הענק ב. גנו

הענק ב. גנו

ענקים. הם מופיעים פה ושם בספרות הפנטזייה והאגדות, בדרך כלל כמפלצים מהלכי-אימים עם נטייה לאכול עוברי אורח. אבל עד כמה הענקים ענקיים? והאם ענקים הם בסך הכל בני אדם, רק גדולים יותר? איך יראו החברה והתרבות מנקודת מבט בגובה של שלושה, ארבעה או שבעה מטרים? לחובבי הענקים מומלץ גם הקטע עם תחרות החידות של הולגר דנסק עם הענק בלמורג ב"שלושה לבבות ושלושה אריות" (אני יודע, קשה להשיג אותו) וכדאי לקרוא גם על עלילותיו העקובות מדם של צורר הענקים הבריטי ג'ק, ב"ספר סיפורי ג'ק" בעריכת שלמה אבס.

0Pandemonium0

New member
האמת שהשאלה הזו תמיד הטרידה אותי.

אלה הענקים שרואים בסרטים? אלה עם הרגליים העצומות ובלי הראש, שהגיבור יכול בקלות להשתחל מתחת לדלת ביתם, ולטפס על רגל שולחנם היא משימה קשה במיוחד בשבילו? או סתם חבר'ה די גמדיים של ארבעה או שבעה מטרים?

לא יודע

ההגדרה של מישהו כ"ענק" היא במידה רבה מנקודת מבט אנושית (מלמטה למעלה). אבל האם ענק בגובה ארבעה מטרים שייך לאותו זן/גזע/וואטאבר (איפה הביולוגים והזאולוגים כאן?) כמו ענק בגובה שמונה מטרים?

braxat2000

New member
חולקה גסה

הי, אני תמיד חשבתי על חלוקה (מאוד גסה) לשלוש קבוצות של זני ענקים: - ענקים חזקים כל כך וגדולים כל כך שעבורם בני האנוש ודומיהם הם מחוץ לתחום העניין שלהם. הם מעדיפים להשאר מרוחקים, כי האנושיים לא ממש מענינים אותם ובטח שלא מאיימים עליהם. - ענקים גדולים וחזקים, שמעוניינים להפטר מבני האנוש ודומיהם עקב אמונה כלשהי שבגלל שהם חזקים וגדולים כל כך, אין באמת סיבה שהם לא ינהלו את העניינים. - ענקים שרואים את השילוב עם תרבויות צעירות יותר כמשהו לא רע כל כך, ומוכנים להשכיר את שירותיהם או להעניק מחוכמתם לתרבויות האלה. בכל אופן, תמיד תפסתי אותם כגזע עתיק. אולי בגלל שהם מעוררים אצלי מחשבות על מיתולוגיה..

braxat2000

New member
לא בהכרח

אותן התובנות יכולות להיות נכונות גם לגזע מסויים של ענקים, עם זרמים שונים של איך להתייחס לגזעים הצעירים. יכול להיות מעניין לשלוח את ההרפתקנים לכזה מקום, בו הענקים מתווכחים בלהט על הנושא כאשר כל אחד מנסה למשוך לכיוון שלו, וההרפתקנים הופכים לכלים בידי אחד הפלגים שמנסה להוכיח את הנקודה שלו. אין לי כוח לחשוב בשעה כזו, אבל יש עוד המון רעיונות שאפשר לפתח על גבי זה.

