העלאת טמפו

Dr Joe

New member
העלאת טמפו

התחלתי קטע ואחרי שהגעתי כבר לשתי דקות שלו הגעתי למסקנה שצריך להוסיף לו קצת בי פי אמ, עכשיו הקטע בנוי גם מאודיו וגם ממידי וכשאני פשוט משנה את הטמפו הקבצי אודיו יוצאים מהקשר, יש איזושהי אפשרות להחליף טמפו בלי לשנות מיקומים של אודיו תודה רבה מראש

Shape Shifter

New member
Tempo Track

אופצייה עריכת ה TEMPO על בנקודות שונות על ציר הזמן קרא בלינק : http://emusician.com/mag/emusic_cool_tip_month_6/index.html

Dr Joe

New member
זאת לא הבעייה

אני לא רוצה לשנות את הטמפו במהלך הקטע אלא לשנות את הטמפו הכללי של הקטע פשוט ברגע שאני משנה את הטמפו אז כל האודיו שלי יוצא מקוואנטיז

Talm1977

New member
עד כמה שידוע לי

ברגע שאתה משנה טמפו לפרוייקט, אתה צריך באותו יחס לשנות לאודיו את הטמפו דרך תפריט ה-audio. חייבת להיות דרך שמשפיעה באותו יחס אוטומטית על קבצי האודיו, הגיוני שבסטיינברג לא דילגו על זה, לכן אשמח לדעת גם.

HeavenlyB

New member
דאג שקבצי האודיו והערוצים שלהם

יהיו ב- Musical Mode ולא ב-Linear mode ואז הכל יהיה בסדר :)

zoioz

New member
לפי מיטב הבנתי

musical mode לא יעזור להגביר את הקצב של קבצי האודיו, אלא אם כן אלו קבצים קצרים מאד (באורך של שש עשריות או שמיניות), וכולם יושבים בול בקוואנטייז. אם אלו קבצים באורך של תיבה, לדוגמא, אז אתה צריך לעשות TIME STRETCH שזה קצת חבל, כי זה מוריד איכות. או לחתוך כל פייל ליחידות קצב הכי קטנות שלו, כשאתה במצב של סנאפ - גריד - קוואנטייז, ואז לשנות BPM. ואז לעבור ולתקן את כל הקליקים שיווצרו . לסיכום : צר לי, אבל לשנות BPM של אודיו זה דבר בעייתי. להבא תהיה סגור על עצמך לפני שאתה מתחיל להקליט. אם אתה צריך עוד הסברים, אל תתבייש ופנה אלי.

HeavenlyB

New member
לא נכון

Musical Mode מתאים את קובץ האודיו (כולל שירה וכו') לקצב. הקבצי אודיו עצמם צריכים להיות ב-Musical Mode ולא רק הערוץ עצמו. בכל מקרה זה מוריד באיכות. אבל זה בהחלט לא דבר בעייתי לשנות את ה-BPM אם יודעים להשתמש בקיובייס יותר מרמה בסיסית.

בכל מקרה

אם יהיה אפשר להסביר למה משתמשים בדיוק בטיים סטרץ` אני אשמח

HeavenlyB

New member
כשאתה רוצה למתוח או לכווץ

משהו בזמן. זו התשובה
למה שתרצה לעשות את זה? יש המון סיבות. אולי למתוח סיום של תו, למשל. ה-Musical Mode, כשהוא משוייך גם לקובץ וגם לערוץ, בעצם מבצע Time Strech בזמן אמת.

zoioz

New member
אשמח אם תסביר עוד

לא מצאתי איך מגדירים TIMEBASE לEVENT. אני באמת סקרן.תודה "אבל זה בהחלט לא דבר בעייתי לשנות את ה-BPM אם יודעים להשתמש בקיובייס יותר מרמה בסיסית." אני מקווה שזה לא נסיון לעקיצה
.

HeavenlyB

New member
לא ניסיון לעקיצה

זו אמירה כללית. זה לא דבר שאתה רואה מיד עם השימוש הראשון בקיובייס, אלא זה מגיע בשלב שאתה כבר מפיק מוסיקה וזה אחד מהדברים שאתה מחפש לעשות. אז אתה בודק במדריך ומוצא את האפשרות הזאת. את ההגרדות האלה אפשר לעשות בחלון של ה-Pool וגם בתפריט של ה-Process (אם אני זוכר נכון, כי אני לא ליד קיובייס כרגע). אתה יכול לקבוע Hitpoints מה שיעזור ל-Time Stretch להיות יותר מדוייק לקצב ולא רק לזמן הכללי.

zoioz

New member
../images/Emo201.gifלא שאלתי בלי לחפש

חיפשתי, ובכל זאת לא מצאתי. אודה לך אם כשתהיה ליד קיובייס תתן לי את שם הפקודה ומיקומה. את ההיט פוינטס אני מכיר, אבל חושב שהריסייקל עושה את זה יותר טוב.מה דעתך? ואם אתה מעונין לשמוע הפקות שלי אז בבקשה

HeavenlyB

New member
אני אנסה לבדוק

לי לא יצא לעבוד עם זה, אבל ראיתי את זה בפעולה. אני מאמין שה-Hit Points זה אותו דבר כמו ב-Recycle. ה-Musical Mode הוא נועד במיוחד למצב הזה שרוצים לשנות מהירות גם לקבצי אודיו בזמן אמת, בלי הצורך לעשות Offline Process לכל קובץ וקובץ. אם אתה משנה רק את הערוץ עצמו למצב Musical Mode אז רק התזמון של הקבצים משתנה, ללא המהירות שלהם. אם שניהם במצה הזה, אז גם התזמון וגם המהירות ישתנו וישארו בסנכרון עם המידי. הכי טוב יהיה פשוט לקרוא על זה בקובץ העזרה שמגיע עם הקיובייס. אולי באיזה של בסוף השבוע אני אכתוב מדריך לשימוש בזה. (לא לתפוס אותי במילה)

zoioz

New member
../images/Emo13.gif אני אשמח מאוד אם תפרט

כי לא הצלחתי למצוא איך מגדירים musical mode גם ל event ולא רק לערוץ. כפי שידוע לנו, הגדרת timebase לערוץ משפיעה רק על נקודת הsnap שלו. האפשרות למצב שבו שינוי BPM יגרום לtime stretch אוטומטי לכל קבצי האודיו נשמעת לי מועילה מאד (אם כי קצת מסוכנת) . האם מדובר רק בsx3? (בבית אני עדיין עובד על sx2) בעניין ההיט פוינטס: במספר פעמים שבהם ניסיתי לעבוד עם הפונקציה הזו (על מנת לחסוך לעצמי יציאה מהתוכנה וכו,) היא לא עבדה לשביעות רצוני. אולי פספסתי משהו. אולי זה השתפר בsx3- עדיין לא בדקתי

HeavenlyB

New member
כן, זה רק מגרסא 3

אני לא חושב שהיא פעולה מסוכנת, כי זה עיבוד לא הרסני שלא משנה את קובץ המקור, אלא רק מנגן אותו במהירות שונה.

למעלה