העלאת גיל ההדרכה?

tamarhp

New member
לא בדיוק

המדריך צריך להוות אישיות לדוגמה. אז נכון - גם הוא מדבר לפעמים בתפילה ומדבר לשון הרע ובדברים כאלו באמת צריך לדבר עם החניכים (בואו נעבוד על זה כולנו ביחד, בואו נעבור את תהליך התשובה על הדבר הזה ביחד, כי כולנו בני אדם), אבל הוא עדיין צריך להיות אישיות לדוגמה, מודל לחיקוי במובן מסויים, כי הילדים הצעירים צריכים את זה. ומה קורה כאשר מדריך נכנס להדרכה בגיל 16 כשהוא צדיק וישר אבל מחפש ת'צמו, ובגיל 17 הוא "מצא את עצמו" מעשן סיגריות, עם קוקו ארוך ומבריז קבוע מכל מסגרת שהיא (סליחה אם פגעתי באלו שהם כאלו..)? כלומר - האם אנחנו יכולים לדעת בוודאות שהמדריך שהכנסנו בגיל 16 יישאר כזה גם בעוד שנה? יישאר מודל לחניכים? אישיות לדוגמה ודוגמה אישית? אמנם כל אדם עובר תהליך כל חייו וצריך להשתפר כל חייו, אבל כמו שהשנים הראשונות קובעות הרבה מהאופי של האדם, כך שנות ההתבגרות קובעות את רוב צורת החשיבה, הדרך, התפיסה. בגיל הזה אדם מתחיל לשאול - מי אני? מה אני? מה אני עושה פה? לאן אני הולך? ואז הוא גם מחפש תשובות, שאותן הוא לא תמיד יודע איפה לחפש ולא תמיד הוא מוצא דווקא במישורים שאנחנו היינו מעדיפים שהוא ימצא. לפעמים דווקא מתוך משבר הזהות מתחילים להידרדר (רמה דתית, לימודית, חברתית, התנהגותית, עישון, סמים ודוגמאות נוספות), ובמקרה כזה הוא לא יכול להיות אישיות לדוגמה. ויותר מזה - ילדים שמקבלים חינוך צריכים דמות יציבה וחזקה. הורה, מורה, וכו'. אדם מגובש שיש לו פחות או יותר דרך קבועה ויציבה (גם אם הוא ממשיך לחפש ולהשתפר, הוא פחות או יותר יודע מה הולך איתו, מי הוא ומהו). מדריך שמחפש את עצמו ויכול לשנות את הדרך בכל רגע, הלוך וחזור, ואין לו דרך מסויימת להנחות בה את החניך כי הוא בעצמו מבולבל - איך הוא יכול להיות מדריך? השאלה היא מה הפתרון החלופי, כי אין...

GRIUHSR

New member
תמיד יש כאלה שמוכנים ויכולים להדריך

השאלה אם הבחירה של המדרכים היא טובה.. כי תמיד יש כאלה שבוגרים יותר..

ראסמי כן

אתה ממש צודק ולדעתי צריך להעלות את גיל ההדרכה אבל אני חושב שאני יהיה מאוד בוגר וסגור על עצמי בגלל ההדרכה שראסמי מאוד עוזרת לתהליך ההתבגרות

isilme

New member
../images/Emo205.gif

מסכימה. בגיל הזה אנשים לא ממש סגורים על עצמם. (ואני יודעת את זה מהמדריכים שלי, שהם אנשים מקסימים, אבל הם לא בוגרים יותר מאיתנו...) אבל כמו שאמרו פה הרבה, אם לא ילדים בני 15-16, מי כן?

צריך להכניס בכיתה י"א!!

אני מבינה השנה בערך פי 4 ממה שחשבתי להבין שנה שעברה. וזה בדוק. ויש הבדל מהותי בין 2 השכבות האלה ולמרות שגם י"א זה לא אידיאלי זה כבר הרבה יותר טוב!

