העלאת שכ״ד

העלאת שכ״ד

שאלה:

בעל הדירה שלי מעלה את שכ״ד. מ5100 ל5400.

האבסורד הוא שלפי החוק הוא מחויב לשלם מס עבור שכ״ד מעלה 5070.

לכן עם תשלום המס (בהנחה שהוא משלם)
כמה תוספת תהיה לו לכיס? אולי אנסה להציג לו את זה?

לדוגמא: אדם שהכנסתו החודשית משכר דירה עומדת על 5,500 שקל, תקרת ההכנסה הפטורה היא כאמור 5,070.
נחשב את החריגה מהתקרה 430 = 5,070 – 5,500. הכנסה פטורה משכר דירה (מותאמת) 4,640 = 430 – 5,070
ומכאן שההכנסה החייבת במס 860 = 4,640 – 5,500.

מהדוגמא הזו (אשמח אם תתקנו אותי)
860 שח פחות או יותר מחוייבים במס של 10%
או שזה מחוייב ביותר מס?

urilei

New member
את הכללים המדויקים אינני מכיר

ובכל מקרה, יש יותר ממסלול אחד לתשלום מיסים על השכרת דירה וזה נובע מכל מיני תחשיבים ובעיקר ממספר הדירות שהוא משכיר. בכל מקרה:
1) אני לא חושב שיש טעם שתיכנס לזה.
2) סיכוי לא רע שזה שחור והוא גם ככה לא משלם מיסים.
3) גם אם עקרונית על כל שקל שהוא מעלה לך הוא משלם 70% מס. עדיין, הדרך היחידה שלו להעלות את ההכנסה מהדירה היא להעלות לך את המחיר, גם אם הוא נהנה מחלק קטן מהתוספת ואפילו הרוב הולך למדינה. זה קצת כמו להיכנס לחנות, להצביע על טלפון ב-1000 שקל ולהגיד למוכר "תשמע, גם ככה אם אתה מוכר לי ב-700 ההפרש ברווח הנקי שלך זה בקושי 50 שקל, יאללה, תוריד לי..."
4) בלי קשר למה שכתבתי, הייתה לי פעם בעלת-דירה עם דירה די מגעילה שגם ככה בקושי הייתה שווה את מה ששילמנו עליה והחלטתי שאני לא משלם לה שקל אחד נוסף בחידוש חוזה ויהי מה. רוצה - בבקשה. לא רוצה - תודה רבה. וזה עוד היה חצי שנה לפני שכבר היינו אמורים להיכנס לדירה בבעלותנו.

וסתם בשביל הסקרנות, על מה משלמים בימינו 5100?

Nemesis001

New member
מה מקבלים עבור 5100 ש"ח

מקבלים דירת 4 חדרים בבניין חדש בנווה גן בפ"ת למשל.

ligal mezger

New member
בחישוב גס יוצא שלכיס הוא יכניס כ-30 ש"ח בחודש (נטו)

זה בהנחה שהוא מדווח על ההכנסה מהדירה, לדעתי הרוב לא מדווחים בכלל.
תנסה להציג לו את החישוב הזה בלי "לאיים" על עניין הדיווח ואולי הוא יירד מהרצון להעלות את השכ"ד.
בהצלחה !

אם אחד השוכרים יבקש ממס הכנסה לבדוק אותו

אולי הוא יבין לא להעלות יותר בעתיד
&nbsp
אם אציג לו את החישוב הזה הוא יבין חד משמעית שזה אני
אם ארצה בעתיד לבקש ממס הכנסה לבדוק את שכ״ד שהוא מקבלה.

Nemesis001

New member
אם הוא נמצא במסלול ה-10% מס

שזה המסלול שהכי משתלם לרוב בעלי הדירות שלא משביחים את הנכס, הוא ישלם 86 ש"ח מס. כלומר מכניס לכיס 214 ש"ח מתוך ה-300.
כמובן, כפי שנאמר ייתכן מאוד והוא לא מצהיר בכלל.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בשום אופן

אל תכנס לחשבונות של אחרים, זה ממש לא עיסקך.
אבל אם ברצונך להכניס לו בקטנה - אתה יכול לדווח למס הכנסה, הם כבר יחליטו אם להיכנס בו או לא, שדי סביר להניח שאדם המרמה במקום אחד לא ממש ישר במקומות אחרים - ומתקבל על הדעת שאם הם יבהירו לו את הגבולות הוא ישתדל להבא לא לעבור את תקרת הפטור ממס.

למעלה