העלאת שכר המינימום

MarinuS

New member
העלאת שכר המינימום

היי חברים,
למיטב ידיעתי השכר במשק עלה ל 4300
והתלוש האחרון שלי (ובדקתי עוד כמה אנשים סביבי) עדיין חושב עפ"י 4100
מישהו יודע מה קורה עם העלאה אצלנו?

deathcaster

New member
תגובה

כיוון ששירות קבע אינו נחשב משרה בעלת יחסי עובד - מעביד, אין מה להתלונן לצה"ל על שכר שהוא פחות משכר המינימום.

מה שכן, את יכולה לתבוע מביטוח לאומי השלמת שכר (כל הפרטים באתר הביטוח הלאומי)

311208

New member
זאת אומרת ש..

אם הם רוצים הם יכולים לשלם למישהו גם 3000 ש"ח על משרה מלאה? סתם בשביל להבין אם הם פשוט יכולים לעשות מה שהם רוצים.

יש די הרבה אנשי קבע שמקבלים השלמת הכנסה

בעיקר נגדים זוטרים ברמת פעילות ד'. נדמה לי שסמל בקבע בבסיס פתוח מקבל פחות משכר מינימום.

MarinuS

New member
אני הייתי עד לא מזמן סמל בקבע

ברמת פעילות ד'
תמריץ 8%
מקצוע 09 מנהלתי
ללא הנדסאי\טכנאי\גמו"ש
וקיבלתי הרבה יותר מ3000 ש"ח. לא ברור מאיפה המידע הזה.

וכמובן יש יחסי עובד מעביד בין צה"ל לאיש קבע, אחרת לא היינו מקבלים תלוש שכר וחותמים על חוזה

MarinuS

New member
אצור מחר קשר עם מח' הפרט ואחזור אליכם עם

התשובה לגבי עדכון תעריף שכר מינימום, דעתי אתם מבלבלים פה כמה דברים יחד...

deathcaster

New member
תגובה

3000 ש"ח למשרה מלאה זה קצת דרקוני- אבל באופן עקרוני... אף אחד לא מכריח אותך להיות בקבע. החוזה שלך הוא חד צדדי עם צה"ל... כך שכן... הם יכולים לעשות מה שהם רוצים ומבחינה משפטית זו זכותו המלאה של צה"ל.

מכני

New member
ממש לא נכון

לעולם השכר בצה"ל היה שווה או מעל שכר המינימום לאנשי קבע .

במידה ומרכיבי השכר לא מגיעים למינימום הצבא מוסיף בצורה שלא ניתן לראות בתלוש על מנת לעמוד לפחות בשכר המינימום.

בכל תלוש שצה"ל מפיק , בהערות , מופיע מהו שכר המינימום באותו החודש.

deathcaster

New member
נחמד...אבל

תגיד את זה לכל סג"מ צעיר שנכנס לקבע ולא מקבל את שכר המינימום.

"בכל תלוש שצה"ל מפיק , בהערות , מופיע מהו שכר המינימום באותו החודש"- נו אז מופיע... יש גם שלטים שבהם כתוב "שתו מיץ!"- האם כל פעם לאחר שאתה רואה אחד כזה אתה רץ לשתות מיץ?

311208

New member
לא קשור למכריח או לא

לא סתם קובעים משכורת מינימום.
אני מבינה שאם למשל מישהו מרוויח כבר 6000 שקל למשל כי יש לו בסיס של 4100 ועוד כל מיני דברים תוספת יכול להרוויח 6000 עדיין.
אבל אני לא מבינה מישהו שהרוויח 4100 וימשיך להרוויח 4100 אחרי העלאת שכר מינימום ל4300.
זה לא חוקי! לא למשרה מלאה. אני לא אוהבת שישר באים ואומרים "אף אחד לא הכריח אותך". זה לא קשור להכרח, זה קשור לחוקים.
הם יכולים לתת משכורת של 3000 למשרה מלאה? ממש לא! זה לא חוקי. זה מה שאני מסבירה לך

מכני

New member
אני מאמין שהחודש השכר יעודכן

רטרו לחודש קודם.

בכל מקרה אני מציע לפנות עם השאלה למופ"ת כי יש כאן אי התאמה לחוק שכן חל על אנשי קבע.

למעלה