העסקית הכי משתלמת בעיר
אני לא חברת פורום מן המניין, אבל לעתים אני קוראת כאן ובעיקר נהנית מהתאורים ומההתלהבות הבלתי נגמרת של חברי הפורום ממיני מזונות ומיני מסעדות. בקיצור, אתם מוצאים חן בעיני
. לצערי אני גם לא אוכלת הרבה בחוץ בימים אלה, אני אולי ההריונית היחידה בעולם שאין לה חשק לאכול בהריון שלה... ודווקא גם אני וגם הבנזוג באים מעולם של מסעדנות ואוכל טוב. אתמול אכלנו עסקית שווה ביותר, אז חשבתי לשתף, בעיקר כדי שלא תחשבו שכל המסעדות בירושלים הן כשרות ומשמימות. היינו א. חברה אהובה ואני, ושמנו פעמנו לשונקה. המסעדה ממוקמת בחלל שהיה בעבר בנק ועבר הסבה למסעדה מרווחת ונאה, עם שולחנות גדולים וכסאות נוחים. ב54 שקלים אפשר להזמין מנות ראשונה ועיקרית (או עיקרית ואחרונה), כשחלק מהמנות מיוחדות לימי הקיץ וחלקן מהתפריט הרגיל. השף של המסעדה הוא גנאדי שהיה השף המיתולוגי של אייל שני באוקיינוס ז"ל, כך שקשה ליפול. קיבלנו את לחמניות הבית מחוממות, ולדעתי לא כל כך טריות, עם סלסת עגבניות ויוגורט מתובל למנה ראשונה הזמנו: האהובה פטריות מוקפצות עם גבינת עזים ואני שיפוד טונה עם בלסאמי ועגבניות. שלה לטעמי היה מעט סתמי, אבל היא נהנתה היטב, ושלי היה נפלא. מעט ארוגולה, מעט צלפים קצוצים ובלסאמי משובח, יחד עם שיפוד טונה צרובה. מטעם. לעיקרית האהובה הזמינה המבורגר עגל שהגיע על לחמניה פתוחה, עם רוטב שאפילו לא שאלתי מהו, וסלט חסה טרי, עם וינגרט טעים. היא נראתה מסופקת ושמחה. אני קיבלתי סינטה ברוטב שום ודבש, בדרגת עשייה מדיום, כמו שאני אוהבת, עם ירקות צלויים בגריל. טעימה להפליא ומספקת ביותר. רוטב מתקתק ובשר משובח. לקינוח הזמנו שתינו קרם קטאלן - דומה מאוד לקרם ברולה, אבל בגירסה הספרדית שלו, עם רוטב קרמל במקום סוכר שרוף, בטעמים של הל ווניל. שמנתי ונימוח. יחד עם הקינוחים, כוס לימונדה וסן-פלגרינו קטן, שילמנו 157 שקלים. ביציאה קיבלנו ורדים לכבוד ט"ו באב. לא ידידותי לנכים. יותר מידי מדרגות. פחות מידי מיזוג. שירותים נקיים ונאים שממוקמים בכספת הבנק לשעבר. מקום לעסקית בנחת, לא לכזאת שבאים ובתוך חצי שעה צריך להיות בחזרה במשרד, כדאי לבוא כשזמנכם בידכם.
אני לא חברת פורום מן המניין, אבל לעתים אני קוראת כאן ובעיקר נהנית מהתאורים ומההתלהבות הבלתי נגמרת של חברי הפורום ממיני מזונות ומיני מסעדות. בקיצור, אתם מוצאים חן בעיני