העסקית הכי משתלמת בעיר

yaelia

New member
העסקית הכי משתלמת בעיר

אני לא חברת פורום מן המניין, אבל לעתים אני קוראת כאן ובעיקר נהנית מהתאורים ומההתלהבות הבלתי נגמרת של חברי הפורום ממיני מזונות ומיני מסעדות. בקיצור, אתם מוצאים חן בעיני
. לצערי אני גם לא אוכלת הרבה בחוץ בימים אלה, אני אולי ההריונית היחידה בעולם שאין לה חשק לאכול בהריון שלה... ודווקא גם אני וגם הבנזוג באים מעולם של מסעדנות ואוכל טוב. אתמול אכלנו עסקית שווה ביותר, אז חשבתי לשתף, בעיקר כדי שלא תחשבו שכל המסעדות בירושלים הן כשרות ומשמימות. היינו א. חברה אהובה ואני, ושמנו פעמנו לשונקה. המסעדה ממוקמת בחלל שהיה בעבר בנק ועבר הסבה למסעדה מרווחת ונאה, עם שולחנות גדולים וכסאות נוחים. ב54 שקלים אפשר להזמין מנות ראשונה ועיקרית (או עיקרית ואחרונה), כשחלק מהמנות מיוחדות לימי הקיץ וחלקן מהתפריט הרגיל. השף של המסעדה הוא גנאדי שהיה השף המיתולוגי של אייל שני באוקיינוס ז"ל, כך שקשה ליפול. קיבלנו את לחמניות הבית מחוממות, ולדעתי לא כל כך טריות, עם סלסת עגבניות ויוגורט מתובל למנה ראשונה הזמנו: האהובה פטריות מוקפצות עם גבינת עזים ואני שיפוד טונה עם בלסאמי ועגבניות. שלה לטעמי היה מעט סתמי, אבל היא נהנתה היטב, ושלי היה נפלא. מעט ארוגולה, מעט צלפים קצוצים ובלסאמי משובח, יחד עם שיפוד טונה צרובה. מטעם. לעיקרית האהובה הזמינה המבורגר עגל שהגיע על לחמניה פתוחה, עם רוטב שאפילו לא שאלתי מהו, וסלט חסה טרי, עם וינגרט טעים. היא נראתה מסופקת ושמחה. אני קיבלתי סינטה ברוטב שום ודבש, בדרגת עשייה מדיום, כמו שאני אוהבת, עם ירקות צלויים בגריל. טעימה להפליא ומספקת ביותר. רוטב מתקתק ובשר משובח. לקינוח הזמנו שתינו קרם קטאלן - דומה מאוד לקרם ברולה, אבל בגירסה הספרדית שלו, עם רוטב קרמל במקום סוכר שרוף, בטעמים של הל ווניל. שמנתי ונימוח. יחד עם הקינוחים, כוס לימונדה וסן-פלגרינו קטן, שילמנו 157 שקלים. ביציאה קיבלנו ורדים לכבוד ט"ו באב. לא ידידותי לנכים. יותר מידי מדרגות. פחות מידי מיזוג. שירותים נקיים ונאים שממוקמים בכספת הבנק לשעבר. מקום לעסקית בנחת, לא לכזאת שבאים ובתוך חצי שעה צריך להיות בחזרה במשרד, כדאי לבוא כשזמנכם בידכם.

Lear22

New member
אחלה ביקורת ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אהבתי לקרוא אני האמת לא מבין ולא מכיר כלום בירושלים. אבל טוב לדעת שגם בעיר הקודש יש מה לאכול. אולי אני אנצל את זה בין השעורים לכשאלמד בסם שפיגל - אם יקבלו אותי... :))

yaelia

New member
יקירי, אם תלמד בסם שפיגל

יש סיכוי שבארבע-חמש השנים הקרובות לא תוציא את קצה אפך מהבניין האפור באזור התעשייה
מידע אישי. בהצלחה, הרבה. אתה זקוק לה במערבולת האגואים הירושלמית.

Lear22

New member
זו הבעיה הגדולה

הבניין האפור הזה.. הייתי ביום פתוח ומאוד התאכזבתי מהמקום עצמו. קומה בבנין. פשוט ככה. אמנם הפסילטיז מהממים והכל סטייט אוף דה ארט. אבל קצת אוירה של אוניברסיטה, קצת בנות על הדשא, קצת משהו.. אבל כנראה זה מה שצריך להקריב בשביל ללמוד שם.. לפחות יש את המרפסת עם העציצים :))

Chewbacca

New member
אם אתה רוצה בנות על הדשא

יש רק מקום אחד ללמוד בו (או יותר נכון, לשבת בו על הדשא במקום ללכת לשיעורים)...

liti

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

תמיד נחמד לקרוא עוד ביקורות על מסעדות בירושלים ולגלות שיש עוד מקומות טובים מעבר לאזור המרכז. יש לך אולי את הכתובת שלהם?

yaelia

New member
הסורג 1

סמטא קטנה שממנה יורדים לאזור נחלת שבעה מרחוב יפו.

למעלה