העליבו את הילדה שלי

קרמבו 112

New member
יעל ייקרה מבינה לליבך בתור אמא שניצבט הלב חזק

בכל פעם שפוגעים בילד שלנו אבל כמו שהבנו תאמרו כאן להיתעלם מהבעיה לא תביא לתוצאות אחרות טובות להיפך זו בריחה שלך ושלה מהמציאות אומנם ילדיי באמת לא שמנים אבל כשלעידן יש התקפות אוכל לאחר שהריטלין פג זה ממש התקפות על המקרר אז אנ יכן דואגת לעצור אות ולדבר איתו פתוח על התזונה שהוא מכניס לפה ושאם הוא רעב תמיד עדיף לאכול ארוחה אחת טובה ומזינה ולא לזלול חטיפים ולחם ואני כן מדברת איתו פתוח על הכל גם על השמנה וגם על הבעיו תשיש לו של הקשב והרכיוז תמיד בגובההה העיניים גם אם את חושבת שהיא לא תבין או שאת רוצה לגונן עליה זה לא יעזור תנסי ותיראי את זה למדתי עם עידן בקורס הורים ואני מיישמת וזה נפלא אנ ימדברת עם ילדיי תמיד פתוח אמיתי בגובהה העיניים ובצורה כזאת שהם אנשים קטנים ובוגרים ואין לך מושג לאיזה תוצאות זה מביא בהצלחה יקירה

r122

New member
ליבי איתך../images/Emo24.gif

לדעתי את צריכה לחזק את הילדה ולומר כמה היא מיוחדת ומקסימה

../images/Emo201.gif הגיגיי האינטואציה שלי אומרים לי ש... שאולי דווקא כן כדאי להכנס לזה. לצערי הרב, יש לי הרגשה שזו לא הפעם האחרונה בחייה שהיא תשמע את זה, ולכן אני לא בטוחה שהמנעות משיחה על זה תחזיק מעמד לאורך זמן. אולי כדאי לדבר איתה על איך כל בן אדם הוא קצת שונה - עיניים, שיער, צבע עור, גובה וגם משקל. בדיוק כמו שאין שום דבר רע בעיניים חומות גם אין שום דבר רע בלהיות יותר שמנמן מאחרים. הייתי מסבירה לה שכל עניין השמירה על המשקל (גם שלך וגם שלה) הוא בריאותי בלבד כי זה לא בריא להיות מאוד שמן אבל שפרט לכך זה פשוט חסר חשיבות. זה נורא מרגיז אותי שאני כותבת את הדברים האלה ולא מאמינה לעצמי. איכשהו גם לי מגיל נורא נורא צעיר התקבעה השטות המטומטמת הזאת שרק אם אני רזה אני שווה משהו, ואני שוברת את הראש כל הזמן עם עצמי איך אפשר להכניס לילדים לראש מגיל צעיר רעיונות ומושגים אחרים. תודה לאל שעדיין אין לי בנות, אני די חוששת מהנושא הזה אם יום אחד אכן יהיו לי. נראה לי שעם בנים זה קצת יותר קל. אוקיי, סליחה על האסוציאטיבית ודחיפת האף האישית, נחזור לנושא. אני דווקא כן הייתי פותחת את זה, אפילו אומרת לה שזה לא מעליב אותך שאומרים שאת שמנה כי זה כמו להגיד שיש לך עיניים בצבע.... מה שזה לא יהיה. הייתי נותנת לה דוגמאות מה כן מעליב אותך (אם אומרים עלייך שאת אנוכית, עצלנית וכו' וכו' דברים יותר מהותיים כאלה), ואולי גם חושבת ביחד איתה על דברים שהיא יכולה להגיד לחברות שלה בפעם הבאה שיגידו לה דבר כזה (ונקווה שלא). ליבי איתך, באמת, זה נורא קשה שמעליבים ילד שלך, במיוחד בעניין הזה, וקשה מאוד לראות את הילד שלך פגוע כל כך. אבל לתחושתי התעלמות מהנושא עצמו לא תפתור את זה.

אור685

New member
בקשר לבנות שיהיו לך -

אצלי-מרוב שאני בענייני דיאטות רוב הזמן,כשנולדה הבת הבכורהממש הקפדתי על כל מה שנתתי לה לאכול . וד.א.-לדעתי אין הבדל בין בנות ובנים. לבנים לא מפריע להיות שמנים? ועוד איך!!! בקיצור-לקח הרבה מאוד זמן עד שהיא בכלל טעמה מתוקים. וגם אז - למשל לא נתתי לה מעדנים אלא קניתי יוגורט/לבן והוספתי רסק פירות או ממרח שקדים,כל מיני בריאיים כאלה. גם אצל הסבתות לא הסכמתי שייתנו לה ממתקים (וברור שניסו לתת). אני חושבת שהרבה בזכות זה היא לא שמנה עכשיו (בת 14) וגם שאר הילדים שלי.(למרות הגנים שלי שעברו אליהם) ההרגלים שמתחילים מאז שהם נולדים מאוד חשובים.

יותר מטרידה אותי התפיסה מאשר עצם ההשמנה לא רוצה לדחוף לה (כמו שעשו בחוסר מודעות לי) מגיל צעיר את התפיסה ששמן=פחות טוב. ברור שהרגלי אכילה נכונים וכל זה זה חשוב מאוד, אבל בגלל שאני מאוד מודעת לעצמי, אני רואה שאת התפיסה בראש הכי הכי קשה לשנות, וגם כשאני רזה אז איך שאני מעלה שני קילו מייד זה מוריד לי מההערכה העצמית. מזה אני בעיקר מנסה להימנע.

יעל י

New member
הברה - לא מדובר בבת הפרטית שלי-זה דיון!!!

ואני יש לי רק בנים...

jesie12

New member
ידעתי שזה רק לינק שהבאת

גם יודעת שאין לך בנות (כמוני
)

קרמבו 112

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo66.gif../images/Emo66.gif...כל הכבוד לך גם לי יש רק..

עד הבונבונית הקרבה ובאה בעזרת השם... שבוע מצויין לכולן אוהבת אתכן מאוד

רגב ת

New member
דעתי היא

שצריך להסביר לילד את הבעיה שיש לו מה זה אומר מה אפשר לעשות והכי חשוב זה המסר שאף אחד לא מושלם לדוגמה:בתנו הבכורה יש לה משקפיים למיטב ידיעתי לא העליבו אותה אבל היו לה חששות בהתחלה והסברתי לה שכל אחד יש לו משהו שפחות טוב ואף אחד לא מושלם לכן באמת חשוב לדבר ולהסביר בנוסף לזה אני רוצה לידע אתכן על ספר מעולה אני אברר מחר פרטים עליו ואעדכן אתכן

למעלה