העם הנבחר?

העם הנבחר?

משהו שיצא לי לחשוב עליו ולדבר עליו לאחרונה. ע"פ האמונה כל אחד בא לעולם בכדי לתקן. נשמה שבאה לעולם בתור אדם יהודי, היא נשמה (ע"פ היהדות) שהיא בדרגה גבוהה יותר מהשאר וזאת נשמה שהיא לקראת "גאולה". אני לא מבינה, אם זה נכון. אם אנחנו העם הנבחר, למה אנחנו חיים בסבל מתמיד, למה אנחנו תמיד קורבנות של משהו או מישהו? מה דעתכם?

yossi iv

New member
תעיר את ההערות שלך יותר בנימוס

בבקשה, אתה חדש פה ויש כללי נימוס בסיסיים, כ"כ תכבד קצת את הותיקים ממך

זה פשוט בולשיט

אתה רואה מה קורה כשמאמינים בשטויות ? "אנחנו העם הנבחר", "אלוהים שומר עלינו" - אף אחד לא יגן עליך מקטיושה אם אתה לא תברח ממנה. אנחנו גבוהים מהשאר ? אנחנו מיוחדים ? פפפט, לא אנחנו לא. אנחנו תרבות של קומבינטורים אינטרסנטים, זה מה שאנחנו. התורה מצדיקה את הטבחים הנוראים והמלחמות והכיבושים הגדולים שעם ישראל עשה כשהיא אומרת שאנחנו הנבחרים, אנחנו רק הכלים של אלוהים הרי, לא ? אולי העובדה שאנחנו מאמינים שאנחנו יותר מכולם מכעיסה את העולם. למי מי אנחנו שנגיד דבר כזה ? זה בדיוק מה שהנאצים אמרו שהם יותר הגזע הנבחר, רק שהם עשו משהו בנידון. ואולי זה רק אני. אולי אתם צודקים ואני טועה. אנחנו העם הנבחר, אנחנו הכי טובים. בגלל זה יש לנו אבטלה, עוני, פשע וטרור. אנחנו הכי טובים, וואלה. אם כך אני דורש את הגאולה שלי עכשיו.

ומי מבטיח לך שתצליח לברוח ממנה?

ושלא תפול עליך אחרת פתאום? אני מבקש ממך לא להפוך כל מילה על דת לבולשיט ולכבד את מה שאנשים חושבים. ותלמד להתנסח.. תעיין בפורום זה יכול לעזור.

יוסי זה לא עניין של וותיקות

זה עניין של כבוד לדעה של אחר. לאמונה שלו. אפשר להפתח, לצחוק והכל אבל הכל עם גבול טעם טוב.

yossi iv

New member
הבנו את דעות שלך כבר מהתחלה..

אני מוכן לשמוע אבל זה לא קשור לסגנון שלך. גם אם אני חושב נניח שמישהו מדבר שטויות ולא מבין כלום מהחיים שלו צריך לכתוב את המסר בצורה שתכבד את הצד השני. אגב, זה כתוב בתורה שאתה כל כך מתנגד לה. חוצמזה מאי נפקא מינה הנערות היא מהבערות איך אמרו חז"ל כשאדם מתקרב ליום המוות שלו ,שם הכל משתנה וכך נולד המושג .. תגדל תבין... תגדל במובן של להתבגר של להבחין בין טוב ורע.. של בחירה חופשית.

