העני והעשיר .

IBP1

New member
העני והעשיר .

על המזח נפגשו שני אנשים. האחד לבוש בגדים פשוטים ובידו חכה פשוטה אותה בנה במו ידיו . והשני מלווה במשרת אשר סחב על כתפו סל גדול . העני נתישב והחל לדוג והעשיר התישב על כיסא נוח והחל לדוג בעוד המשרת מחמם פחמים על המנגל. העני גם כן החל להבעיר בעצמו קרשים בתוך פח קטן. והמתין כמו העשיר שדג יעלה בחתכם. "מיליון ,עשיתי עוד מיליון " צעק בשימחה העשיר לרגל יציאתה של אוניה ענקית מהנמל אל הים הפתוח.וככה עשה כל פרק זמן קצר. העני לא יכול היה לשתוק ושאל את העשיר "כמה מיליונים עשית ?" "אה, תאמין לי שאני מזמן הפסקתי לספור" התגאה העשיר. "תגיד זה בטח קשה לעשות ניליונים ?" שאל העני והעשיר השיב "אתה לא יודע כמה, זה מלא בכאב חזק " . "תגיד לי ,מה תעשה עם כל המיליונים שלך ?" שאל העני והעשיר השיב "אצא לפנסיה ,סוף כל סוף הוכל לשבת בשקט ולדוג בלי הדאגות וכאב הלב ,ככה סתם רק אני והחכה והבקבוק יין שלי ". העני התפוצץ מצחוק ואמר "תראה איזה עולם מצחיק ,אני כאן יושב וסובל מלשמוע על המיליונים שלך שבעצם נעשים על מנת שאתה בסוף תוכל לדוג כמוני .ואני כל ימי חיי שובר את הראש איך להיות כמוך" . מוסר השכל .... אהיה אתה עצמך ואל תחשוב להיות כמו אחרים .אתה מיוחד במי שאתה ועל כן אין לך צורך בלהיות מי שאינך.... זה המוטו שלי בחיים ומקווה שאתם תלמדו ממנו משהו מועיל.

../images/Emo13.gif תודה על התזכורת איציק..

זה סיפור שאני כל כך מרבה לצטט, בכל הזדמנות להזכיר אותו לאלה שבעיני רודפים אחר הכסף.. ולו רק בכדי שיוכלו יום אחד לשבת כמוני על שפת הים וליהנות מרחש הגלים, מהמרחב הנגלה לעיניים ולנפש, מקסים!!!!
ערב נפלא לכולנו

IBP1

New member
בניגוד אלייך .....

איצקון חי לא רחוק מהים .ויש לי חכת רולר 4 מטרים ואיצקון ידוע כאדם שיורד אל נמל יפו ומטיל חכתו עם חברים אל הים. ונהנה משיחה שקטה עם החברים והגלים הנשברים אל החוף.

אז זהו שגמני לא רחוקה מהים../images/Emo182.gif

למעשה, לא ממש רואה את עצמי חיה רחוק מהים... ומעבר לזה, אני מעבירה עכשיו את הלילות בטיילת, כשהים בדיוק עשרה מטרים ממני.... אז בלילה, קר.. חשוך.. ובעיקר שקט, כך שאפשר לשמוע את המיית הגלים, את הרוח המכה בהם... את הריח המלוח הזה שמדגדג את האף. ולקראת הבוקר, השמיים מחליפים צבעים, משחור לכחול כהה, אינדיגו, בורדו, ורוד.. ורוד בהיר מאד ואור... אור של שמש שאוטוטו מציפה את השמים... נדמה לא פעם שזו בדיוק מהות החיים, כל יום מחדש, אין זריחה שדומה לאחרת, ולא משנה מה קרה אתמול, השמש שוב עולה, הסדר אינו משתנה, עולם כמנהגו נוהג.... אני רואה את הדייגים ומקשיבה לשקט הגדול, אני רואה את אותם משכימי קום, שלא מוותרים על טבילה/שחייה יומית, מקבלת את פני היום במעין התעלות נפש, מוקסמת בכל בוקר מחדש.... לא יודעת אם יש מילים שמתארות האמת את התחושות הללו... יופי... יופי אלוהי
אחלה ערב לנו

משובללת

New member
../images/Emo41.gif עני ועשיר

בכל אדם קיים עני ועשיר - ענין למודעות. צריך להזין גם את העני וגם את העשיר בתוכנו. לחיות באיזון. יום נפלא משובללת

למעלה