הענק בגנו

הענק בגנו

אם דיברנו קודם על דרקונים, אז נראה לי שמגיע להקדיש קצת תשומת לב ליצור פנטסטי עם לא פחות ותק - הענק.

במיתולוגיות רבות יש ענקים - ענקי הקרח הנורדיים, הטיטאנים, הגיגאנטים והקיקלופים היווניים, בני הענק והנפילים שצצים פה ושם בתנ"ך. החבר'ה האלה מספיק עוצמתיים כדי לשחק בליגה של האלים עצמם, ואפילו לאיים עליהם.

מצד שני, הענק הממוצע של משחקי התפקידים הוא ארצי יותר ומיסטי פחות - אדם גדול מאוד ומכאן משתמע כחזק יותר, לפעמים עם כוחות על טבעיים. הענקים האלה הרבה יותר דומים לענקים בני הרפה שדויד וגיבוריו התעסקו איתם (גליית, ישבי, ועוד איזה אחד או שניים ששכחתי) או לענקים האנגלים שמככבים בסיפורי ג'ק. ואת מה שג'ק עושה להם.. נו, יש סיבה למה קוראים לו "ג'ק קוטל הענקים" ולא "ג'ק חותם הסכמי הפסקת האש עם הענקים" (יש ספר ישן בעריכת שלמה אבס שנקרא "ספר סיפורי ג'ק" שמאוד כדאי לקרוא).

אם תשאלו אותי, נראה לי שהענק באגדות, ובמידה מסויימת במשחקי תפקידים, משחק תפקיד בהעברת מסר של "נצחון המוח על הכוח". הענק הוא כוח פיזי ברוטאלי מוחלט (ובמקרים כמו ענקי גבעות ועוגים במו"ד - מוצג גם כממש מטומטם) והגיבור מנצח אותו לא בגלל שהוא חזק כמוהו אלא בגלל שהוא חכם יותר או טקטיקן טוב יותר. במו"ד, בה בעיקרון לוחם בדרגה 8 יהיה חזק כמו ענק בגובה 5 מטרים, זה עובד קצת פחות טוב, אגב.

בחלק מהמקרים, ענקים גם מופיעים לא כענק בודד ואימתני אלא כעם ענקים מאיים, שנמצא במלחמה עם בני האדם על שטחים ומשאבים. גם כאן, הרבה פעמים הניצחון מבוסס על תבונת בני האדם אל מול כוחם הגס של הענקמונים.

ואיך אתם אוהבים את הענקים שלכם?

Blue Beetle

New member
הנפילים כענקים זו טעות פירוש

נפילים = נפלו מהשמיים,
כאשר היוונים תרגמו את זה, הם הוסיפו משום מה תרגום שגוי שחזר ליהדות בדלת האחורית בדמות מדרשים ואגדות. אבל שום דבר בטקסט המקורי לא מרמז על גודל יוצא דופן.

dsa100

New member

dsa100

New member
משום מה אני לא מרבה להשתמש בהם,

אבל אצלנו יש דמות שהיא טוענת שהיא ענק, (גובהה 1.7מ) , היא פשוט ענק גמדי.
משום מה רוב האגדות שאני מכיר מכלילות אותם כיצורים מרושעים או טיפשים וטובי לב.

באתאס, כרגיל, הייתה פרשנות מקורית

היו שם ענקים "רגילים" שמוכרים את השערות שלהם להכנת חבלים איכותיים וחזקים (והוצע גם שריון מרופד שארוג משערות של ענק.. זה.. נשמע מסריח, מילולית)
וענקים בעלי ראשי-חיה, שבטקס מיסטי כורתים לעצמם את הראש ומחליפים אותו בראש של חיה שהסכימה לתרום להם. הנפוצים היו עם ראשי דובים וחזירים, אבל היו גם ראשים יותר קריפיים כמו של נחש, עטלף, עכביש (wtf?) וכו'

והיו גם חצאים ענקים - גזע שנוצר משילוב קסום בין ענק לאדם, ונועד ליצור חיילי-על ממושמעים. מכיוון שהם היו גזע חדש יחסית (כמה אלפי שנים לכל היותר) ובלי תרבות ומסורת משלהם, הם היו חקיינים כפייתיים ובעלי נטייה לשנות את האישיות שלהם (משמע - הנטיה) באופן די אקראי.