ברור ברור ברור

ברור שזה לא קובע וברור שזה לא גורף אבל זה יותר הגיוני להכניס בי"א. אם האפשרויות זה י' או י"א מסתכלים בכללי. ובגדול אנים בכיתה י"א טיפה יותר מבינים.

אז אני שמח לראות...

שנגמלת מהחתימה הקודמת שלך...
אך לצערי לא השכלתי להבין את החתימה הנוכחית.

מה שמח?! :'(

שהורדתי ת'שישיסטית??? בא לי להתאבד! מה יש להבין? זה משפט כאילו אדיוטי שנאמר כאילו בפי ילד קטן אבל יש בו המון. זה שיא הציני ואני לא ממש מוצאת מילים להסביר אותו. יענו כל כך חרא כאן שאם ינסו להביא עוד פעם אחת לכאן אני יתפוצץ. אפשר לדבר על זה אם לא הבנת =\ אנלא משו בהסברים. חג שמח :)

../images/Emo122.gif לא הצלחתי 'לאחוז'...

(זה ביטוי של ביני"שים, כשהאחד אומר הסבר בגמ' למשל והשני לא הבין את דבריו, הוא אומר לו שלא 'אחז' אותו, דהיינו, שלא הצליח להבין את דבריו). בדיוק נתת כל כך הרבה נק' יפות וטובות שנעשו עימך עם המעבר... אז למה להתאבד? או אולי נשאל בצורה אחרת: למה כ"כ טוב להיות שישיסטית?
ובקשר לחתימה הנוכחית- את המסר הזה הבנתי. אך לא הצלחתי להבין למה הוא נכון... אחחח... בימים כתיקונם הייתי אומר לך לשטוף ידיים על מה שכתבת...

זה בכוונה...

המשפט בכוונה כתוב בשפה של ילדים דפוקים. גם "שוב פעם" לא נהוג להגיד. הטון הזה הוא בכוונה.

פלונטר4

New member
תשובה

הרשו לי להתפרץ לדלת פתוחה. לדעתי העניין כאן הוא לא הגיל בהכרח; נכון שהגיל הוא עדיין די צעיר ובגיל 16 אתה עדיין ילד שלא תמיד סגור על עצמך, אבל אתה כבר קצת יותר בוגר מאשר איזה ילדון בכיתה ח' (שזה השנתון הנוראי ביותר לדעתי). הבעייה העיקרית בהדרכה בתנועה היא שהיא לא ממוקצעת בנושא הזה. בתנועות אחרות מדריכים לא הופכים להיות מדריכים בין לילה, או אחרי יומיים שלושה של סדנאות וסמינריון-שבת אחד שגם ככה מגיע רק אחרי שהם נכנסים (לרוב). ההכנה לא מספיקה והליווי לאורך ההדרכה גם הוא לא תמיד מספיק. הרי קומונריות הן אלה האמונות גם על הצדדים הלוגיסטיים, גם על המדריכים מבחינה מקצועית/הדרכתית וגם על התכנים והפעילויות הסניפיות. בתור שכאלו דברים הרבה פעמים מתפספסים ולעיתים קרובות מידיי קומונריות נשענות על מדריכים שצריכים דווקא עזרה ממנה. אני יודע שיש סניפים שאימצו לעצמם שיטה של "רכזי צוות" או "ראשי צוות" שיורכב מהמדריכים הבוגרים של הסניף ויתנו מענה בדיוק לבעיות האלו. ועדיין, גם ההכשרה עצמה לא עובדת. הסינונים של מועמדים להדרכה והבחירה והשיבוץ של מדריכים חדשים לוקה בחסר אף היא מהסיבות שלעיל. ולסיום, שמעתי שלאחרונה פוטרו כל רכזי ההדרכה במחוזות, היתכן? אם נכון הדבר, אני מניח שהחליטו לקצץ היכן שחשבו שאפשר להתמודד גם בלי, ואז בכלל מצבנו גרוע.

למעלה