונים נעוץ בתכונות שליליות
שהוריו מצטיינים בהן.
ואז כשהוא עצמו נהיה הורה הוא קולט שהוא ממש ממש אבא או ממש ממש אמא.
תכל'ס זה די מתסכל לגלות למפרע שכל השנים נלחמת במשהו שהיה מולך ופתאום אתה מגלה שהוא ממש בתוכך.

זה שונה מכלל הליקויים שאדם מגלה בעצמו מהיום הראשון שהוא הופך לבר דעת.

goldy

New member
נשמע כמו הגירסה הקלה לתיסמונת הילד המוכה

הילד יודע מה לא, אבל הוא לא יודע מה כן, ומכיוון שאין ריק בטבע וגם התת-מודע לא יודע מה זה "לא": הילד מתנהג באופן השנוא עליו.

goldy

New member
ללמוד מאחרים איך להתנהג

אם אחרים מצאו דרך אחרת להגיע אל אותה מטרה, וזה עובד להם, אז אתחיל להתנהג כמוהם.

לכל בן אדם יש חסרונות ויש דפיקות מסויימת

כל אחד עם השריטה שלו וכל אחד צריך לאהוב את עצמו כפי שהוא, אלא אם ממש מציק לו משהו מסויים בעצמו, אז תמיד אפשר להשתנות במאמץ רב ובעבודה קשה על עצמו.

צלשלספק

New member
אני יכול לומר בכלליות

שירשתי מאבי את הצד היותר ריאלי, פרקטי ומעשי לחיים, ומאימי יותר קיבלתי את החינוך, המסורת היהודית והפן ההומאני, שיחות העומק וכד'.
לדעתי הורי דחפו אותי יותר לכיוונים שהם רצו, ובסוף זה די התפוצץ להם בפנים כאכזבה שבחרתי בעתיד שבזמנו נראה לא ברור ולא יציב כעצמאי.

כך או כך שחיתי נגד הזרם והמוסכמות של הורי, ספגתי את התורה שנרכשה בצורה סלקטיבית ולא קיבלתי שום דבר כמובן מאליו,

עזרו לי המון בעבר, אבל גם עשו עלי את המון טעויות אפשריות ומהן למדתי מה ליישם הלאה לדור ההמשך ומה כן,
שוב לפי תפיסת עולמי.

אני גם לא דוגמא טובה כ"כ כי עזבתי את בית ההורים כמעט ישר אחרי השירות הצבאי וגרתי תחת קורת גגה של חמותי לשעבר כמה שנים,
וחלק מהעניין גרם גם לעיצוב הזהות שלי להשתנות כי ספגתי שם דברים אחרים בגילאי ה20 המוקדמים, שגם את חלקם בחרתי לקבל ולאמץ וחלקם לא.

למעלה