DDN

New member
טרם יצא לי להשתמש בהם כראוי

אני תמיד רציתי לשחזר את ההרגשה שהייתה סביב הענק "ארגון" בסדרה "אי הסופה" - ייצור מיסטי שמציל את העולם.
אבל טרם יצא לי להשתמש בו, או בענק אחר שלא כבשר תותחים

הסידרה זכורה לי במעומעם

זה היה משהו עם בובות ושחקנים חיים, לא?
עם מכשף רשע שהגוף שלו נעלם והוא רק ראש?

כ"בשר תותחים" יצא לי בקבוצת המוד"מ שלי להשתמש דווקא די הרבה בוורביגים משום מה, בתור חיילים מגודלים של שליטי רשע שונים ומשונים.

הרפתקה מוכת-ענקים גרועה במיוחד שכתבתי בתור שה"מ מו"ד בקופסאות מתחיל התבססה בצורה די גרועה על הפרק "מגינו של הענק העצוב" בסאגה של אלריק.
היה שם ענק סערה שהפך לרשע (כידוע במו"ד, הענקים האלה הם החבר'ה הטובים) והחליט לנסות להפוך לאל. כמקובל במו"ד-בקופסאות, הוא הקים מבוך בתוך הר, התיישב בקומה העליונה, ואת כל שאר הקומות מילא במיפלצים רעים ובמיוחד בענקים.
החבורה נאלצה להילחם את דרכה עד לקומה העליונה, השביעית. במי הם נלחמו? אני זוכר די במעומעם - היו שם ענקי גבעות פנקיסטים שרקדו לצלילי תוף, ענקי כפור שאכלו גמדים אפויים, כל מיני קוסמים שהיו עסוקים ביצירת רוחות רפאים באמצעות קלחת קסמים, ענקי אש עם שיני זהב, גולם ברונזה שמזריק לעצמו חומר לפתיחת סתימות בביוב, וערפד עם פיגור שכלי שבילה בחברת גולם עץ לו הוא קרא "פינוקיו".

בסוף הם הגיעו לקומה של הענק הרשע, והשתמשו בטבעת משאלות כדי לגרום לו לקפוץ מהגג ולהתאבד. זה היה עדיף על לחימה ישירה כי היה לו מגן קסמים בלתי מאוזן בשיט, שהיה אמור לעשות לך המון נזק אם אתה מטיל עליו לחשים ישירות.

אבוי לאותה בושה.

מירטל

New member
הבעייה הגדולה ביותר עם ענקים היא שהם...

הרבה, הרבה יותר מדי דומים לבני אדם, ובוא נודה על האמת - אם אפשר ליצור דרקונים יחודיים ע"פ הצבע, צורת הנשיפה והצורה הכללית שלהם, לענקים, כמו לכל צורה אחרת של אנשים, צריך אשכרה ליצור את הדבר הזה שנקרא אופי.

ואם כבר אתה יוצר מישהו עם אופי יחודי, למה הוא חייב להיות הרבה הרבה יותר גדול?

ענקים שאיש לא ראה

אף אחד לא ראה ענקים, אבל הם עדיין מסקרנים את בני האדם. אחרת הם לא היו מככבים בכל כך הרבה אגדות - אפילו בעידן התגליות, בעת החדשה המודרנית, הסתובבו סיפורים משונים על ענקים שחיים בפטגוניה שבדרום אמריקה.

מצד שני, זה לא אומר שהענקים חייבים להיות נוכחים. הם יכולים להישאר כמו במציאות - אגדות, עם כל מיני דברים שהם השאירו אחריהם שרק ענקים יכלו לבנות או לרצות להשתמש בהם. (לדוגמא, רעיון ההרפתקה עם הדלי של הענקים מהחוברת הכחולה, רק ששם הענקים באים בסוף..)

למעלה