דעתי היא שזה בולשיט, וזכותי המלאה

להגיד את דעתי. עכשיו, זה ברור ש"במטוס מתרסק אין אתאיסטים", אבל ברגע לפני שאתה מת, הפראנויה, הפחד והאדרנלין לא בדיוק נותנים לך לחשוב בהגיון, נכון ? המדע הוא תחום מאוד יצירתי, אך עם זאת הגיוני בתחומו. צריך להקשיב לו. המדע אומר שלבן אדם שאבא שלו, הייצוג שלו לאלוהים בהיותו בן תשחורת, אומר לו דברים מסויימים כמו "צריך להתפלל לאלוהים בבית הכנסת", או לחילופין "היהודים הם עם רע ויש להשמידם", הוא יאמין בזה. אמרת שאני מתנגד לתורה. אני לא מתנגד לה, ההפך, אני מאוד מכבד אותה, ואני נהנה ללמוד ממנה. אבל איך שהדתיים מתייחסים לתורה, בדרך של "הרב הוא האלוהים שלי", והם לא רק שמנשקים לרב שלהם את הרגליים, הם יהיו מוכנים למות בשבילו, זוהי עבודת אלילים נטו. איפה "שמע ישראל" נכנס בדרך הזו ? היכן הערכים שהתורה לימדה אתכם ? איפה "לא תשקר" ו"לא תגנוב" ? למה אתם לא נלחמים על מה שאתם מאמינים בו ? למה אתם לא עוזרים למדינה שגבולותיה נקבעו ע"פ מה שכתוב בתורה שלכם ? איפה היהדות באנשים הללו ? "אז נכון שלא עשיתי צבא ונכון שלא שילמתי מיסים ונכון שחוץ מלהתפלל לא עשיתי שום דבר בחיים אבל הדלקתי נרות ואכלתי מצות ואשתי לבושה בשמלות ארוכות אז אני יהודי" "חייל של מאה שערים", שייגעצ לסיכום, מהתורה אפשר ללמוד יופי על איך להיות בן אדם, על יחסים בין אנשים ועוד על הרבה, רק תזהרו לא להכנס למערבולות של שטיפות מוח (שאגב בגללן התפטרתי מהעבודה ורציתי לתבוע את הבוסית), ושל עבודת אלילים. תדעו את הגבול, ואתם תסתדרו יופי.

וואו.. איזה שיחה מהממת עם עצמך

נראה לי שהיית טיפה עצבני. או שזה ספציפית מעצבן אותך. אף אחד לא נכנס למערבולות של שטיפת מוח. אני לא דתיה ולא אמרתי שאני מאמינה בעם הנבחר או באלוהים או לא מאמינה או בכלל מה גם שהעם הנבחר לאוו דווקא מדבר על החיים פה על הארץ ועל זה ש"אלוהים שומר עלינו כי אנחנו יותר טובים". ממש לא. אני כמו כולם. בודקת מתעניינת. מדברת על דברים שקיימים בכדי להבין מה אני חושבת. רציתי לשמוע את הדיעות של אנשים פה מותק. זה הכל. לדעתי זה נושא מעניין לדון בו. אין צורך בהפגנתיות ובעוינות כזאת. זה בסך הכל דיון. הבנו שאתה בחור חכם, אפשר להוכיח את זה גם בצורה תרבותית. תודה על דעתך בכל אופן.

12111 מיכל

New member
תגובה

לכולם יש אבטלה עוני טרור וכו', למה אתה חושב שמדינות אחרות אין את זה. ואני חושבת שאם לא היה לנו את כול הדברים האלו ואז היה מתחילה אנטישמיות על זה שאנחנו מכשפים הוא לך תדע מה היו אמורים אלינו. למדינות אחרות היה את הצונאמי, לנו לא היה את זה. קורים עוד הרבה אסונות במקומות אחרים דברים נוראים והרבה אנשים מתים. תמיד קל להסתכל כמה רע לנו ולא כמה טוב לנו, ואולי חשבתה שכול מה שקורה לנו זה בגלל שאנחנו חוטאים שאנחנו משקרים הורגים גונבים חומדים ועושים המון דברים שמנוגדים לתנך אולי בגלל זה יש לנו עוני פשע טרור וכו.'

yossi iv

New member
ליטל, שאלת השאלות...