אני זוכר משהו

אני זוכר שבאיזו הרפתקה די מזופתת של גבע פרי (מלחמת הפסלים החיים) הדמויות היו אמורות להגיע לעיר של ענקים צדיקים ולחלק להם צוי 8 למלחמה נגד קוסמים ממש מרושעים. הענקים דרשו מהדמויות לחסל בשבילם איום טרוריסטי של כל מיני יצורים קטנים שהסתתרו בתוך מחילות, ונתנו להן שיקויים שהפכו את הדמויות לכל מיני חיות קטנות יחסית כמו חמוס ענק, חרגול ענק וכו'. למה הענקים לא השתמשו בשיקויים האלה בעצמם? כי הגודל זה הכבוד שלהם, ואפילו במועצת העיר שלהם מעמדו של הענק נקבע לפי גודלו (בהתחשב בעובדה שההרפתקה הקודמת של גבע פרי עסקה ב"שרביט פוריות" יש לי הרגשה שמדובר בדפוס פרוידיאני). לאחר שמוזערו, הדמויות היו אמורות להתמודד נגד כל מיני פיקסים, ספרייטים, גרמלינים, דרקוני-כיס ושאר חברים בארגון טרור שנקרא "כנופיית השובבים" (זה נשמע כמו שם של סרט גייז, מה שביחד עם הפטיש של הענקים לגודל מתחיל להשמע רע) תחת הנהגתו של האוסמאה-בן-לאדן הקטן והמקומי המכונה "האלף השובב" (אומו. אומו-אומו. אוווומממווו) שהוא אלף מו"ד-בקופסאות רגיל, רק בגובה של 30 סנטימטר (היתה לי הערה על הדפוס שנמשך מאז "שרביט הפוריות" אבל מחקתי אותה. יש ילדים בפורום).

Miarol

New member
תלוי בסוג השיטה

עם אתם משחקים ללא שיטה השה"מ מחליט, לדוגמא: אתם יוצאים מהמערה ורואים נעל - בגודל בית\ווילה. עם זה הD20 הרגיל יש דירוג מפלצות בספר רק תדפדפו לא מהר בין הדפים ותחפסו ציור של דרקון אדום. יכול גם להיות מצב שהדמויות פגשו ענק מארץ הגמדים (לא DWARFS אלה טינקרבלים "LIKE" ) עם גובה של 30 -40 סנטימטר ועם אגו של 5 מטר - אחלה קטע קומי. בסוף השה"מ מחליט.

