"העסקת " כלב מבוגר

"העסקת " כלב מבוגר

שלום,

עומד בפני אימוץ כלב בן כ-10 שנים.

מבקש לדעת אפשרויות ל"העסקתו" כשאיני נמצא בבית.

שמעתי על הקונג.
האם אוכל לתת לו את עצמות הלעיסה החומות שנמכרות בחנויות (מטרתן ניקוי שיניים...)

רעיונות נוספים מניסיונך.....

מבקש לדעת גם לגבי חטיפים קנויים שאוכל לתת לו. השוק רווי במוצרים אבל חשוב לי מוצר איכותי.

תודה רבה

הרחבת השאלה....

האם הביסקוויטים של ריגר או של בוש נחשבים איכותיים ?
ראיתי גם שקיימים ביסקוויטים של הילס (היפואלרגניים).

מה מהללו איכותי ?

תודה רבה

כלב בן 10

קודם כל - כל הכבוד על האימוץ של כלב מבוגר. אין ספק שזה פחות שגרתי ויותר מאתגר.
איך להעסיק אותו - זה תלוי קצת באופיו, ובשאלה איך למנוע ממנו לפתח חרדת נטישה. אני אישית אוהב את הקונג, וכן עצמות בקר עבות, מבושלות. כאלו שהוא לא יכול לכרסם בקלות. חטיפים יאכלו מהר ולא ישנו דבר.
לא פעם הבעיה היא לא בתעסוקה כשאר אתם לא בבית, אלא דווקא במה שאתם עושים כאשר אתם בבית. כלב בן 10 יכול לשכב ולבהות שעות, אם הוא לא חושש להיות לבד. אם הוא חושש להיות לבד שום קונג לא יעזור...
בהצלחה,
אסף

ובכל זאת.....

תודה רבה על התשובה.

לגבי החטיפים שאלתי כי אני רוצה לשדרג לו איתם את הקונג ולא מתוך הנחה שהם יעסיקו אותו כשאיני בבית....

האם תוכל בבקשה בכל זאת להתייחס לחטיפים באיכות טובה פלוס ?

תודה

וביחס לבהייה....

כן אני יודע. היה לי כלב זקן מאוד.

השאלה היא האם להניח לו לבהות ככה או לנסות לאתגר אותו במשחקי החשיבה הקיימים (בליווי אוכל כמובן) כדי למנוע התנוונותו ?
אני יודע שלמשל מעודדים אנשים מבוגרים לשחק משחקי סודוקו לעיכוב התנוונות המוח. האם גם עם כלבים זה המצב או שבמקרה של כלבים חשובה יותר הפעילות הגופנית ?

תודה

אין לי מושג

בדרך כלל מעניינת אותי התזונה הכוללת. לרוב החטיפים נועדו לבעלים יותר מאשר לכלב.
בכל מקרה - הילס היא חברה איכותית.

sapirdvm

New member
חטיפים

1. כמו שאמר לך ד"ר אסף, חטיפי היל'ס, בפרט ההיפואלרגנים נחשבים לטובים. גם בהם יש חלבונים שעברו הידרוליזה-פירוק ולכן אינם מגרים את מערכת החיסון לתגובה אלרגית. בנוסף מכילים חומצות שומן EPA.
2. כמו שאנחנו מתירים לעצמנו לפעמים אוכל 'לא בריא', הרי שלדעתי ניתן לתת מדי פעם חטיף לכלב גם אם הוא לא באיכות הכי טובה שיש, אבל גם אינו גורם לנזק. יש כלבים שיגיבו בשילשול או בהקאות לחטיפים מסוימים ואותם הייתי מונע מהכלב.
3. כלל חשוב: חטיפים מכילים אנרגיה!. לכן יש לההתחשב בהזנה היומית גם בחטיפים ולהוריד בכמות המזון שמזינים את הכלב על מנת למנוע השמנת יתר. כמה? לחשב לפי הנתונים של המזון והחטיף הספציפי.
4. לגבי הקונג: הרעיון הוא שיהיו בתוכו גרגירי מזון רגיל, כי החטיף הוא חטיף ולא המזון העיקרי. המשחק עם הקונג גורם לגרגירים להישפך ולצאת בבודדים מתוך הקונג ואז הכלב אוכל אותם. החטיף של היל'ס, ההיפואלרגני, גדול מדי לקונג ורק אם תשברי אותו הוא יצא מהחור של הקונג. אני היתי שומר את החטיף לשעת פינוק אישית שלך איתו

בהצלחה באימוץ וכל הכבוד לך

תודה רבה
ועוד סוגיה...

בעבר לא עבדתי עם הילס וזו פעם ראשונה שלי. מוזר לי אבל יצרתי קשר עם ווטמרקט (הבנתי שהם היבואנים, האומנם ?) ואמרו לי שם שאין להם חטיפים כלל בארץ למרות שראיתי אכן כי קיימים ההיפואלרגנים ואתה גם מדבר על מוצר ברור אז משהו ממש לא מסתדר לי.....

לא רוצה לתת לכלב הזקן שלי חטיף לא טוב !!! מאמץ אותו כדי לתת לו את החיים הנפלאים ביותר שיכול (היה לי גולדן 17 שנה

ברור ברור שחטיפים מכילים אנרגיה ומתכוון להשתמש רק ככיף או לימוד פעולה ולא כחלק מאוכל.

תודה רבה על ההתייחסות המעמיקה ועל תשומת הלב הרבה.
אגב אני ממש לא חושב שמגיע לי "כל הכבוד". לדעתי אימוץ כלב זקן הוא אדיר ושווה פי כמה וכמה מאימוץ גור פוחז מלא אנרגיה. מניסיוני דווקא כלב זקן מכיר תודה וההרגשה נהדרת.

אודה לך אם תוכל להגיד לי לאור הסתירה בנוגע לחטיפי הילס האם אכן ווטמרקט הם היבואנים הבלעדיים בישראל של מוצרי הילס ואם לא אם ידוע לך מי היבואן.

שוב תודה רבה לך

sapirdvm

New member
ווטמרקט

הם אכן היבואנים של היל'ס
החטיף ההיפואלרגני הוא היחידי שאני מכיר בארץ מחברה זאת.
החטיפים הללו אגב, אמורים להימכר רק במרפאות וטרינריות על מנת שיוגשו לכלבים שבאמת זקוקים להם.
ומה 'כפת לך שאנחנו מפרגנים לך? כל הכבוד

Yukita

Well-known member
מנהל
למקרה שזה מעניין

אני מצרפת כאן משהו שהועלה לפורום בזמנו על ידי XSLF - אני מקווה שזה בסדר שאני מעלה את זה לכאן.

יש ברצ"ב גם התייחסות כללית לקונג עצמו ומה הוא אמור לעשות, וגם - בהמשך אם תגללו למטה- מתכונים להכנסה לקונג.

למעלה