זה מעלה בספק את השאלה האם אנו באמת עם נבחר, ואם אנו עם נבחר, למה נבחרנו? לשמש בשר תותחים? נבחרנו לסבול? אולי נבחרנו להיות נרדפים? אני באופן אישי חושב שנבחרנו להיות העם היחיד שתהיה לו זכות בחירה לקבוע את גורלו בידיו, זכות שיכולה לתת יתרון משמעותי על כולם אך באותו אופן הזכות האת יכולה לקבור אותנו עמוק באדמה. נשאלת השאלה, איך מממשים את הזכות הזאת?

facundo te amo

New member
בצורה מסוימת כל אחד בסוף

יכול להשפיע על גורלו וקלבוע את כורלו בידיו. אם הוא לא עושה שום דבר עם הגורל שלו סימן שהוא השלים עם זה וגם זה דרך שהוא קבע את הגורל בידיו כי הוא לא התנגד ולא כלום. מה זה לא ככה?

אני מחפש תשובה שלך

שלא מסתיימת בשאלה.. יש אחת כזאת ? (ואני עזור לך פה)

אם אנחנו העם הנבחר

זה לא אומר שעכשיו יהיה לנו הכי טוב שבעולם. אנחנו צריכים לעשות עם זה משהו. לא לזרוק את זה לאוויר. אם אנחנו העם הנבחר אנחנו צריכים לקבל את האחריות הזו ולפעול כדיי להצדיק את השם שלנו "העם הנבחר" אנחנו יכולים להיות העם הנבחר אם נבחר בכך-אם נפעל לזה... כך אני חושבת. גם למי שמאמין וגם למי שלא--> אם תעזור לעצמך-אלוהים יעזור לך. אתה בעצמם, האלוהים של עצמך.

בדיוק מה ששאלתי למטה...

זה נראה כאילו אף אחד לא יודע איך לממש את הזכות הזאת. ואנחנו יודעים רק "לקבור את עצמנו באדמה".

לילי27

New member
אני לא מסכימה.

אני לא חושבת שאנחנו מעל מישהו, אנחנו שווים לכל עם או עדה אחרת. ואולי אם ננסה לחשוב על זה שאנחנו העם הנבחר, (לא בהכרח אם זה נכון או לא....סתם לחשוב ככה כדי להבין את המשמעות ) אפשר להבין מזה המון דברים...גם שנבחרנו כי אנחנו עם חזק, מאוחד, והמלחמות האלה נועדו לבחון אותנו . ואני לא מסכימה שאנחנו תמיד קורבנות . לא פעם אנחנו הפוגעים פגיעה מיותרת באנשים חלשים מאיתנו.

אני חושבת שיש משהו בכל מה שאמרו פה

כנראה שכאשר אנו נרדפים בתור עם זהו המצב הקשה ביותר לתקן נשמה... וזהו מבחן ברמה הגבוהה ביותר. בעיקר בזמן מלחמה. מבחן האנושיות. המוסריות. היכולת להביט מן העבר השני וכו'... אולי זה מה שזה אומר. אבל לפעמים אני גם חושבת. אולי אנחנו בוחרים להיות קורבנות בשם הדת??? למשל, הרי יכולנו לבחור לקבל מדינה אחרת ב1948 אבל בחרנו את המדינה שבה גורלנו היה כתוב למלחמה ומריבה תמידית. ויש עוד דוגמאות רבות לאורך ההסטוריה של התנהגות כזאת. למה? ואיך משנים???

12111 מיכל

New member
משהו שמצאתי...

אלוהים משתמש בבדידות, כדי ללמד את היחד. אלוהים משתמש בכעס, כדי להראות את הערך של השלום. אלוהים משתמש בשיעמום, כדי להדגיש את צורך העשייה. אלוהים משתמש בשקט, כדי ללמד את כובד המילים. אלוהים משתמש בעייפות, כדי שנעריך את ההתעוררות. אלוהים משתמש במחלה, כדי להדגיש את חשיבות הבריאות. אלוהים משתמש באש, כדי ללמד את עוצמת המים. אלוהים משתמש במוות, כדי להאצים את משמעות החיים. אלוהים משתמש בשנאה, כדי להוכיח שקיימת אהבה.

למעלה