חברה בגובה תשעה מטרים

אני חושב שהשינוי הראשון שהיה נוצר הוא תלות פחותה יותר של הפרט בחברה עוד בעבר הרחוק שלנו. שאתה בגובה שבעה מטרים ובנוי בהתאם מבחינת מבנה שרירים ועצמות להשיג אוכל הופכת למשימה קלה יותר וכך גם להתגונן מחיות ואיומים חיצוניים, מה שמוריד את התלות והצורך בשיתוף פעולה. מצד שני, התחרות בתקופות קדומות יותר על משאבים הייתה גודלת - אנשים היו צריכים לאכול יותר, כדי לבנות מבנים היה צורך ביותר חומרים והמאבק על המשאבים ושטחי צייד היה קשה יותר מאשר בעולם שלנו. בנוסף, אני חושב שהעולם היה מתפתח בצורה איטית יותר מבחינת גילוי העולם והטכנולוגיה הימית שלו - הספינות הראשונות שניבנו לא בדיוק היו מחזיקות אם הייתה בונה אותם גדולות פי שלוש כדי לאפשר למישהו בגודל של שבע מטרים להשתמש בהם. לגבי שימוש במשחק תפקידים, אפשר לקחת את הענקים ולעשות מהם כמה דברים: (1) ענק טיפש או מפלצתי - כמו בג'ק והאפונים, אנחנו מדברים פה על ענק שהוא גדול ומטומטם בגודל של עשרות מטרים ובעל צורה כללית של בן אדם. העובדה שיש לו מוח גדול יותר לא אומרת שהוא מנצל אותו טוב יותר. לענק כזה אין מה לעשות עם בני אדם, כיוון שאנחנו מדברים פה על סוג של ענק שאפילו לא יכול להבין את הנזק שהוא עלול לגרום לבני אדם ומרוחק מהם לחלוטין. ענק כזה יגור במקום מבודד ומרוחק מהחברה האנושית שבו החברה לא תרדוף אותו עקב הסכנות שהוא מהווה עליה. (2) ענק דמוי אדם - קח בן אדם, תגדיל אותו פי כמה ותקבל מישהו עם שרירים גדולים יותר, מוח גדול יותר ובלי הרבה מהבעיות שיש לך. (כמו נניח להוריד אוכל מהעצים) ענק כזה תמיד מזכיר לי את הסיפור "הענק וגנו" - ענק שעדיין יכול לקיים קשר עם בני אדם כיוון שגודלו לא מסכן אותם (לא מועך אותם בטעות) ושומר על מאפיינים ורגשות אנושיים. אין בעיה שענק כזה יגור יחד עם בני אדם באותו המקום ויחייה איתם חיי שיתוף, כאשר החברה מנצלת את היתרונות שיש לו לטובתה. (3) ענק לא אנושי - כמו שאומר השם, יצור גדול שאינו בן אדם אבל שומר על התנהגות ומחשבה שבני אדם יכולים להבין. לבני אדם הוא יראה ענק רק בגלל הבדלי הפרופורציות והגודל. יצורים שכאלה לא סובלים לדעתי מהבעיה שתהיה לענק מהסוג הראשון בגלל שכאשר בני אדם מסתכלים על מה שדומה להם הם מצפים ממנו להתנהגות מסויימת ואילו משהו שונה מהם יכול להתקבל עם פחות בעיות. דוגמא לענק כזה תהיה ענקי הסלע מהסיפור שאינו נגמר. (4) ענק דמוי אנוש ואינטילגנטי - בן אדם בגובה עשרות מטרים ובנוי בהתאם מבחינת מבנה עצמות ושרירים ובעל רמת משכל של אדם ממוצע או יותר. כאן יש את רוב המקום להתאמה אישית ולמשחק עם דמות הענק. אם אנחנו מדברים על עולם שבו טכנולוגיה קיימת בצורה מודרנית ענק שכזה לא יחשב מסוכן כיוון שיש לך אמצעים והתמודד איתו. מצד שני, בעולם בעל רמת טכנולוגיה נמוכה ענק כזה יכול להיות קלף הניצחון של עיר, אשר מעניק לה הגנה מערים ללא ענק לצידם. היחס לענקים שכאלה (וכתוצאה גם ההשתלבות שלהם בחברה האנושית) יכול לנוע על סקלה רחבה מאוד על פי רצונו של המנחה ואיך שהוא בונה את העולם הספציפי שלו. אלעד

מאיפה מסתכלים

האם בני האדם הם ננסים בעולם של ענקים, או שהענקים הם ענקים בעולם של בני אדם בגובה ממוצע?

tapas tapas

New member
על איזה עולם מדובר?

ענקים בעולם ימי בניים פנטזייה אולי יהיו שונים מהענקים שיש בגוליבר למשל. אולי ענקים מרושעים ובריונים כבר ניתחנו עד אבק, אבל ענקים יותר ידידותיים ותרבותיים, שלא ימחצו יצור תבוני, לא משנה כמה הוא קטן, זה אולי קצת פחות נעשה. למרות שאני לא ממש יודע, אני לא מתמצא בענקים.

ogmios

New member
העי"ג עושה את זה באופן נהדר

אבל העי"ג הוא יצור יחידאי גם בעולם שלו. למעשה, עכשיו שאני חושב על זה, אני לא מצליח לחשוב על אף מיתולוגיה שמציגה ענקים ידודיתיים וחורשי טוב. אני מפספס משהו?

גרגנטואה ופנטגרואל

של רבלה. קראתי איזו גרסה מקוצרת כשהייתי צעיר, אבל לפני כמה שנים יצאה גרסה מלאה בשני כרכים. תרגום ישיר מצרפתית של עידו בסוק. אני צריך לקרוא את זה מתישהו.

ogmios

New member
חצי עבודה

ועכשיו איך אני מאיית את זה בשפה שכתובה בכיוון הנכון?

Super Monkey

New member
המלצה חמה:

"ג'ק ואפוני הקסם" של הולמרק. הענקים מוצגים שם בצורה ממש מעניינת ומגוונת כולל ניתוח של החברה שלהם והשפעתם על העולם.

למעלה